Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monitoring jak to u Was funkcjonuje???

Jaką agencję ochrony wybrałeś??  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką agencję ochrony wybrałeś??

Recommended Posts

w łodzi tez są tacy złodzieje co kradną co się da, ale oni wchodzą w nocy kiedy domownicy śpią i alarm jest wyłączony, albo kradną najpierw te domy które nie maja alarmuł

Mogę się mylić ale wydawało mi się że alarm na noc też można włączyć.

Chodzi mi o to że czujki mamy w kilku miejscach i na noc wyłączamy tylko te które znajdują się w pokojach w których śpimy.

Ale jak wyżej pisałam nie mam jeszcze dużego doświadczenia w tej sprawie więc moge się mylić.

w łodzi tez są tacy złodzieje co kradną co się da, ale oni wchodzą w nocy kiedy domownicy śpią i alarm jest wyłączony, albo kradną najpierw te domy które nie maja alarmuł

to po cholere im ten alarm jak jest wyłączony?

Mogę się mylić ale wydawało mi się że alarm na noc też można włączyć.

Nie mylisz się - wystarczy dobrze wszystko zaplanować

Chodzi mi o to że czujki mamy w kilku miejscach i na noc wyłączamy tylko te które znajdują się w pokojach w których śpimy.

Ale jak wyżej pisałam nie mam jeszcze dużego doświadczenia w tej sprawie więc moge się mylić.

Warto przeczytać wątek ZBYCHA

http://forum.muratordom.pl/instalacja-alarmowa-raz-jeszcze,t13001.htm

Mam Falck'a od 5 lat. Sprzęt działa bezproblemowo. Abonament 100 zł. Jestem bardzo zadowolona i uważam że firma godna polecenia. Panowie na wezwanie zjawiają się ekspresowo.

Ile tych "expresowych zjawień " jest gratis w abonamencie w przypaku gdy alarm załączy sie bezzasadnie??? I ile kosztuje przyjazd oraz godzina pilnowania?

skąd ja mam to wiedzieć ?? tak właśnie stało w gazecie, złodzieje włamywali sie w nocy kiedy alarmy były wyłączone, usypiali domowników gazem, i kradli to to wartościowe i łatwe do spieniężenia

BTW ja mam 2 strefy, nocna i dzienna, jak idę spać to nocna na wszelki wypadek czuwa

Z tego co wiem to do usypiania gazem nadaje się znakomicie reku polaczony GWC :wink:

skąd ja mam to wiedzieć ??

ja wiem, że Ty nie wiesz :)

to takie retoryczne pytanko było :)

usypiali domowników gazem, i kradli to to wartościowe i łatwe do spieniężenia

może i dobrze, że ich usypiali, bo nie wiadomo co lepiej - czy zostać okardzionym w czasie snu czy się obudzić i zacząć z nimi walczyć ? (gdy alarm jest wyłączony i nie ma np. sygnału napadowego)

BTW ja mam 2 strefy, nocna i dzienna, jak idę spać to nocna na wszelki wypadek czuwa

to chyba najrozsądniejsze rozwiązanie

gdy alarm jest wyłączony i nie ma np. sygnału napadowego

z tego co się orientuję to każda centralka ma możliwość zdalnego wywołania alarmu, można w ten sposób zastąpić pilota anty napadowego, moja centralka może wezwać straż, albo pogotowie, albo grupę interwencyjną

oni też pewnie mają taką centralkę ale może projektant/instalator/programista nie pomyślał o tym...

Mam Falck'a od 5 lat. Sprzęt działa bezproblemowo. Abonament 100 zł. Jestem bardzo zadowolona i uważam że firma godna polecenia. Panowie na wezwanie zjawiają się ekspresowo.

Ile tych "expresowych zjawień " jest gratis w abonamencie w przypaku gdy alarm załączy sie bezzasadnie??? I ile kosztuje przyjazd oraz godzina pilnowania?

Wstyd ale pojęcia nie mam..... Jedno bezzasadne zjawienie się napewno jest bezpłatne. Watro sprawdzić ich ofertę bo jak miałam królika uciekiniera to często byli wzywani przez niego :lol: . Dodatkowo o innych firmach słyszałam, że właśnie jeśli ktos zapomniał włączyć tryb nocny to często były włamania. Mojego znajomego obrobili jak wyjechał na wakacje - podobno alarm się nie włączył ....

W przypadku Falc ( teraz to się chyba nazywa Group4) nie słyszałam o takich wypadkach. Zresztą to chyba jedyna nie rodzima firma z których większość ma jednak wątpliwe korzenie.