michaldruk 06.05.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) dodam jeszcze że orłem okazał się pan z firmy ZELOS który chciał mi sprzedać pompę wissmanna ale stwierdził że jestem niepoważny ponieważ chciałem dostać od niego ofertę wstępną na maila .miły pan stwierdził że temat jest zbyt rozległy aby o nim pisać i trzeba się spotkać . ja stwierdziłem że jeżeli jego oferta jest znacznie droższa to nie będę na nią tracił czasu ani jego ani mojego i dalej upierałem się aby podał mi przybliżoną kwotę. po fakcie okazało się że chodziło o grubo ponad 80.000 . pozdrawiam pana z sanito . odmówiłbym mu mailowo ale ,,temat jest zbyt rozległy". Edytowane 12 Maja 2011 przez michaldruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 06.05.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Gratulacje! Mój kolega ma ich już 5, ale próbuje dalej:D To kiedy będziemy mogli zapisać cię do klubu PC? pan Jarek obiecał mi rozpocząć jeszcze w maju będę pisał na bieżąco w miarę postępów prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 06.05.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 pan Jarek obiecał mi rozpocząć jeszcze w maju będę pisał na bieżąco w miarę postępów prac Ato jest krótki temat...Odwierty robili u mnie jeden dzień. Podłogówkę wraz z szafkami i instalacja wod-kan 2 bądź trzy dni - w tym rozprowadzenie kanałów do rekuperatora. Jeszcze pewnie zejdzie im ze dwa dni na zrobienie kotłowni, montaż pompy, montaż rekuperatora i uruchomienie całości. W sumie tydzień roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 06.05.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 15.06 mam urodziny więc może zrobią mi prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 michaldruk, obejrzałem twój projekt i szkoda że nie ma w nim łazienki nad kotłownią. Mógłbyś zupełnie zrezygnować z cyrkulacji. Do kuchni jej i tak nie rób, moim zdaniem nie ma sensu. Oczywiście jeśli będzie zmywarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 15.06 mam urodziny więc może zrobią mi prezent Witamy w klubie Panie bliźniak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 06.05.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 mądrego przyjemnie posłuchać a nawet poczytać .właśnie się nad tym zastanawiałem.odnośnie projektu mam lustrzane odbicie i ie robiłem na górze pokoju na wprost schodów tylko zostawiłem otwarty salonik do zabaw dla dzieciaczków .dziękuję za radę odnośnie cyrkulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 06.05.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Ja też wkrótce dołączę do użytkowników PPC Ecopower.Oferta PPC na pompę C11 + zasobnik 300l + DZ poziome 600 m + podłogówkę - całość za ok. 50 000 zł (brutto)Dom jak w dzienniku, podłogówki wyjdzie pewnie ze 150 m2. U mnie mają wejść z podłogówką ok 10-15 czerwca. michaldrukCzy Twoja cena jest ceną netto (tak jak w ofercie podaje p. Jarek) czy brutto?I jaki to zbiornik wbudowany 400 l litrów oferuje PPC? Edytowane 6 Maja 2011 przez miejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 06.05.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Miejski. A nie próbowałeś podejść sąsiada o przysługę. Albo wysłać piękniejszej połowy? . Odrobiłbyś sąsiadce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 06.05.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 niedowiarek ale o ssso chodzii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.05.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 przepraszam bardzo, nie mam zamiaru nigdzie się udawać, tym bardziej, ze sąsiadka to stara panna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 06.05.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Oprzysługę sąsiedzką . Taki mały off-topic. Ależ Ty masz układ! Za płotem producent, wytwórca, konstruktor, wykonawca i serwisant w jednej osobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 06.05.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 przepraszam bardzo, nie mam zamiaru nigdzie się udawać, tym bardziej, ze sąsiadka to stara panna. Nojeżeli tak, to się wycofuję. Nie było tematu:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 06.05.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Ja też wkrótce dołączę do użytkowników PPC Ecopower. Oferta PPC na pompę C11 + zasobnik 300l + DZ poziome 600 m + podłogówkę - całość za ok. 50 000 zł (brutto) Dom jak w dzienniku, podłogówki wyjdzie pewnie ze 150 m2. U mnie mają wejść z podłogówką ok 10-15 czerwca. michaldruk Czy Twoja cena jest ceną netto (tak jak w ofercie podaje p. Jarek) czy brutto? I jaki to zbiornik wbudowany 400 l litrów oferuje PPC? netto co do zasobnika cwu to szczegółów nie znam po prostu zapomniałem dopytać Edytowane 16 Maja 2011 przez michaldruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.05.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 spoko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 06.05.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 będę opisywał na bieżąco etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcio102 12.05.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam.Pompa Ecopower C11 użytkowana od stycznia.Czy moja pompa działa poprawnie jeśli temperatura dolnego źródła na wejściu ma 9,6 stopnia a na wyjściu 9,5 ?Czyli jak rozumiem nie ma żadnego odbierania ciepła.Pompa działa obecnie w trybie letnim.Ciśnienie w instalacji dolnego źródła to 2 około Atmosfery Zimą była różnica około 4 stopni tj wejście 5 st i wyjście 1 stopień. Pytanie drugie to na jaką temperaturę ustawiliście CWU ? Trzecie pytanie to ile taka pompa zużywa latem prądu ? A może powinienem ustawić jakieś krzywe ?? PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.05.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 A grzeje CWU? Skoro tak to coś masz nie tak ze wskazaniami. Poczekaj aż się załączy i poobserwuj przez ten czas wskazania.CWU mam podbite do 45oC 30min przed 6.00 i 30min po 21.00. Przez resztę doby mam 40oC. (podbicie w taniej taryfie)Latem PC na CWU zużywa mi około 60kWh miesięcznie. Groszowe sprawy:)Krzywe latem są zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcio102 13.05.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Dzięki Ale ja jeszcze nie mieszkam i CWU jest ustawione na utrzymywanie 30st.I faktycznie woda jest ciepła.Pompa załącza się ale ile razy pracuje przez dobę to nie powiem bo mnie nie ma na "budowie".Ciekawi mnie raczej czy przy pracy pompy może nie być spadku temperatury na wejściu i wyjściu dolnego źródła bo jak rozumiem to oznacza że nie ma oddawania ciepła.PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.05.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 To jak będziesz na budowie, zmień na 30min nastawy do np. 40oC i poobserwuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts