Liwko 22.11.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Czyli tymi ustawieniami się nie przejmuj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.11.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 I u mnie jest nieźle. Rachunek za dwa miesiące (21.09-21.11) 488zł 133m2, 3-osoby, temperatury w okolicach 22 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek150 25.11.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 U mnie też jest nieźle. Od 1-11 do dzisiaj tj. 25 -11 ok 500 kwh z cwu czyli ok 250 zł . 3 osoby 300 m2. Pompa 12kw temp. 22 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 25.11.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 I u mnie jest nieźle. Rachunek za dwa miesiące (21.09-21.11) 488zł 133m2, 3-osoby, temperatury w okolicach 22 stopnie. Masz rozliczanie co 2 miesiące?? U mnie jest co 6 i to mi troche nie pasuje. Bo jak średnia w zime nabije wyzszą to i w lato bede musiał takie rahunki płacic za prąd bo prognozę zrobie taka samą. Co prawda w lato nie zuzyję i w zime będę mniej miał do zapłaty ale niepodoba mi sie takie zamrażanie kasy. Zapytam u mojego sprzedawcy czy da się to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.11.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Tak, mam co dwa miesiące, plus -minus kilka dni. Ten akurat wyjątkowo co do dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 25.11.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Właśnie zadzwoniłem do mojego zakładu. Za miesięczne rozliczanie życzą sobie 5 pln netto do każdego miesiąca. I chyba skorzystam. Będę płacił za to co wykorzystam a nie za to że oni tak uważają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.11.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Właśnie zadzwoniłem do mojego zakładu. Za miesięczne rozliczanie życzą sobie 5 pln netto do każdego miesiąca. I chyba skorzystam. Będę płacił za to co wykorzystam a nie za to że oni tak uważają Normalka. Ja za odczyt dwumiesięczny płacę 4,80zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.12.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Zużycie za listopad (CO+CWU)I-45kWhII-477kWh133m2, temperatury w okolicach 22, w łazienkach 24. 3 osoby.Dzisiaj odkryłem w domu wielki mostek ciepła. Drzwi od suwanki nie dolegają i na całej wysokości jest delikatna szczelina, i zimno od niej napierpapier:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 01.12.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Liwko a jaką dużą masz tą suwankę... też chcieliśmy dużą...???Zainteresowały mnie twoje okna, też zastanawiamy się nad takim podziałem ale jakby do góry nogami niż u Ciebie. Czy to są szprosy konstrukcyjne? Możesz napisać jakie szerokie i wysokie masz okna, bo fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.12.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Liwko a jaką dużą masz tą suwankę... też chcieliśmy dużą...??? Zainteresowały mnie twoje okna, też zastanawiamy się nad takim podziałem ale jakby do góry nogami niż u Ciebie. Czy to są szprosy konstrukcyjne? Możesz napisać jakie szerokie i wysokie masz okna, bo fajnie to wygląda. Suwanka 2,5x2,4 Okna 1,75x1,55 Szprosy konstrukcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.12.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Jak już zacząłem mierzyć, to pomierzyłem całą moją stolarkę. Okna i drzwi w części bez garażu to 35m2. Sporo tego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 01.12.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Czy ktoś z Opola lub okolic ma pompę PPC Ecopower? Chciałbym zobaczyć jak to działa, porozmawiać z właścicielem, stawiam piwo niemieckiego importowanego Paulanera Jestem przed wyborem typu ogrzewania i się waham: PC czy ekogroszek? Edytowane 1 Grudnia 2011 przez ozzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.12.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Jestem przez wyborem typu ogrzewania i się waham: PC czy ekogroszek? Nie jestem z Opola, ale powiem ci tak. Jeżeli wybierzesz PC będziesz szczęśliwy, że nie wybrałeś grochu. Jeśli wybierzesz groch, będziesz sobie tylko w brodę pluł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 02.12.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Zaplaci 5tys zamiast 35tys i dwie roznice1.raz na 5 do 6 dni trzeba rzucic do zasobnika trochu groszku2.Trzeba miec miejsce na ten groszekCo do kosztu ogrzewania to pewnie ,niech juz bedzie ze porownywalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.12.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Zaplaci 5tys zamiast 35tys i dwie roznice 1.raz na 5 do 6 dni trzeba rzucic do zasobnika trochu groszku 2.Trzeba miec miejsce na ten groszek Co do kosztu ogrzewania to pewnie ,niech juz bedzie ze porownywalnie Dziwne, bo akurat budowałem się razem z kolegą, ja wybrałem PC a on groch. Koszta wyszły niemal identyczne. Jeżeli porównujesz cenę samego pieca z podajnikiem, to pompa będzie niewiele droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.12.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 róznica w koszcie inwestycyjnym to PC+DZ-koszt kotła z podajnikiem PC(11tys)+DZ(8tys) - kocioł(7tys)=12tys - taka róznica jest miedzy mna a kilkoma moimi kolegami Dolicz komin i dodatkowych kilka metrów kotłowni a różnica zupełnie zniknie. Nie trzeba szukać projektu z dużą kotłownią. Poza tym węgiel też trzeba gdzieś składować. A jeżeli chodzi o dosypywanie tylko grochu co kilka dni to można miedzy bajki włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 02.12.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Czy ktoś z Opola lub okolic ma pompę PPC Ecopower? Chciałbym zobaczyć jak to działa, porozmawiać z właścicielem, stawiam piwo niemieckiego importowanego Paulanera Jestem przed wyborem typu ogrzewania i się waham: PC czy ekogroszek? cóz ja jestem z Opola, ale nie mam PC... chociaż powinienem powiedzieć - jeszcze nie mam bo jestem zdecydowany mam wielu znajomych i rodzinę z ekogroszkiem oraz kilka osób z PC - i wolę PC... nawet jeśli miałbym za nia zapłacić 2-3 x więcej niż za kotłownie na eko groszek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 02.12.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 cóz ja jestem z Opola, ale nie mam PC... chociaż powinienem powiedzieć - jeszcze nie mam bo jestem zdecydowany mam wielu znajomych i rodzinę z ekogroszkiem oraz kilka osób z PC - i wolę PC... nawet jeśli miałbym za nia zapłacić 2-3 x więcej niż za kotłownie na eko groszek... "Będzie Pan zadowoloonyyyyyy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 02.12.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 zapomnieliście jeszcze o pozbywaniu się sporej ilości worków i popiołu( zależy od groszku) . szwagier ma to zakażenie i klnie na czym świat stoi jak ma parę ton przenieść do kotłowni. a już szczyt wku****nia osiągnął jak mu się grosina zawieszała w podajniku , dzieciak wraca ze szkoły a w domku ziu ziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 03.12.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Jeśli wybierzesz groch, będziesz sobie tylko w brodę pluł. ...jak JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts