niedowiarek 16.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ecopower C9 ma 2,3 kW mocy nominalnej. W porywach może zassać nawet do 3,5 kW. Dodaj do tego pozostałe potrzeby i Ci wyjdzie wynik. 16 kW powinno styknąć dla rozsądnej instalacji (bez zbędnych prądożernych bajerów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 16.01.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ja mam w domu 11 KW- dolna wartość progu- i nigdy mi nie wybiło, wszyscy się pukali w czoło, że to za mało, będzie problem, a tu nic, wszystko działa, a koszt przyłącza śmieszny.. Pompa C7, wszystko na prąd- indukcja, pompa w studni, zmywarka, pralka i całe oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.01.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja mam w domu 11 KW- dolna wartość progu- i nigdy mi nie wybiło, wszyscy się pukali w czoło, że to za mało, będzie problem, a tu nic, wszystko działa, a koszt przyłącza śmieszny.. Pompa C7, wszystko na prąd- indukcja, pompa w studni, zmywarka, pralka i całe oświetlenie. Mam bodajże podobnie (muszę zerknąć wieczorem w papiery), i faktycznie nawet jak wszystko niemal działało, nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 18.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mam bodajże podobnie (muszę zerknąć wieczorem w papiery), i faktycznie nawet jak wszystko niemal działało, nie było problemów. ja mam 15 kW ecopower 11 indukcja masa oświetlenia plus sprzęty do wykończenia chatki ( wiertarki piły itp ) i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 28.01.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 W najbliższym tygodniu prognoza na noc to nawet do -32, proszę posiadaczy PPC o relacje "z frontu" - ile na zewnątrz, ile wewnątrz, co się dzieje z pompą, czy pracuje non stop, jakieś niedobory ciepła i czym uzupełniane, dobowe zużycie prądu w tych warunkach, inne spostrzeżenia.Jeżeli taka pogoda się utrzyma przez 2-3 tygodnie to i tak jest około 5% czasu całego roku i nie rzutuje znacząco na wynik finansowy, jednak warunki pracy Waszych pomp są niecodzienne i wnioski też mogą być ciekawe, może jest jeszcze czas żeby coś poprawić w swoim "ogródku" - mam stan surowy, otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Mabram 29.01.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Podłączam się do pytania. Sam jeszcze nie podjąłem decyzji w sprawie pompy ciepła i w tym półroczu muszę zdecydować czy wejść w gaz czy w pompę robiąc wszystko sam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.01.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Podłączam się do pytania. Sam jeszcze nie podjąłem decyzji w sprawie pompy ciepła i w tym półroczu muszę zdecydować czy wejść w gaz czy w pompę robiąc wszystko sam. Pozdrawiam W pierwszym sezonie było u mnie -27 i nie było problemu, ale to już był szczyt możliwości mojej PC. Takie temperatury u mnie zdarzają się jednak tylko raz na kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 29.01.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 u mnie budynek jeszcze nie zamieszkały podjechałem dzisiaj na rekonesans , od 12 do 16 pompa nie włączyła się ani razu . w domu 20 stopni . plusem są duże okna od południa więc słoneczko dogrzewa za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 03.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 W pierwszym sezonie było u mnie -27 i nie było problemu, ale to już był szczyt możliwości mojej PC. Takie temperatury u mnie zdarzają się jednak tylko raz na kilka lat. liwko jaką masz temp wyjścia na pompie w te mrozy .u mnie nie chce być więcej niż 32 stopnie i w domku robi się chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.02.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 liwko jaką masz temp wyjścia na pompie w te mrozy .u mnie nie chce być więcej niż 32 stopnie i w domku robi się chłodno. Już widziałem nawet 35*. Spróbuj zwiększyć krzywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 11.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Jak sobie radzą Wasze pompy PPC przy tych mrozach?Na razie tylko Liwko napisał, że pompa daje radę do -27 oraz michaldruk - budynek nie zamieszkały i też jest raczej ok.Czy zmierzył ktoś dobowe zużycie prądu przy tych warunkach?W skali roku to mało znaczące ale przy podsumowaniu samej zimy już chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 12.02.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Zerknij tutaj - żółte kolumny na samym dole masz odczyty niemal codziennie. Temperatury zewnętrzne z podkarpacia, wewnątrz ustawione 23C w nocnej i 21C w dziennej. Teraz PCi pracuje po kilkanaście godzin na dobę. Dom zamieszkały, ale jeszcze spore mostki do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 12.02.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Z energetyki również mam 11 kW, wszystko pradem i tylko raz wywalilo gdy chodziło ok. 30 kW urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 21.02.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ktoś użytkuje może PPC C9?Macie jakieś szczególne uwagi dt. montażu, ktoś żałuje że nie ma bufora, albo że ma? Jakieś uwagi praktyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.02.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 my planujemy c7 - jakią powinnam mieć moc przylaczeniową aby nie było kłopotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.02.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 teraz mam 6,5 zabezpieczenie 20A- styknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.02.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) do wszystkiego zastanawiam sie czy nie za malo na caly dom to zabezpieczenie Edytowane 22 Lutego 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 28.02.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nie, ja mam pogodowy. Ale w serii C7 można zamontować i taki i taki. Szkoda, że mam inny sterownik, wypróbował bym co lepsze. w seri C tez sie nie doszukałam pokojowego na wyposażeniu, czyli trzeba bedzie dokupic osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.02.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 w seri C tez sie nie doszukałam pokojowego na wyposażeniu, czyli trzeba bedzie dokupic osobno Sterownik ma taką możliwość. Może trzeba będzie dokupić czujkę za parę złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 29.02.2012 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jest tak jak pisze Liwko. U mnie w salonie mam coś takiego na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts