Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polskie Pompy Ciepła - Ecopower

v460

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Daj namiar na firmę która zrobi mi wylewkę za 13zł/m2:lol2:

Przestań pierniczyć głupoty

Oczywiście bez materiału,firma z Orzesza,polecam.

Zakres prac i materiałów nie ujęty w ofercie:

- ułożenie izolacji i folii izolacyjnej

- żwir i cement do wylewki

Cena prac i materiałów 119,00 PLN/m2 BRUTTO

Po to jest takie forum , żeby konsultować różne oferty , wiem że niektórych to boli .

Oj boli,boli,wszak polskie gruntowe to taniocha...że tylko brać i nie pytać się ;)

Edytowane przez Arturo72

Trochę dziwne jest wrzucać ofertę w net i pisać dokładnie od kogo... Czy odbiorcą oferty są wszyscy i miała być upubliczniona w zamierzeniu wysyłającego ofertę ?

Co oznacza "próba wyciągnięcia kasy od inwestora"? Dość mocne słowa w stosunku do producenta i to jeszcze bardzo niepewnie powiedziane.

Dość wysoka - napisz proszę na jakiej podstawie. Masz inne oferty, przemyślenia? Napisz coś.

Skoro podajesz ceny i piszesz zakres, napisz tak żeby było jasne o co chodzi, bo myślę że ciężko będzie się komukolwiek odnieść. Ja nie do końca rozumiem co ile kosztuje.

To jest wątek o pompach PPC i tutaj będę wrzucał wszystko o tych pompach i od producenta i od przedstawicieli.

Jak pojawi się wątek o instaltechnic to tam będę pisał i wrzucał materiały i wyceny z instaltechnic.

Oferta nie była opatrzona klauzulą "niejawne" oraz o przeciwskazaniu do rozpowszechniania. Nie wiesz co to jest próba wyciągnięcia kasy od inwestora?

Ile lat działasz na rynku? Ile ofert składasz klientowi zanim podpiszesz z nim umowę?

Od Ciebie nie chcę żadnej porady, nie jesteś obiektywny.

Witam, od niedawna testuje pompe i mam pytanie ws sterownika frisko 910. Mam taryfę G12e która ma tanie grzanie od 21 do 7 oraz od 13-15, jak to ustawić na sterowniku, brakuje mi lini żeby dodać godziny 13-15. jest jakaś możliwość. Ustawiłem sobie przykładowo od 21 do 00 i od 00 do 7, jak dodać trzecią linie??. PS czy krzywa na 1 jest ok

Witam, od niedawna testuje pompe i mam pytanie ws sterownika frisko 910. Mam taryfę G12e która ma tanie grzanie od 21 do 7 oraz od 13-15, jak to ustawić na sterowniku, brakuje mi lini żeby dodać godziny 13-15. jest jakaś możliwość. Ustawiłem sobie przykładowo od 21 do 00 i od 00 do 7, jak dodać trzecią linie??. PS czy krzywa na 1 jest ok

Musisz nieco oszukać sterownik. Zamień temperatury z ekonomicznej na komfortową i z komfortowej na ekonomiczną i podobnie zrób z ustawami czasu. Wyjdzie ci dodatkowy czas :)

Mam też RX910 w swojej pompie i u mnie wystarczy ustawić czas kiedy jest drogi prąd czyli od 6-13 i od 15-22. Tani prąd ustawi się w pozostałym czasie.

Teko - to temperatura w czasie taniego prądu czyli ustawiamy ją np: na 22, Tkmf - temperatura w czasie drogiego prądu i ustawiamy np: 19. U mnie tak dzaiała.

• 2 weeks później...
A ja mam pytanie odnośnie pomp ciepla czy tylko dwie marki na polskim rynku są godne uwagi ( Ecopower i Ecopol - System )?

Czy są jescze inne marki polskich pomp ciepla. A jeśli nie to którą z tych firm wybrać do domku jednorodzinnego ( w calości podłogówka ) Szukam jeszcze innych preoducentów godnych uwagi na polskim rynku

Masz na myśli polskich producentów? Czy jakie jeszcze godne marki dostępne są na naszym rynku. Jeżeli to drugie to ja wybrałem Nibe

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...