Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polskie Pompy Ciepła - Ecopower

v460

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z informacji, które posiadam wynika, że firma PPC wykonuje również poza pompami ciepła i kotłowniami także dolne i górne źródło.

Czy ktoś w Was korzystał z ich usług w pełnym lub rozszerzonym zakresie?

Jakieś spostrzeżenia, uwagi co do tych dodatkowych robót, użytych materiałów, itp.?

U mnie panowie z PPC wykonywali kompleksowo kotłownię, DZ (600m kolektora poziomego), GZ (142 m2 podłogówki).

Generalnie jestem zadowolony, choć wyroby PPC to nie jest jakiś designerski "high-end" i kotłownia też nie jest pomieszczeniem, po którym oprowadzałbym gości.

Wyszedłem z założenia, że to ma działać - i na razie działa bez zająknięcia, zarówno podłogówka jak i pompa z DZ.

Tylko się nie mogę doczekać od prawie 2 miesięcy pokrywy do studzienki rozdzielaczowej DZ :confused:

Zaglądam tu mniej więcej od roku i czekam na wpis kogoś zawiedzionego, niezadowolonego z wyboru tej pompy ciepła...

czekam...

czekam...

jakie to polskie podejście do sprawy z mojej strony ;)

i nic...

czy jest ktoś kto by już nie zamontował PPC?

czy jest chociaż ktoś kto zrobiłby to ewentualnie inaczej, jeżeli tak to jak i dlaczego?

a może niezadowoleni obrazili się na forum i nie chcą nikogo ostrzegać...

mam jeszcze chwilę na zastanowienie /stan surowy zaawansowany/ ale w końcu trzeba będzie się zdecydować!

wielkiego wyboru nie mam bo komina nie zrobiłem...

Zaglądam tu mniej więcej od roku i czekam na wpis kogoś zawiedzionego, niezadowolonego z wyboru tej pompy ciepła...

A proszę bardzo:

- nie ma żadnych wodotrysków na wyświetlaczu - jak popatrzysz sama nuda. Nic tylko parametry i nastawy. Nawet mody na sukces nie nadaje.

- kolorek taki niegustowny, a na dodatek niepraktyczny. Wszystkie łapy na białym znać!

- obudowa zbyt kanciasta, poobijać się można

A właściwie to gdzie tam Panie zapalić. Ani dźwirek do popielnika, ani wyczystki. DZIADOSTWO!!!!! A spróbuj to Panie pokazać sąsiadom! Jeszcze powiedz, że grzeje, to cię na języki wezmą, aż trza się ze wsi wynosić. Weź se Pan kocioł z górnem spalaniem to opony se Pan zutylizujesz i butelki z plastyku. A z butami staremi to co Pan robisz? Jak masz Pan kocioł kotłem to same oszczędności! Zamiast płacić za śmieci to se Pan wody goroncej zrobisz do balyji i chałupę na święta ogrzejesz. Bo na wsi to Panie śmieci ni ma. No bo i skąd. To wszystko się spoli. Godom Wom Panie! Tam musi diabeł maczał kopyta w tem ustrojstwie! I jeszcze prądu poźre że ho-ho.

A proszę bardzo:

- nie ma żadnych wodotrysków na wyświetlaczu - jak popatrzysz sama nuda. Nic tylko parametry i nastawy. Nawet mody na sukces nie nadaje.

- kolorek taki niegustowny, a na dodatek niepraktyczny. Wszystkie łapy na białym znać!

- obudowa zbyt kanciasta, poobijać się można

A właściwie to gdzie tam Panie zapalić. Ani dźwirek do popielnika, ani wyczystki. DZIADOSTWO!!!!! A spróbuj to Panie pokazać sąsiadom! Jeszcze powiedz, że grzeje, to cię na języki wezmą, aż trza się ze wsi wynosić. Weź se Pan kocioł z górnem spalaniem to opony se Pan zutylizujesz i butelki z plastyku. A z butami staremi to co Pan robisz? Jak masz Pan kocioł kotłem to same oszczędności! Zamiast płacić za śmieci to se Pan wody goroncej zrobisz do balyji i chałupę na święta ogrzejesz. Bo na wsi to Panie śmieci ni ma. No bo i skąd. To wszystko się spoli. Godom Wom Panie! Tam musi diabeł maczał kopyta w tem ustrojstwie! I jeszcze prądu poźre że ho-ho.

:D

Ja palę jedne drzwi dalej, w garażu, bo przy PC pranie się suszy;)