Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polskie Pompy Ciepła - Ecopower

v460

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://juwent.com.pl/katalog.php?dzial=393&wybrany=393&nazwa=Ch%25B3odnice

Coś takiego, tylko że z przodu i z tyłu zabudowana blachą z przyłączem do rur wentylacyjnych.

Trzeba mieć małej mocy osobną pompkę i jakiś sterowniczek. Larem chłodnica będzie pracowała ciągle a PC nie, dlatego druga pompka małej mocy.

• 2 weeks później...

w ofercie na pompe mam taki zapis: "Gwarancja na PC 2 lata od dnia uruchomienia systemu pod warunkiem

dokonywania okresowych przeglądów przed sezonem grzewczym (220 zł +

dojazd 2zł/km). Wykonanie drugiego przeglądu w ciągu pierwszych 2 lat jest

premiowane przedłużeniem gwarancji o kolejny rok" - przyznam ze nie bardzo rozumiem- gwarancja jest uzależniona od płatnych serwisów?

na to wygląda....nie wiem tylko czy nie jest to sprzeczne z jakąś ustawą o ochronie praw konsumentów...

Masz rację. Gwarancja jest ustawowo na dwa lata, czy im się to podoba czy nie. Serwisy bym sobie odpuścił. Pilnować tylko trzeba ciśnienia na DZ i GZ (zegary) i na początku raz na pół roku sprawdzić filtr siatkowy (instalator powinien ci powiedzieć jak to zrobić). Nic więcej.

czyli jak bede miec to zapisane w umowie to nie musze sie przejmować? czy jednak postarac sie aby usuneli taki zapis?

Ja ostatnio dopiero odkryłem, że coś podobnego miałem w umowie (bez kwot). Wszystkie niejasności załatwiałem na początku albo przez telefon albo na forum. Instalator zawsze bez marudzenia wszystko pomału wytłumaczył.

Bardziej zabawy jest na początku z ustawieniami (niezależnie od modelu), niż z jakimiś innymi problemami. Jak zrobią dobrze to nie powinno być problemu, jak coś skopią to bez łachy powinni poprawić.

kolejna wycena:

Zestawienie kosztów

1 Pompa ciepła Ecopower C7 14 400,00 zł

2 Kotłownia, w tym: 6 350,00 zł

Zasobnik CWU 300l Galmet SGW(S)B

Armatura i osprzęt, koszty zakupu, dojazdów,

budowa kotłowni, montaż pompy ciepła i uruchomienie

3 Dolne źródło ciepła - kolektor poziomy 320m : 7 900,00 zł

4 sekcje wymiennika spiralnego + studnia zbiorcza

(bez rotametrów)

glikol polipropylenowy - roztwór do -15 stC

Razem cena kotłowni z pompą ciepła 28 650,00 zł