tomkam 16.07.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Widze, ze rozmowa rozgorzala na dobre...Czy jednak moglby ktos mi pomoc w doborze styropianu? Prosilbym rowniez pominac komentarze typu "po co ogrzewac fundament i grunt". Skoro chce ogrzac to chce, tylko nie wiem co bedzie odpowiednie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.07.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam, jestesmy na etapie ocieplania fundamentow. Zdecydowalismy sie ocieplic styropianem tylko jakim? Aqua a moze zwykly? Jaka firma? Chcielibysmy jak najlepszy o jak najmniejszym wspolczynniku przewodzenia ciepla. Pomoze ktos ? Dodam, ze generalnie nie ma problemow z woda na dzialce (jestesmy na gorce). Pozdrawiam Daj Aqua lub Hydro jak zawał tak zwał. Maja dobry współczynnik. Na to siatkę i klej, później folia kubełkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 16.07.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Widze, ze rozmowa rozgorzala na dobre...Czy jednak moglby ktos mi pomoc w doborze styropianu? Prosilbym rowniez pominac komentarze typu "po co ogrzewac fundament i grunt". Skoro chce ogrzac to chce, tylko nie wiem co bedzie odpowiednie. Pozdrawiam Jak Pan chce ogrzewać - to należy - wtedy odpowiednie będzie coś takiego - Jeżeli Pan chce tylko tracić ciepło przez fundament do gruntu - to może przykleić Pan styropian od frontu - TO I TAK NIE JEST IZOLACJA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.07.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Jak Pan chce ogrzewać - to należy - wtedy odpowiednie będzie [ATTACH=CONFIG]200954[/ATTACH] coś takiego - Jeżeli Pan chce tylko tracić ciepło przez fundament do gruntu - to może przykleić Pan styropian od frontu - TO I TAK NIE JEST IZOLACJA. Ignorować trolla! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemysław_ 17.07.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Tutaj temat likwidacji w/w mostka cieplnego jest rozpracowany na części pierwsze.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?113625-Isomur-likwidacja-mostka-cieplnego/page22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jungalski 23.07.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Znacie jakieś firmy z Wielkopolski handlujące Styrodurem? Nie mogę znaleźć Szukam Styroduru 8cm najlepiej firmy Basf do 480zł Długość fundamentu 60m. Wysokość 140cm. Płyta ma bodajże 1250/600, więc wyjdzie mi 100 płyt czyli ok 6 m3 (ocieplam na wysokość płyty, czyli 125cm, wyżej już pójdzie styropian) Dobrze liczę? Z góry dzięki za pomoc Edytowane 23 Lipca 2013 przez Jungalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 23.07.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 A chcesz z dowozem w tej cenie czy masz jak odebrać 20 paczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jungalski 23.07.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 A chcesz z dowozem w tej cenie czy masz jak odebrać 20 paczek? Nie mam jak odebrać i licze się z tym że z dowozem będzie drożej. PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.07.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Wygoogluj sobie TUPLEX w Warszawie - troche poczekasz, i dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMireKJ 14.09.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Witam. Jezeli juz ocieplamy sciany fundamentowe od zewnatrz i od srodka to wykonujemy to tylko po zewnetrznych scianach fundamentowych czy po poprzecznych(dzialowych)tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 08.05.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Podbijam wątek, bo po przeczytaniu mam jednak kilka wątpliwości -ściana fundamentowa betonowa, monolityczna.1. W projekcie mam styropian EPS200 g=10 cm bez folii bąbelkowej. Po przeczytaniu wątku stawiam na Styrodur XPS 300SL też g=10cm. Czy na dole wystarczy dać 5cm, a góra 10cam?2. Projekt sugeruje też izolację od wewnątrz - czy Styrodur XPS 300SL g=5 cm wystarczy? 3. Działka nachylona (3% - 30cm/10m), KR powiedział, że drenaż nie jest potrzebny - mam obawy, bo zawsze słyszałem o drenażach -co Wy na to?4. Co z izolacjami poziomymi? W projekcie nie mam izolacji pomiędzy ławą a ścianą fundamentową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts