Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie do mężczyzn o wzroście ok.1,90 m.

Anna K.

Recommended Posts

Mam pytanie do panów, którym Pan Bóg nie poskąpił wzrostu. :D :D :D

Czy sofa 3-os., której szerokośc całkowita jest 2m-2,05m jest wygodna do leżenia np.przy oglądaniu telewizji - czy nie jest za krótka? Czy bardzo przeszkadza, jeśli nogi opierają się na zagłówku? Boki sofy(zagłówki- nie wiem czy dobrze nazywam) mają ok.15 -20 cm i są wypełnione czymś - jakąś gąbką, nie ma dechy :p .

Mój mąż bardzo wydziwiał przy szukaniu jakiegoś wypoczynku, albo mu się nie podoba, albo za kanciaste :evil: albo cena kosmiczna(narożnik odpada). W końcu znalazłam coś co mu się w miarę podoba, mi też - okazuje się ze za krótkie, bo przy 2 m szer. będzie mu niewygodnie leżec. Przejrzałam katalogi w salonie meblowym i wszystkie sofy 3 os. mają ok.2m.

Więc jak to jest w praktyce? Ja mam tylko 1,64 więc dla mnie jest ok., zresztą nie mam zamiaru wiecznie leżec na tej sofie, mam od tego sypialnie :D

Czekam na opinie panów.

Pozdrawiam wiosennie. Anna

Na 3-ce jest nie wygodnie opierac "koncowke" nog :wink: tak przynajmniej twierdzi moj ponad 190cm nie-malz ... jak lezy na 3-ce to stopy kladzie po skosie kolo oparcia bocznego. Lepiej lezy sie na 2-ce, bo oparcie ma pod lydkami a najwygodniej siedzialo mu sie na starej kanapie do ktorej byla dosc duza podluzna pufa ktora normalnie siadajac podsuwal sobie pod nogi, tworzac tak jakby naroznik ale bez koncowego oparcia.

my zlecilismy wszystkie meble do leżakowania-w tym kanapę -zrobic na zamowienie. dotyczy to jednak zakładów tapicerskich a nie salonów z produkcją masową. Jestesmy bardzo zadowoleni. Mam oparcia boczne i sofę 240:) w dobrym zakładzie masz do wyboru sporo wzorów nie mnówiąc o materiale-az w oczach się miesza... cenia niekiedy mniejsza niz salonowa, zwłaszcza przy nowoczesnych prostych liniach

Witam! Ja też nosze się z zamiarem kupna dla siebie kanapy do salonu. Wkońcu mam 190cm. Niedawno pojawiło się to na allegro:

http://allegro.pl/item324609957__koh_tao_z_funkcja_spania_okazja_.html#photo

ale muszę to sprawdzić jeszcze dotykowo.:)

lub takie

http://allegro.pl/item321056970_wloski_naroznik_ze_skory_juliet.html#photo

lub

http://allegro.pl/item321937345_wloski_naroznik_ze_skory_mario.html#photo

pozdrawiam