Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE TRZEBA DAĆ ZA POŁOŻENIE SZTUKATERII?

maya04

Recommended Posts

Jesli moja ekipa wykonuje wszystkie prace wykonczeniowe w mieszkaniu i bywa tak ze dochodza prace sztukaterskie, gipsowki, styropian , to za metr biore srednio 30 zl. Pisze o typowej sztukateri, listwy przysufitowe, rozety. Lecz jest tez tak ze gipsowki sa wiekszych rozmiarow, i prace te wymagaja wiekszego nakladu, dokladnosci i czasu wiec cena bywa tez wieksza niz 100 zl/mb.

Jesli moja ekipa wykonuje wszystkie prace wykonczeniowe w mieszkaniu i bywa tak ze dochodza prace sztukaterskie, gipsowki, styropian , to za metr biore srednio 30 zl. Pisze o typowej sztukateri, listwy przysufitowe, rozety. Lecz jest tez tak ze gipsowki sa wiekszych rozmiarow, i prace te wymagaja wiekszego nakladu, dokladnosci i czasu wiec cena bywa tez wieksza niz 100 zl/mb.

dzięki bardzo!!! to cena zbliżona do tej podanej przez moją ekipę ... niestety :cry:

pozdrawiam

z pozycji regionów zgoda, nie mogę zrozumiec tylko tego że przecież są różnego rodzaju sztukaterie i może wyjśc tak że płacisz duzo więcej za robociznę niż za sam materiał, który nie jest jakoś mocno niewdzięczny jeśli chodzi o zamontowanie - tak mi się przynajmniej wydaje

no nic zobaczymy jak to wyjdzie, a właściwie - może głupie pytanie- skąd taka cena? Czy naprawdę jest to tak czaso/pracochłonne?!

pawlo77 z jakiej części Polski jesteś? To w cenach dość istotne

pozdrawiam Wszystkich

chodzi o wieksze miasta ,pracochlonne to moze i jest ,trzeba dokladnie przyciac katy ,posklejac jednym klejem ,pozniej polaczenia zaszpachlowac dokladnie ,wszystko zalezy co to ma byc ,czy prosty wzor ,czy duzo przycinania jakie listwy to wszystko ma znaczenie.