Jarus05 11.03.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 ADANIELAK1 jak się nazywa ten projekt? Ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 11.03.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 W Polsce pokutuje zasada: buduje taki dom aby "mnie" on sie podobał od srodka. A jak wyglada z zewnatrz ? - kogo to obchodzi. Dlatego mamy budowlany misz-masz gdzie obok parterowek sa dworki i domki goralskie. No tak się składa, że wszystkie te "piękne" z zewnątrz nijak się miały do naszych potrzeb i wymagań oraz ustawienia względem stron świata. Poszliśmy na kompromis, ale i tak nie da się uniknąć przeróbek w środku. A skąd ten biedny architekt, wpadłszy w swą wenę twórczą ma niby wiedzieć gdzie mnie by salon pasował, a gdzie wjazd. I wierzcie moi drodzy przekopałam tony projektów i niełatwo było o ten kompromis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 11.03.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 ADANIELAK1 jak się nazywa ten projekt? Ładny! Łooo matkooo, a ja już od tak dawna wstawiam tu i ówdzie, by chociaż jakąś krytykę daj Boże usłyszeć i nikt nic, a tu nagle...takie słowa "ładny", no jeden chociaż!! Na poważnie. Ten projekt to K4 pracowni "Kontrast", a sprzedawany przez Extradom. Moim zdaniem niezgorszy od całej plejady opisywanych tu parterówek! A jakoś nikt nie buduje, może dlatego, że jest tylko dostępny w Extradom? Nigdzie więcej pod inną nazwą Zapraszam do budowania, podzielimy się doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 11.03.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Jak na razie przekopaliśmy setki (jeszcze nie tysiące ) projektów i nie znaleźliśmy nic, co by nam na 100% pasowało. Każdy z gotowych projektów to pewien kompromis. Większość architektów zakłada idealną wersję: kształtna działka, wjazd od północy itd. A to mało realne. Dlatego zaciekawił mnie ten Twój. No ale skoro jego nazwa to tajemnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 11.03.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Dzięki, chyba pisaliśmy równocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.03.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 To i ja coś skrobnę... Poprzedni miał w sumie 209m2 pow. Większość nie była wykorzystywana nigdy. Teraz jest jakies 120m z piwnicą (pralnia, pokój + garderoba) i...wystarczy ( w końcu jestem mały nie? ). Na parterze otwarty salon z kuchnią i częścią przedsionka,wiatrołap, łazienka i nasza sypialnia. U góry 2 pokoje dla dzieciaków oraz mała łazienka. I po co mi wiecej? Dzieciaki dorosną, a ja zostanę z żoną i i kupą m2 do sprzątania. Rodzina 2+2+pies+kot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 11.03.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ależ jaka tam tajemnica, bardzo się cieszę, że się podoba. Jest nawet zbudowany domek wg. tego projektu w Lublinie, czyli na wyciągnięcie ręki. Niestety biuro nie ma namiaru na nowy adres inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts