Liwko 01.04.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 to weź termometr i założę się, że w 42C nie wytrzymasz 38* to idealna woda pod prysznic (baterie termostatyczne na tyle są ustawiane), natomiast do wanny to zdecydowanie za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.04.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 42 o wcale nie duzo, ja się kapie we wrzątku Moja podobnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 01.04.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Czy jest ktoś komu Pan Jarek z PPC robił również podłogówkę?Jak to wyszło, czy są jakieś uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadicus 01.04.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 42 o wcale nie duzo, ja się kapie we wrzątku Ja mam ustawione 43 stopnie i jest optymalnie. Jestem zdania, że nie ma sensu grzać CWU więcej, bo trzeba wtedy regulować zimną. Oczywiście wszystko zależy komu ile pasuje, ja testowałem sobie różne temperatury i wybrałem pod siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 01.04.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Czy jest ktoś komu Pan Jarek z PPC robił również podłogówkę? Jestem Jak to wyszło, czy są jakieś uwagi? Uwag nie mam, choć u mnie dopiero pierwszy sezon podłogówka chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henderson 02.04.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 w wannie nie wejdziesz jak masz 40C, więc nie grzej więcej bo tracisz COP i marnujesz prąd, w Buderusie masz max 45C i to wszystko, myslałem, że cos nie tak, ale jednak jest to prawidłowe , ale oczywiście jak masz min. 300l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.04.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 w wannie nie wejdziesz jak masz 40C, więc nie grzej więcej bo tracisz COP i marnujesz prąd, w Buderusie masz max 45C i to wszystko, myslałem, że cos nie tak, ale jednak jest to prawidłowe , ale oczywiście jak masz min. 300l. Ty chyba morsem jesteś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbert 02.04.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Aktualnie mam małe dziecko i z tej przyczyny kapie się codziennie z termometrem. Dla małego dziecka na tym urzadzeniu jest ustawiona temp. OK na 35 stopniach, dla mnie 40 stopni to jest już na prawdę goraco. Powyżej 40 to już jest masakra nie wspominajac o tym, że dla facetów taka temperatura jest po prostu nie zdrowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.04.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Czyli jak kto lubi. Czasami warto podgrzać CWU do wyższej temperatury, nawet pogarszając COP, by przejechać przez godziny obowiązywania drogiej taryfy bez załączeń PC. Nawet jeśli nie korzystamy z systemu dwutaryfowego warto tak zrobić by zmniejszyć ilość start-stopów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 04.04.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 w wannie nie wejdziesz jak masz 40C, więc nie grzej więcej bo tracisz COP i marnujesz prąd, w Buderusie masz max 45C i to wszystko, myslałem, że cos nie tak, ale jednak jest to prawidłowe , ale oczywiście jak masz min. 300l. Ja nawet kotłem na pellet (w lato grzałką elektryczną) nie przekraczam 45 stopni w zasobniku. Po co więcej ? I na wannę wystarczy, nie mówiąc o prysznicu dla 4 osób pod rząd. Przeważnie mam nastawione 42 stopnie (dolny czujnik). Zasobnik mam ..... 120 litrów i jakoś bez problemu wystarcza dla mnie i czterech babek w moim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadicus 04.04.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Jak już pisałem warto popróbować z optymalną temperaturą dla siebie.Jeśli chcemy mieć w kranie 55 stopnie no to całą idee grzania pompą ciepłą można wyrzucić do kubła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deratus 04.04.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 ... Jest jeszcze sprawa sterownika, w IVT (i chyba w innych szwedzkich też) można odczytać takie informacje jak np. godziny przepracowane, godziny ile czasu grzało samo cwu ile co itd.. a niestety w ecopower jest unwersalny sterownik Frisco zaadaptowany tylko na potrzeby PC. No to rzeczywiście jeśli sterownik nie umożliwia odczytania tak podstawowych danych to jest kiepski. ... Czy rzeczywiście ten sterownik jest taki kiepski czy jednak spełnia swoje zadanie w 100%? Czy użytkownikom brakuje jakichś funkcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.04.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Czy rzeczywiście ten sterownik jest taki kiepski czy jednak spełnia swoje zadanie w 100%? Czy użytkownikom brakuje jakichś funkcji ? Ja mam pompę z serii A i tu rzeczywiście brakuje mi w sterowniku sterowania pokojowego. W serii C już to zostało wyeliminowane. Po za tym, jest wszystko co potrzebne, bez zbędnych fajerwerków za które by trzeba było odpowiednio zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 05.04.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Zasobnik mam ..... 120 litrów i jakoś bez problemu wystarcza dla mnie i czterech babek w moim domu Despota! Ja na 3 dziewuchy mam 400l i 46C w II taryfie. Inaczej muszę grzać cwu w drogiej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.04.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Despota! Ja na 3 dziewuchy mam 400l i 46C w II taryfie. Inaczej muszę grzać cwu w drogiej taryfie. Nie słyszałeś o FSOW (forumowy system oszczędzania wody)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 05.04.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Zapodaj link, to powieszę na lustrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.04.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Zapodaj link, to powieszę na lustrze. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?191620-POMPA-CIEP%C5%81A-zu%C5%BCycie-pr%C4%85du/page46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 05.04.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 ...hehe, dobre Liwko... ja bym jeszcze między psem a teściową przepłukał samochód z błota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 05.04.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Po com się wyprowadzał od teściowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.04.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Po com się wyprowadzał od teściowej ? A co, mosty popaliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts