michaldruk 03.11.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 u mnie średnio 15 kwh dziennie .minusem jest brak drzwi wewnętrznych przez co z garażu zalatuje zimnicho . dom z u 220 ,15 cm styro na murze 25 wełny isover unimata na dachu 170 m2 podłogówki + garaż grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.11.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 u mnie średnio 15 kwh dziennie .minusem jest brak drzwi wewnętrznych przez co z garażu zalatuje zimnicho . dom z u 220 ,15 cm styro na murze 25 wełny isover unimata na dachu 170 m2 podłogówki + garaż grzejnik Masz moim zdaniem bardzo dobry wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek 70 03.11.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Witam, u mnie zużycie prądu za c.w.u. oraz c.o wynosi 410kwh ( od 1 września do 3 listopada ) dom 140m2 powierzchni użytkowej wszędzie podłogówka (góra i dół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.11.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Pierwszego września włączyłeś CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek 70 04.11.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Pierwszego września włączyłeś CO? Nie, od 1 września zacząłem zapisywanie zużacie prądu i z tąd ta data, we wrześniu nie potrzebowałem jeszcze ogrzewać domu. Edytowane 4 Listopada 2011 przez Tomek 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 06.11.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Z informacji, które posiadam wynika, że firma PPC wykonuje również poza pompami ciepła i kotłowniami także dolne i górne źródło.Czy ktoś w Was korzystał z ich usług w pełnym lub rozszerzonym zakresie?Jakieś spostrzeżenia, uwagi co do tych dodatkowych robót, użytych materiałów, itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 06.11.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 U mnie panowie z PPC wykonywali kompleksowo kotłownię, DZ (600m kolektora poziomego), GZ (142 m2 podłogówki). Generalnie jestem zadowolony, choć wyroby PPC to nie jest jakiś designerski "high-end" i kotłownia też nie jest pomieszczeniem, po którym oprowadzałbym gości. Wyszedłem z założenia, że to ma działać - i na razie działa bez zająknięcia, zarówno podłogówka jak i pompa z DZ. Tylko się nie mogę doczekać od prawie 2 miesięcy pokrywy do studzienki rozdzielaczowej DZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 07.11.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 u mnie też robili 170 m2 i 210 mb kolektora pionowego . cenowo konkurencyjni .wszystko hula jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.11.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 za plus minus miesiąc zapraszam do Nadarzyna O kurcze to rzut kamieniem ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 10.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 A ja trochę z innej beczki: jakie typy zbiorników CWU macie w swoich Ecopowerach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 11.11.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 A ja trochę z innej beczki: jakie typy zbiorników CWU macie w swoich Ecopowerach? biwalentny GALMET sgw(s)b u mnie 400l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 14.11.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Zaglądam tu mniej więcej od roku i czekam na wpis kogoś zawiedzionego, niezadowolonego z wyboru tej pompy ciepła... czekam... czekam... jakie to polskie podejście do sprawy z mojej strony i nic... czy jest ktoś kto by już nie zamontował PPC? czy jest chociaż ktoś kto zrobiłby to ewentualnie inaczej, jeżeli tak to jak i dlaczego? a może niezadowoleni obrazili się na forum i nie chcą nikogo ostrzegać... mam jeszcze chwilę na zastanowienie /stan surowy zaawansowany/ ale w końcu trzeba będzie się zdecydować! wielkiego wyboru nie mam bo komina nie zrobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.11.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 O zapraszamy niezadowolonych, chętnie ich z kolegą wysłuchamy , ba nawet pocieszymy. Nie wstydźcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.11.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 A ja trochę z innej beczki: jakie typy zbiorników CWU macie w swoich Ecopowerach? Mam dwa 120l Biawaru. Jeden duży by się nie zmieścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 14.11.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Zaglądam tu mniej więcej od roku i czekam na wpis kogoś zawiedzionego, niezadowolonego z wyboru tej pompy ciepła... A proszę bardzo: - nie ma żadnych wodotrysków na wyświetlaczu - jak popatrzysz sama nuda. Nic tylko parametry i nastawy. Nawet mody na sukces nie nadaje. - kolorek taki niegustowny, a na dodatek niepraktyczny. Wszystkie łapy na białym znać! - obudowa zbyt kanciasta, poobijać się można A właściwie to gdzie tam Panie zapalić. Ani dźwirek do popielnika, ani wyczystki. DZIADOSTWO!!!!! A spróbuj to Panie pokazać sąsiadom! Jeszcze powiedz, że grzeje, to cię na języki wezmą, aż trza się ze wsi wynosić. Weź se Pan kocioł z górnem spalaniem to opony se Pan zutylizujesz i butelki z plastyku. A z butami staremi to co Pan robisz? Jak masz Pan kocioł kotłem to same oszczędności! Zamiast płacić za śmieci to se Pan wody goroncej zrobisz do balyji i chałupę na święta ogrzejesz. Bo na wsi to Panie śmieci ni ma. No bo i skąd. To wszystko się spoli. Godom Wom Panie! Tam musi diabeł maczał kopyta w tem ustrojstwie! I jeszcze prądu poźre że ho-ho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 14.11.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 A ja, głupi, rzuciłem palenie na etapie dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanko77 14.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 no i pięknie, oby tylko takie wpisy tu były. A ja dzisiaj po pierwszej rozmowie z panem JK jestem (dzięki Liwko za namiar). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.11.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 A proszę bardzo: - nie ma żadnych wodotrysków na wyświetlaczu - jak popatrzysz sama nuda. Nic tylko parametry i nastawy. Nawet mody na sukces nie nadaje. - kolorek taki niegustowny, a na dodatek niepraktyczny. Wszystkie łapy na białym znać! - obudowa zbyt kanciasta, poobijać się można A właściwie to gdzie tam Panie zapalić. Ani dźwirek do popielnika, ani wyczystki. DZIADOSTWO!!!!! A spróbuj to Panie pokazać sąsiadom! Jeszcze powiedz, że grzeje, to cię na języki wezmą, aż trza się ze wsi wynosić. Weź se Pan kocioł z górnem spalaniem to opony se Pan zutylizujesz i butelki z plastyku. A z butami staremi to co Pan robisz? Jak masz Pan kocioł kotłem to same oszczędności! Zamiast płacić za śmieci to se Pan wody goroncej zrobisz do balyji i chałupę na święta ogrzejesz. Bo na wsi to Panie śmieci ni ma. No bo i skąd. To wszystko się spoli. Godom Wom Panie! Tam musi diabeł maczał kopyta w tem ustrojstwie! I jeszcze prądu poźre że ho-ho. Ja palę jedne drzwi dalej, w garażu, bo przy PC pranie się suszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.11.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 (dzięki Liwko za namiar). Przyjdzie czas na dziękowanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 14.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Którą krzywą macie ustawioną?- chodzi mi o podłogówkę. Miałem 2, ale chyba nie wystarcza i często sie pompa włącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts