Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Codziennego zmagania z Codziennym

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

jaki domek budujecie? Będę czytał Twój dziennik i zapewne skorzystam z porad, bo moje doświadczenie budowlane jest na razie niewielkie (przynajmniej to praktyczne). Sporo czytam i nawet zamówiłem sobie ostatnio profesjonalną pozycję - Nowy Poradnik Majstra Budowlanego :) 1000 stron będę miał co robić :)

cześć

Ładną macie działkę, sprawia wrażenie duuużej.

Projekt oczywiście :lol: :wink: też ładny.

3. Zlikwidowaliśmy spiżarkę i zaplanowaliśmy schody drewniane

Też mamy mieć drewniane schody.

Pochwalę się fotkami wg planu za 2 miesiące.

Będę zaglądać do Waszego dziennika.

Macie ekipę do stanu surowego?

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
:D Chłopaki mają daleko do domu, mieszkają na budowie, więc im najbardziej zależy na czasie. Uporali się z fundamentem przed długim weekendem, ale nie jestem pewna czy odpoczywali, czy stawiali już następne mury, bo oni mają tak poupychane te terminy. Ale tempo mają niezłe, trzeba im przyznać :D

• 2 weeks później...
Witaj, masz nowego fana, śledzę dziennik i zazdroszczę, że już się coś dzieje u Ciebie. Ja jestem na etapie marzenia o stanie zero. Chciałabym wiosną 2009 zacząć całą parą. Jak sprawdza się ekipa? Ja poszukuję ekipy :D Może bym zaprzyjaźniła się z Twoją jak juz uporają się u Ciebie. Pozdrawiam i ... mury do góry :wink:

witaj, ja podobnie jak Gizela jestem na etapie "marzeń" o Codziennym, chociaz jak wszystko dobrze pójdzie to może w tym roku uda się cos zrobić. Działka rzeczywiście bardzo ładna-ciekawa jestem ile metrów? wogóle jestem ciekawa np. jaki kosztorys przedstawił Wam wykonawca i czy macie w planach jakieś "udziwnienia" typu baterie słoneczne(lub kolektory-nie wiem czy jest jakaś różnica :oops: )lub może jakieś inne pomysły-zastanawiam się z jakimi kosztami przyjdzie mi sie zmierzyć :evil: i szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia, ale i tak bez kredytu to sie pewnie nie obejdzie :( pozdrawiam i życze powodzenia

witaj, ja podobnie jak Gizela jestem na etapie "marzeń" o Codziennym, chociaz jak wszystko dobrze pójdzie to może w tym roku uda się cos zrobić. Działka rzeczywiście bardzo ładna-ciekawa jestem ile metrów? wogóle jestem ciekawa np. jaki kosztorys przedstawił Wam wykonawca i czy macie w planach jakieś "udziwnienia" typu baterie słoneczne(lub kolektory-nie wiem czy jest jakaś różnica :oops: )lub może jakieś inne pomysły-zastanawiam się z jakimi kosztami przyjdzie mi sie zmierzyć :evil: i szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia, ale i tak bez kredytu to sie pewnie nie obejdzie :( pozdrawiam i życze powodzenia

Witam.

Koszty to oczywiście najważniejsza sprawa więc może pomogę. Nasz codzienny już stoi więc jesli Was interesuje to na liczkniku mam jakieś 180 tysiów. Z grubych prac wewnątrz zostały tylko tynki na dole. Zaznaczam że:

1. Budujemy na rynku Wrocławskim

2. Dotknąl nas szał budowlany w 2007 (np. suporex 24 po 15,50 zł/szt !!!)

pozdrawiam i życzę wytrwałości

• 2 weeks później...