Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za duży dom! Help!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Polsce pokutuje zasada: buduje taki dom aby "mnie" on sie podobał od srodka.

A jak wyglada z zewnatrz ? - kogo to obchodzi.

Dlatego mamy budowlany misz-masz gdzie obok parterowek sa dworki i domki goralskie.

No tak się składa, że wszystkie te "piękne" z zewnątrz nijak się miały do naszych potrzeb i wymagań oraz ustawienia względem stron świata. Poszliśmy na kompromis, ale i tak nie da się uniknąć przeróbek w środku.

A skąd ten biedny architekt, wpadłszy w swą wenę twórczą ma niby wiedzieć gdzie mnie by salon pasował, a gdzie wjazd. I wierzcie moi drodzy przekopałam tony projektów i niełatwo było o ten kompromis... :(

ADANIELAK1 jak się nazywa ten projekt? Ładny! :-)

Łooo matkooo, a ja już od tak dawna wstawiam tu i ówdzie, by chociaż jakąś krytykę daj Boże usłyszeć i nikt nic, a tu nagle...takie słowa "ładny", no jeden chociaż!! :lol:

Na poważnie. Ten projekt to K4 pracowni "Kontrast", a sprzedawany przez Extradom. Moim zdaniem niezgorszy od całej plejady opisywanych tu parterówek! A jakoś nikt nie buduje, może dlatego, że jest tylko dostępny w Extradom? Nigdzie więcej pod inną nazwą 8)

Zapraszam do budowania, podzielimy się doświadczeniami :wink:

Jak na razie przekopaliśmy setki (jeszcze nie tysiące ;) ) projektów i nie znaleźliśmy nic, co by nam na 100% pasowało. Każdy z gotowych projektów to pewien kompromis. Większość architektów zakłada idealną wersję: kształtna działka, wjazd od północy itd. A to mało realne. Dlatego zaciekawił mnie ten Twój. No ale skoro jego nazwa to tajemnica... ;-)

To i ja coś skrobnę...

Poprzedni miał w sumie 209m2 pow. Większość nie była wykorzystywana nigdy.

Teraz jest jakies 120m z piwnicą (pralnia, pokój + garderoba) i...wystarczy ( w końcu jestem mały nie? ;-) ).

Na parterze otwarty salon z kuchnią i częścią przedsionka,wiatrołap, łazienka i nasza sypialnia.

U góry 2 pokoje dla dzieciaków oraz mała łazienka.

I po co mi wiecej?

Dzieciaki dorosną, a ja zostanę z żoną i i kupą m2 do sprzątania.

Rodzina 2+2+pies+kot.