Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

może zacznę od łazienki i toalety na parterze, zrobiłabym osbne pomieszczenie 'gospodarcze z piecem CO i pralką (można w nim trzymać także takie rzeczy jak deska do prasowania, czy środki czystości) i osobne pomieszczenie - lazienkę- WC, umywalka, kabina z doświadczenia wiem że wanna jest nieprzydatna na dolnym poziomie, na pewno ścianę pomiedzy pomieszczeniami 1.3, a 1.1 zrobiłabym częściowo z pustakow szklanych- mat, tak aby dodatkowo doświetlić witarołap, pomieszczenie 1.3 zostało nazwane spiżarnią, okno w spiżarni nie wpływa dobrze na przechowywane produkty, w spiżarni powinno być chłodno i nie koniecznie jasno. Po co stół w kuchni, skoro jest piękna część na jadalnię, proponowałabym nie łączyć funkcji przygotowywania i spożywania posiłku. Poddasze- pierwsze co rzuca mi się w oczy to rozmieszczenie urządzeń w łazience - mało ergonomiczny.Pozostałe pomieszczenia- nie wiem ile osób będzie mieszkało, w jakim wieku, czy pracujecie Państwo w domu itp, ale na pewno trzeba wygospodarować miejsce na garderobe. Pozatym do większych zmian potrzeba dokładnych wymiarów, moja opinia powstała na szybkiego, pierwsze spostrzeżenia.

Pozdrawiam

D.R architekt wnętrz