Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polskie Pompy Ciepła - Ecopower

v460

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No wiem, ale krzywą ustawiałem sam i była na 1. Chyba, że pogodówka sama sobie zmienia, jak widzi, że jest zimno na dworze...

Krzywa to nie temperatura, tylko skala jej zmiany w funkcji temperatury zewnętrznej. Także gdy jest zimniej na dworze, to pompa grzeje z wyższą temperaturą - dlatego zużycie prądu rośnie.

• 2 weeks później...

Witam.

Kiedyś ktoś pytał o dezynfekcję w trybie AUTO . Rozmowiałam z producentem sterownika i mam wyczeroujaca instrukcje ustawienia parametrów by to działało tak jak chcemy:

1. jesli chcemy by dezynfekcja była np w nocy z piątku na sobotę to właczamy tryb dezynfekcji AUTO w piatek.

2. w trybie serwisowym ustawiamy:

a). czas dezynfekcji jest to maksymalna ilość minut jaka ma trwać proces dezynfekcji( najlepiej ustawić max długo, by grzałka zdołałanagrzać zbiornik do ustawionej temp dezynfekcji, jesli czas bedzie zbyt krótki i temp. nie zostanie osiagnieta to sterownik ponownie uruchomi dezynfekcje następnej nocy, po osiagnieciu zadanej temp dezynfekcji proces zostaje zatrzymany pomimo iż nastawiony czas nie przeminął)

b). temperatura dezynf. : najlepiej 60C

b) ilość dni: tutaj mamy dwa parametry do edycji pierwszy warunkuje co ile dni chcemy miec dezynfekowany zbiornik, / drugi pokazuje ile dni przeminęło od ostatniej dezynfekcji czyli jesli ustawimy 14/1 to bedziemy mieli dezynfekcje co 14 dni i w danym momencie info ze minął 1 dzien.

• 2 weeks później...
Mam problem z ustawieniem programu CO Temp. komf. w godzinach 22- 06 (niska taryfa ) Sterownik pozwala mi jedynie na ustawienie 00.00- 06.00, a wiec 2 godz. z taniej uciekają. Może ktoś podrzucić jak najoptymalniej skonfigurować pc do G12W. PC 8KW inventer, dom 123 m, zbiornik cwu 300 l

Jednym ze sposobów jest:

Przestaw zegar o 2 godziny do przodu.

Ustaw później np: 0:00 do 8:00

Mam problem z ustawieniem programu CO Temp. komf. w godzinach 22- 06 (niska taryfa ) Sterownik pozwala mi jedynie na ustawienie 00.00- 06.00, a wiec 2 godz. z taniej uciekają. Może ktoś podrzucić jak najoptymalniej skonfigurować pc do G12W. PC 8KW inventer, dom 123 m, zbiornik cwu 300 l

13-15 , 00-06 a 22-00 ustaw CWU...

Podpowie ktoś jak wygląda koszt serwisowania? Obowiązkowe przeglądy gwarancyjne i ich zakres?

Nie ma przeglądów gwarancyjnych...

Kupujesz pompę i masz gwarancję na dwa lata, po upływie tego czasu jak chcesz przedłużyć gwarancję jeszcze o rok to robisz odpłatny przegląd i tyle...( Koszt coś 400-500 PLN ...)

Musisz na sterowniku w nastawach CO pozamieniać temperatury: ustawić T. komfortową na niższą temperaturę np. 21 stopni a T. ekonomiczną na np. 23 stopnie.

W Programy CO ustawiasz: 06:00 - 13:00 oraz 15:00 - 22:00 i tak każdy dzień tygodnia.

Pompa wtedy grzeje od 00:00 do 06:00 rano, od 13:00 do 15:00 oraz od 22:00 do 24:00 i bez wyłączania się przechodzi w następny dzień gdzie jest ustawione grzanie do 06:00 i tak w koło. Dzięki temu możesz na sterowniku pompy ustawić trzy przedziały czasowe grzania a nie tylko dwa.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...