adanko77 17.10.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 a czy Pan Jarek jest mobilny?? Zielona Góra chyba za daleko pewnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 17.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 a czy Pan Jarek jest mobilny?? Zielona Góra chyba za daleko pewnie? zadzwoń dla pewności ale raczej da radę ,w końcu nie jedzie koniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dandi_X 17.10.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Kładziemy co 15, tylko w łazienkach co 10;) Witam Czy rurki kładliscie w tej samej odleglosci od scian czy zostawialiscie przerwe na meble, ktore maja tam stanac w przyszlosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 18.10.2011 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witam Czy rurki kładliscie w tej samej odleglosci od scian czy zostawialiscie przerwe na meble, ktore maja tam stanac w przyszlosci? Tu masz trochę wiedzy o podłogówce, choć nie wiem, czy na Twoje pytanie będzie odpowiedź: http://www.rehau.pl/files/Inf_tech_ogrzew_i_chlodz_plaszczyz_PL.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 18.10.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 u mnie już drugi miesiąc grzeje c11 od Pana Jarka . przyjechali podłączyli pojechali.ekipa fachowa i bezproblemowa. firma Pana Jarka jest wzorem rzetelności ,uprzejmi ,mili i znający się na swojej pracy . w domu ciepło ,w kranie ciepło a rachunki cieszą oko ,sąsiad przyszedł , popatrzył , mlasnął ,chrząknął ,tydzień później zamówił. znajomy przyszedł zamówił dla siostry .to chyba mówi samo za siebie. Normalnie się wzruszyłem tą opowieścią. Ledwo odpalona instalacja a już rachunki cieszą. W szczególności za lipiec i wyjątkowo ciepły wrzesień. Nic dodać nic ująć Niech każdy trzeźwo myślący sam oceni taki wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 18.10.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Czy ktoś z Was zaglądał do środka, do pompy? Która sprężarka jest w C9 i w C11 Copeland czy Sanyo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 19.10.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 (edytowane) Normalnie się wzruszyłem tą opowieścią. Ledwo odpalona instalacja a już rachunki cieszą. W szczególności za lipiec i wyjątkowo ciepły wrzesień. Nic dodać nic ująć Niech każdy trzeźwo myślący sam oceni taki wpis słuchaj, trzeźwo myślący, ostatni rachunek od 10.09 do 10.10 wynosi 240 pln w taryfie budowlanej . w domu mam ustawione 24 stopnie żeby się wygrzał , a jeżeli mnie pamięć nie myli to temperatura w nocy w ciągu tego czasu nie przekraczała 10 stopni. Więc jeśli nie znasz szczegółów to może powstrzymaj się od ironicznych komentarzy. Edytowane 19 Października 2011 przez michaldruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 20.10.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 po tym co z czym spotykałem się w trakcie budowy ,ekipa pana Jarka to naprawdę cud miód. a jeżeli chodzi o kocioł grzewczy to faktycznie działa normalnie ,co niestety też nie jest standartem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 20.10.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 tu masz rację nie wiem jak było u Ciebie ale w dzisiejszych czasach trudno jest znaleźć ekipę która pracuje od 8 do 22, dba o czystość w trakcie pracy i na koniec nawet pozamiata, nie mówiąc już o takich zwykłych sprawach jak brak przekleństw, pijaństwa i odpalania jednego fajka od drugiego takie właśnie są moje doświadczenia z chłopakami z Ecopol i przyznam, że też jestem pełen zachwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 20.10.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Adiqq! Ja normalnie dalej wymiękam:) Zaczynam się nawet zastanawiać dlaczego u mnie też leci ciepła woda z kranów? Przecież mi Pan Jarek nie robił? No chyba, że to płatny wątek Ecopol-u. To najmocniej przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 21.10.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 mogę dodać że podobną ekipę miałem od elewacji a najgorzej było z murarzami. Ja myślę że kolega może trochę zazdrości, że ktoś w dzisiejszych czasach mógł komuś zaufać. A autora postu jak najbardziej rozumiem, wydał spora kasy i jest w 100% zadowolony z efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.11.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 14.10 odpaliłem CO. Do 31.10 PC zużyła 200kWh w II taryfie i 13 w I za kwotę 66,84zł. (CO i CWU) Temperatura w okolicach 22,5.Wcześniej 4 razy przepalałem w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 02.11.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 14.10 odpaliłem CO. Do 31.10 PC zużyła 200kWh w II taryfie i 13 w I za kwotę 66,84zł. (CO i CWU) Temperatura w okolicach 22,5. Wcześniej 4 razy przepalałem w kominku. U mnie w tym okresie spaliła ok. 275kWh (nie mam rozróżnienia na taryfy), też CO+CWU. Temperatura 19-20 , na piętrze o 1 stopień więcej. Coś chyba jest nie tak... Mam ustawione 22 stopnie na sterowniku, krzywa grzewcza 1. Ostatnio miałem wizytę serwisową i wszystko podobno w porządku Jakieś pomysły co sprawdzić w pierwszej kolejności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.11.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 A jakie miałeś zużycie na cele CWU latem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 02.11.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 (edytowane) To nie będzie miarodajne bo latem budynek był niezamieszkały. Od maja do końca sierpnia było to ok. 160kWh Wodę mam ustawioną na 45 stopni. Wczoraj podbiłem temperaturę na sterowniku do 23 stopni, bo jak dla mnie 19-20 to zdecydowanie za mało. Mam nadzieję, że teraz powinno być te 20-21 co już jest w miarę znośne. Edytowane 2 Listopada 2011 przez dekar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.11.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 A jaką masz powierzchnię domu i ilu ludków? Może też masz jeszcze dużo wilgoci technologicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 02.11.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Użytkowej ok. 140m2, 3 osoby. Co do mieszkania to na razie jeszcze się nie przeprowadziliśmy, chociaż spędzamy w domu coraz więcej czasu. Budynek już był ogrzewany zeszłej zimy, chociaż ze słabym skutkiem, bo nie był jeszcze ocieplony. Ale może faktycznie ta wilgoć jeszcze siedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.11.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Hmmm, czyli jeżeli nie wilgoć, to może zwyczajnie masz większe zapotrzebowanie. Opisz swój dom i ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 02.11.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Dom z dachem dwuspadowym z Ytonga 24cm taka trochę stodoła, więc teoretycznie budynek powinien być mało energożerny. Okna Jezierski Elita Thermo. Ocieplenie 15 cm na ścianach (Swisspor Lambda EPS031 Fasada), dach 20cm wełny URSA DF 39 Silver (15 + 5 cm na zakładkę). Z tą wilgocią to może być też trochę prawdy bo w sierpniu jak po wyłączeniu prądu nie dzialała przez paręnaście dni wentylacja mechaniczna to momentalnie porobiły się plamy wilgoci na tynku, co z jednej strony oczywiście było zjawiskiem wkurzającym, ale zdrugiej dobrze świadczyło o szczelności budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.11.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Tak sądzę, że to wilgoć. U mnie po pierwszym sezonie zapotrzebowanie spadło o około 10%. Wentyluj trochę mocniej. Będzie dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts