Andrzej Wilhelmi 12.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 W świetle wielu rzeczowych argumentów przedstawionych przez szanownych adwersarzy pozwolę sobie podtrzymać swoje zdanie iż wełna jest lepsza od styropianu i warto wydać trochę więcej kasy. Nie zamierzam dalej uzasadniać swojego zdania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 12.03.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Po kilkunastu latach należy wykonać remont! Dalej teoretyzując jak pada deszcz to nie ma mrozu. Powierzchniowe zawilgocenie jest niegroźne dość szybko wysycha (słońce, wiatr). Nieszczęściem dla izolacji cieplnej jest kondensat pary wodnej uwięziony wewnątrz w okolicy tzw. "Punktu Rosy". Pozdrawiam.Miejsce mojej budowy zmusiłoby mnie w takim razie do remontu co pięć lat. Niestety nie stać mnie na zmiane ocieplenia z elewacją tak często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 12.03.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Po kilkunastu latach należy wykonać remont! Dalej teoretyzując jak pada deszcz to nie ma mrozu. Powierzchniowe zawilgocenie jest niegroźne dość szybko wysycha (słońce, wiatr). Nieszczęściem dla izolacji cieplnej jest kondensat pary wodnej uwięziony wewnątrz w okolicy tzw. "Punktu Rosy". Pozdrawiam.Miejsce mojej budowy zmusiłoby mnie w takim razie do remontu co pięć lat. Niestety nie stać mnie na zmiane ocieplenia z elewacją tak często. To będziesz miał nędzny, tani styropian, który Cię udusi, no chyba że Ci go szybciej myszy zeżrą albo ptactwo podziobie . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts