Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polskie Pompy Ciepła - Ecopower

v460

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I u mnie jest nieźle. Rachunek za dwa miesiące (21.09-21.11) 488zł:)

133m2, 3-osoby, temperatury w okolicach 22 stopnie.

Masz rozliczanie co 2 miesiące?? U mnie jest co 6 i to mi troche nie pasuje. Bo jak średnia w zime nabije wyzszą to i w lato bede musiał takie rahunki płacic za prąd bo prognozę zrobie taka samą. Co prawda w lato nie zuzyję i w zime będę mniej miał do zapłaty ale niepodoba mi sie takie zamrażanie kasy. Zapytam u mojego sprzedawcy czy da się to zmienić.

Liwko a jaką dużą masz tą suwankę... też chcieliśmy dużą...???

Zainteresowały mnie twoje okna, też zastanawiamy się nad takim podziałem ale jakby do góry nogami niż u Ciebie. Czy to są szprosy konstrukcyjne? Możesz napisać jakie szerokie i wysokie masz okna, bo fajnie to wygląda.

Suwanka 2,5x2,4 Okna 1,75x1,55 Szprosy konstrukcyjne

Czy ktoś z Opola lub okolic ma pompę PPC Ecopower?

Chciałbym zobaczyć jak to działa, porozmawiać z właścicielem, stawiam piwo :) niemieckiego importowanego Paulanera

Jestem przed wyborem typu ogrzewania i się waham: PC czy ekogroszek?

Edytowane przez ozzy

Zaplaci 5tys zamiast 35tys i dwie roznice

1.raz na 5 do 6 dni trzeba rzucic do zasobnika trochu groszku

2.Trzeba miec miejsce na ten groszek

Co do kosztu ogrzewania to pewnie ,niech juz bedzie ze porownywalnie

Dziwne, bo akurat budowałem się razem z kolegą, ja wybrałem PC a on groch. Koszta wyszły niemal identyczne. Jeżeli porównujesz cenę samego pieca z podajnikiem, to pompa będzie niewiele droższa.

róznica w koszcie inwestycyjnym to PC+DZ-koszt kotła z podajnikiem

PC(11tys)+DZ(8tys) - kocioł(7tys)=12tys - taka róznica jest miedzy mna a kilkoma moimi kolegami

Dolicz komin i dodatkowych kilka metrów kotłowni a różnica zupełnie zniknie. Nie trzeba szukać projektu z dużą kotłownią. Poza tym węgiel też trzeba gdzieś składować. A jeżeli chodzi o dosypywanie tylko grochu co kilka dni to można miedzy bajki włożyć.

Czy ktoś z Opola lub okolic ma pompę PPC Ecopower?

Chciałbym zobaczyć jak to działa, porozmawiać z właścicielem, stawiam piwo :) niemieckiego importowanego Paulanera

Jestem przed wyborem typu ogrzewania i się waham: PC czy ekogroszek?

cóz ja jestem z Opola, ale nie mam PC... chociaż powinienem powiedzieć - jeszcze nie mam

bo jestem zdecydowany

mam wielu znajomych i rodzinę z ekogroszkiem oraz kilka osób z PC - i wolę PC...

nawet jeśli miałbym za nia zapłacić 2-3 x więcej niż za kotłownie na eko groszek...

cóz ja jestem z Opola, ale nie mam PC... chociaż powinienem powiedzieć - jeszcze nie mam

bo jestem zdecydowany

mam wielu znajomych i rodzinę z ekogroszkiem oraz kilka osób z PC - i wolę PC...

nawet jeśli miałbym za nia zapłacić 2-3 x więcej niż za kotłownie na eko groszek...

"Będzie Pan zadowoloonyyyyyy" :D

zapomnieliście jeszcze o pozbywaniu się sporej ilości worków i popiołu( zależy od groszku) . szwagier ma to zakażenie i klnie na czym świat stoi jak ma parę ton przenieść do kotłowni. a już szczyt wku****nia osiągnął jak mu się grosina zawieszała w podajniku , dzieciak wraca ze szkoły a w domku ziu ziu.:bash: