jgrolik 29.09.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 wymieniłem czujnik na nowy niestety temperatura bez zmian. Jeśli chodzi o priorytet to wyłączyłem ale to nic nie zmieniło Zmierzyles rezystancje starego ? Jaką miał rezystancję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 29.09.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Jeśli chodzi o priorytet to wyłączyłem ale to nic nie zmieniło Jaką pokazuje Ci temperature zewnętrzną i pozostałe temperatury ? Masz może zdjęcie sterownika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waz_2000 09.10.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Czy można tak ustawić żeby pompka cyrkulacji pracowała podczas grzania cwu? I jaką macie t_max_pc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek2907 09.10.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 (edytowane) Programowo nie da się powiązać pracy pompki CCWU z grzaniem CWU . Do cyrkulacji CWU możesz tylko stworzyć dwa harmonogramy godzinowe w których pompka pracuje. Dodatkowo w założonych godzinach pompka CCWU może pracować ciągle lub cyklicznie zgodnie z założonym czasem pracy i przerw. Jeśli chodzi o max temperaturę na wyjściu PC to ja mam ustawione 55 st. C. Edytowane 9 Października 2016 przez Tomek2907 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waz_2000 11.10.2016 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Rozumiem. Jakim kluczem mogę otworzyć obudowę C9 ? Chcę sprawdzić na którym biegu pracuje pompka Dz standardowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek2907 11.10.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Niestety nie wiem bo nie mam tej pompy . Możesz sobie zerknąć na temperatury DZ ( wejście i wyjście ) i na tej podstawie stwierdzić czy potrzeba regulować prędkość pompy DZ . Optymalna delta to 3-5 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.10.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Rozumiem. Jakim kluczem mogę otworzyć obudowę C9 ? Chcę sprawdzić na którym biegu pracuje pompka Dz standardowo. Sztorcowa 8' ... Pompa chodzi na maxa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek2907 11.10.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Kto wie jaka jest histereza temperatury wewnętrznej przy regulacji pokojowej w sterowniku RX910 montowanym w pompach PPC? W sterowniku nie ma opcji regulacji w parametrach CO, tak jak jest to możliwe w parametrach CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 11.10.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Grzeje do +0,2 stopnia a zaczyna grzać przy -0,2 stopnia od zadanej temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek2907 11.10.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Ok dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waz_2000 11.10.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Niestety nie wiem bo nie mam tej pompy . Możesz sobie zerknąć na temperatury DZ ( wejście i wyjście ) i na tej podstawie stwierdzić czy potrzeba regulować prędkość pompy DZ . Optymalna delta to 3-5 stopni. U mnie delta około 6 stopni, dlatego chcę zerknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waz_2000 12.10.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Sztorcowa 8' ... Pompa chodzi na maxa ... Jednak fabrycznie była ustawiona na 2 biegu, zmieniłem na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 12.10.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Jednak fabrycznie była ustawiona na 2 biegu, zmieniłem na 3. Jaka Delta teraz ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waz_2000 12.10.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Nie miałem bardzo czasu postać przy PC ale około 5,0. Spadła około 1 stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombiel 25.12.2016 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Witam. Podpowiecie panowie jak na sterowniku wyłączyć podgrzewanie CWU ? nie mam jeszcze zaizolowanego zbiornika a grzać podłogę trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.12.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Witam. Podpowiecie panowie jak na sterowniku wyłączyć podgrzewanie CWU ? nie mam jeszcze zaizolowanego zbiornika a grzać podłogę trzeba. Obniż nastawy CWU do np. 10 stopni i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombiel 26.12.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Ok dzieki. Czyli rozumiem ze raczej nie ma takiej możliwości wyłączenia ? Mam jeszcze pytanko. Czy dla CO jest możliwość ustawienia histerezy ? Bo w instrukcji sterownika znalazłem tylko dla CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.12.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Ok dzieki. Czyli rozumiem ze raczej nie ma takiej możliwości wyłączenia ? Mam jeszcze pytanko. Czy dla CO jest możliwość ustawienia histerezy ? Bo w instrukcji sterownika znalazłem tylko dla CWU To twój dom i twoja instalacja sobie to ustawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxj 27.12.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Ok dzieki. Czyli rozumiem ze raczej nie ma takiej możliwości wyłączenia ? Mam jeszcze pytanko. Czy dla CO jest możliwość ustawienia histerezy ? Bo w instrukcji sterownika znalazłem tylko dla CWU to wszystko zależy od tego jaki masz sterownik/ pompę. łatwiej będzie jak się z nami tą wiedzą podzielisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sędłaki 22.01.2017 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Po ostatniej aktualizacji sterownika,który wymienił mi Pan Jarek (wielkie dzięki ) są nowe funkcje. dotyczące inwertera. W menu serwisowym można ustawić czas zmiany stopnia mocy. Zauważyłem, ze po osiągnięciu zadanej temperatury bufora wynikającej np z krzywej grzewczej sterownik zmniejsza moc pompy w czasie jaki wpiszemy podobnie jest ze zwiększaniem mocy. Można ustawić inna szybkość zmiany mocy grzewczej pPCi dla taryfy dziennej i nocnej. PCi balansuje z mocą zalezną od temeratury zewnetrznej wewnetrznej i krzywej grzewczej co dobrze rokuje dla okresów przejsciowych tzn jesień /zima , zima/ wiosna Edytowane 24 Stycznia 2017 przez sędłaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts