Sławek... 24.02.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 ...przecież najmądrzejszy jest wiceprezesem w firmie to pewnie wie co mówi - pewnie Ciepły Dom za tyle robi - nic tylko zamawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 24.02.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 skoro podaje cenę podłogówki z wylewką to pewnie robią usługę kompleksowo a wiadomo, jak kompleksowo to i cena dobra, jak jeszcze klient utarguje z 10 zł to za 63 brutto będzie miał podłogówkę z wylewką (domyślam się, że ułożenie styropianu w cenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.02.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) Daj namiar na firmę która zrobi mi wylewkę za 13zł/m2:lol2: Przestań pierniczyć głupoty Oczywiście bez materiału,firma z Orzesza,polecam. Zakres prac i materiałów nie ujęty w ofercie: - ułożenie izolacji i folii izolacyjnej - żwir i cement do wylewki Cena prac i materiałów 119,00 PLN/m2 BRUTTO Po to jest takie forum , żeby konsultować różne oferty , wiem że niektórych to boli . Oj boli,boli,wszak polskie gruntowe to taniocha...że tylko brać i nie pytać się Edytowane 24 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 24.02.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Oczywiście bez materiału,firma z Orzesza,polecam. Takie żeczy to już kiedyś przerabiałem. A potem fachowiec powie panie abo piach pan nie taki załatwił albo za dużo wody w nim było cement nie taki, czy co tam jeszcze wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 24.02.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Trochę dziwne jest wrzucać ofertę w net i pisać dokładnie od kogo... Czy odbiorcą oferty są wszyscy i miała być upubliczniona w zamierzeniu wysyłającego ofertę ? Co oznacza "próba wyciągnięcia kasy od inwestora"? Dość mocne słowa w stosunku do producenta i to jeszcze bardzo niepewnie powiedziane. Dość wysoka - napisz proszę na jakiej podstawie. Masz inne oferty, przemyślenia? Napisz coś. Skoro podajesz ceny i piszesz zakres, napisz tak żeby było jasne o co chodzi, bo myślę że ciężko będzie się komukolwiek odnieść. Ja nie do końca rozumiem co ile kosztuje. To jest wątek o pompach PPC i tutaj będę wrzucał wszystko o tych pompach i od producenta i od przedstawicieli. Jak pojawi się wątek o instaltechnic to tam będę pisał i wrzucał materiały i wyceny z instaltechnic. Oferta nie była opatrzona klauzulą "niejawne" oraz o przeciwskazaniu do rozpowszechniania. Nie wiesz co to jest próba wyciągnięcia kasy od inwestora? Ile lat działasz na rynku? Ile ofert składasz klientowi zanim podpiszesz z nim umowę? Od Ciebie nie chcę żadnej porady, nie jesteś obiektywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archi23 25.02.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Witam, od niedawna testuje pompe i mam pytanie ws sterownika frisko 910. Mam taryfę G12e która ma tanie grzanie od 21 do 7 oraz od 13-15, jak to ustawić na sterowniku, brakuje mi lini żeby dodać godziny 13-15. jest jakaś możliwość. Ustawiłem sobie przykładowo od 21 do 00 i od 00 do 7, jak dodać trzecią linie??. PS czy krzywa na 1 jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.02.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Witam, od niedawna testuje pompe i mam pytanie ws sterownika frisko 910. Mam taryfę G12e która ma tanie grzanie od 21 do 7 oraz od 13-15, jak to ustawić na sterowniku, brakuje mi lini żeby dodać godziny 13-15. jest jakaś możliwość. Ustawiłem sobie przykładowo od 21 do 00 i od 00 do 7, jak dodać trzecią linie??. PS czy krzywa na 1 jest ok Musisz nieco oszukać sterownik. Zamień temperatury z ekonomicznej na komfortową i z komfortowej na ekonomiczną i podobnie zrób z ustawami czasu. Wyjdzie ci dodatkowy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domek2013 25.02.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Witam, od niedawna testuje pompe i mam pytanie ws sterownika frisko 910. Mam taryfę G12e która ma tanie grzanie od 21 do 7 oraz od 13-15, jak to ustawić na sterowniku, brakuje mi lini żeby dodać godziny 13-15. jest jakaś możliwość. Ustawiłem sobie przykładowo od 21 do 00 i od 00 do 7, jak dodać trzecią linie??. PS czy krzywa na 1 jest ok Mam też RX910 w swojej pompie i u mnie wystarczy ustawić czas kiedy jest drogi prąd czyli od 6-13 i od 15-22. Tani prąd ustawi się w pozostałym czasie. Teko - to temperatura w czasie taniego prądu czyli ustawiamy ją np: na 22, Tkmf - temperatura w czasie drogiego prądu i ustawiamy np: 19. U mnie tak dzaiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archi23 26.02.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Faktycznie wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dandi_X 09.03.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Czy może ktoś zna adres email do ecopower inny niż dostępny na ich stonie i allegro? Pisałem do nich już 2x i to w znacznych odstępach czasu i cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 09.03.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 To może do nich zadzwoń po prostu i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazior 12.03.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Stoję przed wyborem pompy ciepła i tu pytanie czy ktoś spotkał sie lub zna taką pompę http://www.nts.wroclaw.pl/gruntowe-pompy-ciepla-etna-typu-solanka-woda-szczegoly-16.html Byłbym wdzieczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobratom 19.03.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 A ja mam pytanie odnośnie pomp ciepla czy tylko dwie marki na polskim rynku są godne uwagi ( Ecopower i Ecopol - System )? Czy są jescze inne marki polskich pomp ciepla. A jeśli nie to którą z tych firm wybrać do domku jednorodzinnego ( w calości podłogówka ) Szukam jeszcze innych preoducentów godnych uwagi na polskim rynku Masz na myśli polskich producentów? Czy jakie jeszcze godne marki dostępne są na naszym rynku. Jeżeli to drugie to ja wybrałem Nibe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 19.03.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Stoję przed wyborem pompy ciepła i tu pytanie czy ktoś spotkał sie lub zna taką pompę http://www.nts.wroclaw.pl/gruntowe-pompy-ciepla-etna-typu-solanka-woda-szczegoly-16.html chińczyk, jakość nieznana, firma dopiero raczkuje i nie ma historii jak na razie ani dobrej ani złej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.03.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 chińczyk, jakość nieznana, firma dopiero raczkuje i nie ma historii jak na razie ani dobrej ani złej... Skąd to przekonanie że to żółtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 19.03.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 ...mam swoje źródła ... z resztą skoro na ślicznej i nowoczesnej stronie stoi jak byk: producent pomp ciepła to poproś żeby pokazali Ci fabrykę od środka to sam się przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BM Kleszczewo 28.03.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witajcie. I w końcu się zdecydowałem na pompę Ecopower C9.Czekam właśnie na zrobienie projektu odwiertów i mam nadzieję że w maju najdalej czewrcu bedzie stała nowoczesna "lodówka" u mnie w kotłowni. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 15.04.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Czekamy na opinie o pompach PPC:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 15.04.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Czekamy na opinie o pompach PPC:( Moja chodzi, "woła" tylko prądu i wody do podgrzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 15.04.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Moja też działa, czy dobrze to do końca nie wiem, bo jeszcze nie mieszkam ale na próbę ustawiłem na jakieś 2 tygodnie temperaturę +23 i dała radę, co prawda podgrzewała do zadanej powoli. Na mam jeszcze rachunku za zimę ale nie spodziewam się małego z uwagi na mokre jeszcze mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts