Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polskie Pompy Ciepła - Ecopower

v460

Recommended Posts

Przepusty lepiej robić pod ławą czy w fundamencie powyżej ławy. Jak później da się zawinąć do góry do pionu fi40, aby się nie zagięła? a może w przepustach puścić rury osłonowe fi75 i dać je aż do góry ponad poziom posadzki w kotłowni i tak to zasypiac piaskiem i zalać chudziakiem?

Musisz zrobić z lagodnych kolan zakręt 90 st.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Choćby za komplet - tu: http://ghs.vot.pl/?page_id=1180&gclid=CKDd6MaWhrUCFQRc3godxgIAbQ

Ps. Umieszczanie w tym zestawieniu podłogówki jest nieporozumieniem, bo tak czy siak trzeba ją wykonać.

Szanowny NAJLEPSZY DORADCO NA TYM FORUM - zastanów się co Ty piszesz!

Powiększ to zdjęcie i zobacz co tam jest, podrzuć DTR, gwarancję producenta i nazwy producenta, napisz po co komu zasobnik do PC 120l i napisz co masz wspólnego z tą firmą, skoro ich tak polecasz na rożnych wątkach? Jak dla nich pracujesz to się ujawnij. A jeżeli nic nie masz wspólnego i nie masz ich sprzętu to nie polecaj!

PS. Podłogówka była w pytaniu wojtakx i w odpowiedzi Liwko - dlatego napisałem...

... a od Liwko nadal nie mam odpowiedzi z cenami po myślnikach. Skoro jest za niskimi cenami niech je poda żeby wyszło ile ma być. Nie mam przecież pretensji do "kreciej roboty", jak sam to nazwał lecz za robienie sobie jaj w drugą stronę. Niech poda ceny. Nawet jak by firma nie miała by kosztów a pracownicy byli wolontariuszami, "robocizna" wyjdzie tam po prostu na minusie i trzeba do tego dołożyć. I nie mówię o jakości i gwarancji "do furtki" tylko normalnej, żeby klient polecił Ciebie innym...

Powiększ to zdjęcie i zobacz co tam jest, podrzuć DTR, gwarancję producenta i nazwy producenta, napisz po co komu zasobnik do PC 120l i napisz co masz wspólnego z tą firmą, skoro ich tak polecasz na rożnych wątkach? Jak dla nich pracujesz to się ujawnij. A jeżeli nic nie masz wspólnego i nie masz ich sprzętu to nie polecaj!

PS. Podłogówka była w pytaniu wojtakx i w odpowiedzi Liwko - dlatego napisałem...

Tak Cie to boli?? Jaka to jedyna pompa w twoich realizacjach http://www.instaltechnic.pl/dla-inwestora/przykladowe-realizacje

... a od Liwko nadal nie mam odpowiedzi z cenami po myślnikach. Skoro jest za niskimi cenami niech je poda żeby wyszło ile ma być. Nie mam przecież pretensji do "kreciej roboty", jak sam to nazwał lecz za robienie sobie jaj w drugą stronę. Niech poda ceny. Nawet jak by firma nie miała by kosztów a pracownicy byli wolontariuszami, "robocizna" wyjdzie tam po prostu na minusie i trzeba do tego dołożyć. I nie mówię o jakości i gwarancji "do furtki" tylko normalnej, żeby klient polecił Ciebie innym...

Przecież napisałem.

Odwierty 80zł/m z palcem w d...

Podłogówka to 30-40zł za m2 z palcem w d...

PC i kotłownia to 20tyś z palcem w d...

Nie wiem dlaczego wszyscy myślą że gaz, groch i tym podobne to pikuś, a PC to magia, a za magię trzeba zapłacić sowicie. Bzdura na kółkach. PC jest bardzo podobnym systemem do kotła na węgiel. Czy to nieprawda?

...

1, Nie jest to Mercedes, ale nie każdego na niego stać.

2.Nie pasi Ci ta PCi - jest instalacja w oparciu o niemiecką PCi - niewiele droższa.

3. Uważasz, że na 2 - 3 osoby 120; CWU to zbyt mało - przy mocy PCi ponad 5kW (dla temperatury CWU) jest jej wystarczająco dużo - fakt nie można "nabijać" tylko w taniej taryfie, choć ........

5. I nie polecam, tylko podałem (podaję) przykład, że jest możliwość taniej instalacji - inwestor ma wybór.

6. Pytanie było czy można, a ja odpowiedziałem, że można podając przykład, bo zapewne sam byś (m.in.) zapytał - uprzedziłem takie (to) pytanie.

7. Nie jestem instalatorem, ani sprzedawcą PCi - nie mam żadnego interesu, w tym aby kogoś preferować, albo tępić. Staram się być obiektywnym.

Tu masz: http://www.odwiertypionowe.pl/

A to zakres:

Odwiert na płuczkę o średnicy 110-125 mm

Sonda pionowa

Wykonana z dwóch rur PE fi 40mm. Grubość ścianek 3,0mm. Sonda o głębokości do 80 mb. Na życzenie klienta wykonujemy sondy głębsze do 100 mb lub w rurach fi 32 mm.

Głowica GEOterm

Głowica jest wykonana według wlasnego wielokrotnie sprawdzonego wzoru. Dodatkowo wmocniona jest podwójną osłoną. Po zapuszczeniu sondy do odwiertu w odwiercie pozostają dwa zgrzewy. Zgrzewy wykonane są w technologi używanej przy instacjach gazu ziemnego zapewniajacej szczelność i peność połączenia.

Próba ciśnieniowa

Dwukrotne wykonanie prób ciśnieniowych dla każdej sondy przed włozeniem do odwiertu, w trakcie wkładania i po 10 godzinach po wlożeniu.

Gwarancja

Standardowy okres gwarancji jest równy gwarancji udzielanej inwestorowi na kompletny system pompy ciepła. Okres gwarancji na kolektor pionowy wynosi nie mniej niż 24 miesiące.

Technika odwiertu

Możemy dobrać głębokość odwiertów zgodnie ze spodziewaną budowa geologiczną podłoża. Po pierwszym odwiercie możemy zasugerować zmianę wielkości kolektora pionowego.

Inwestor zapewnia

Dojazd na miejsce odwiertu dla samochodu ciężarowego

Prąd jednofazowy czyli 220 V, może być agregat

Udostępnienie wody lub miejsca poboru i piachu

to jaką rurkę zastosowałeś, jaki rozstaw i ile kosztowała?

ile masz pętli w domu?

dobiegi do rozdzielaczy z czego?

rurki w podłodze pex 16 wavin i złączki Wavin Tigris

dobiegi do rozdzielaczy pex 32 wawin

rozdzielacze 2szt po 7 obwodów i 1szt 6.

rozstaw rurek 15 i 10 w łazienkach

cała powierzchnia podłóg z ogrzewaniem podłogowym ok 220m2

Witam, mam pewien problem i poruszam go na tutejszym forum z uwagi iż mam własnie wspomnianą pompe C11, w całym domu mam podłogówke a w łazience ogrzewanie ścienne i drabinke na jednej petli, problemem jest to że nie grzeje, płytki na podłodze i ścianie oraz grzejnik zimne, petla niby odkręcona na ful, odpowietrzałem instalacje na grzejniku ale nic nie daje, grzejnik z zaworem trójdrożnym. Jak macie jakiegoś pomysła dajcie znać

rurki w podłodze pex 16 wavin i złączki Wavin Tigris

dobiegi do rozdzielaczy pex 32 wawin

rozdzielacze 2szt po 7 obwodów i 1szt 6.

rozstaw rurek 15 i 10 w łazienkach

cała powierzchnia podłóg z ogrzewaniem podłogowym ok 220m2

Powierzchnia 220 x 19 = 4180 zł

1500 mb rury + 3 rozdzielacze + 3 szafki + rura dobiegowa 32 + złaczki Wavin za 4180 zł??

Może jak już aż tak wyszczególniłeś, to dopisz i ceny, bo wygląda powiedziałbym zachęcająco... ;)