Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polskie Pompy Ciepła - Ecopower

v460

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aktualnie mam małe dziecko i z tej przyczyny kapie się codziennie z termometrem. Dla małego dziecka na tym urzadzeniu jest ustawiona temp. OK na 35 stopniach, dla mnie 40 stopni to jest już na prawdę goraco. Powyżej 40 to już jest masakra nie wspominajac o tym, że dla facetów taka temperatura jest po prostu nie zdrowa :).

w wannie nie wejdziesz jak masz 40C, więc nie grzej więcej bo tracisz COP i marnujesz prąd, w Buderusie masz max 45C i to wszystko, myslałem, że cos nie tak, ale jednak jest to prawidłowe , ale oczywiście jak masz min. 300l.

Ja nawet kotłem na pellet (w lato grzałką elektryczną) nie przekraczam 45 stopni w zasobniku. Po co więcej ? I na wannę wystarczy, nie mówiąc o prysznicu dla 4 osób pod rząd. Przeważnie mam nastawione 42 stopnie (dolny czujnik). Zasobnik mam ..... 120 litrów i jakoś bez problemu wystarcza dla mnie i czterech babek w moim domu :)

... Jest jeszcze sprawa sterownika, w IVT (i chyba w innych szwedzkich też) można odczytać takie informacje jak np. godziny przepracowane, godziny ile czasu grzało samo cwu ile co itd.. a niestety w ecopower jest unwersalny sterownik Frisco zaadaptowany tylko na potrzeby PC.

No to rzeczywiście jeśli sterownik nie umożliwia odczytania tak podstawowych danych to jest kiepski. ...

Czy rzeczywiście ten sterownik jest taki kiepski czy jednak spełnia swoje zadanie w 100%? Czy użytkownikom brakuje jakichś funkcji ?

Czy rzeczywiście ten sterownik jest taki kiepski czy jednak spełnia swoje zadanie w 100%? Czy użytkownikom brakuje jakichś funkcji ?

Ja mam pompę z serii A i tu rzeczywiście brakuje mi w sterowniku sterowania pokojowego. W serii C już to zostało wyeliminowane. Po za tym, jest wszystko co potrzebne, bez zbędnych fajerwerków za które by trzeba było odpowiednio zapłacić.