aspect 13.06.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Katerina ładnie idziecie do przodu oby tak dalej. Pozdrawiam i zapraszam na kawę ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 14.06.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 no proszę, jak ruszyliście do przodu. Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 20.06.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Aż miło popatrzeć jak Wam sprawnie idzie Oby tak dalej. Jestem fanem Waszej budowy jak wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 21.06.2008 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 17.07.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Hej Kateina fajny pomysł z tym tarasem "dwustronnym", nie wiem czy dobrze widziałam ale czy bedziecie mieć dwie pary drzwi na taras?- te drugie to chyba w miejsce okna? czy nie boisz się że wtedy salon będzie troszkę nieustawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 17.07.2008 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Zgadza się, taras jest dwustronny i dwie pary drzwi tarasowych (w miejsce okna). Mamy ogród od północy i chcieliśmy trochę doświetlić salon, a dwustronny taras daje nam możliwość siedzenia w słońcu lub w cieniu Osobiście podobają mi się wnętrza w których jest dużo przeszkleń. Moim zdaniem wygląda to bardzo fajnie, a po tarasie bardzo wygodnie się spaceruje (wyjście na taras blisko kuchni też jest atutem). Nad aranżacją wnętrza jeszcze się specjalnie nie zastanawiałam, ale myślę że dodatkowe okno tarasowe zastąpi jakieś "graty" To akurat kwestia gustu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 25.07.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 cześć My tez mieliśmy problem z wykonaniem daszków, ale to prawdopodobnie przez błąd w druku w zestawieniu więźby. Zadzwoniłam do pracowni pana B., dostałam nr tel do konstruktorki i szybko wyjaśniłam problem.Tez mozesz spróbować, może coś Ci doradzi sensownego. Najlepiej, żeby zobaczyła Twoje fotki. Sprawdź może jeszcze jakiej szerokości macie okap na dużym dachu, podawana odległość w projekcie jest do styropianu, a nie do muru. Może tu "uciekło" 12 cm. Te murłaty gankowe w projekcie mocowane są blisko nad stropem, więc jeśli podnieśliście ściankę kolankową 10 cm, to one tez powinny być wyżej tylko 10 cm, a są w górnej części ścianki kolankowej. Dachówkę mamy z tej samej firmy, ale inny kształt. Skrajne miały uszczerbki i dodali mi 2 op farby. Przyda się do zamalowania cięc w koszach i przy oknach . Jaki koszt zakupu samej dachówki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 30.07.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Celtorek dzięki za podpowiedź. Zależy nam na czasie więc, postanowiliśmy wspólnie z naszymi nieocenionymi murarzami i kierownikiem budowy, że będą betonowe stopy o mniejszym obwodzie niż słupy, (obijemy je później drewnem), a poprzeczne belki będą obniżone o 25 cm. Nie wiem jak to będzie wyglądało jak wykończymy, ale teraz jest ok.Dachówki są już częściowo na dachu, jak narazie ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 08.11.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Czesc, Szybko Wam poszedl SSZ Bardzo ladne okna a i ta obnizona belka wyglada dobrze - mysle ze bedzie ok Wrzuccie jakies nowe fotki, bo maly zastoj w dzienniku Pozdrowienia i powodzenia, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 14.11.2008 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Zastój w dzienniku, bo na budowie też mało się dzieje. Na razie nie ma się czym pochwalić. Mam nadzieję , że wkrótce to się zmieni, bo plany jeszcze na ten rok są ambitne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pluto 25.11.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witaj ! Wspólnie z żoną jesteśmy pod wrażeniem waszej budowy. Ekipa pracuje schludnie i całość wygląda bardzo estetycznie. Śmiało można powiedzieć że ze zdjęć wynika iż jest to najlepiej poprowadzona budowa C117 Po długich poszukiwaniach natrafiliśmy na ten projekt i jesteśmy zdecydowani wybudować "codziennego". Domek ma wszystko co nam do życia potrzebne a z waszych zdjęć już się wiele dowiedzieliśmy jako że będziemy budowali praktycznie bez większych zmian w projekcie. Nie wspominasz nic o kosztach budowy w swoim dzienniku więc pozwolę sobie zadać pytanie. Działkę mamy już kupioną i na budowę na początek przeznaczone 200tyś zł. Z perspektywy waszego doświadczenia jak myślisz na jaki zakres prac wystarczy taka kwota? Czy będzie to stan surowy zamknięty ? Wielkie dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 27.11.2008 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam,Miło czytać takie opinie! Duża załuga naszej ekipy. Jest naaaajlepsza!!!! Co do dachu to niestety mamy trochę zastrzeżeń. Wystarczy spojrzeć na słupy podtrzymujące daszki. Koszty oczywiście zależą od wielu czyników. Stan surowy zamknięty wyniósł nas poniżej 150 tys. Postaram się wrzucić do dziennika dokładny kosztorys poszczególnych etapów.Domek jest funkcjonalny i bardzo ładny. To był dobry wybór!Pozdrawiam i życzę szybkich postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.12.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Jak u Ciebie juz fajnie ja też ja też już tak chcię. Narazie zamówiłam projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 04.12.2008 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już połowa sukcesu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 28.01.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 No nareszcie jakieś zdjęcia fajnie, a te rurki na podłodze do centralnego to jakieś plastikowe czy jeszcze jakieś inne? i czemu takie a nie jakieś aluminiowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 01.02.2009 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Rurki są z jakiegoś tworzywa, piony z miedzi, a wszystko w jakiejś otulinie. Takie rozwiązanie naszym zdaniem i naszego wykonawcy jest najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pluto 24.05.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witaj Zastanawiamy się czy z waszego punktu widzenia gdy macie już wybudowany dom wprowadzili byście jakieś zmiany? Nie doszukałem się info czy podnosiliście ściankę kolankową. Czy uważacie że poddasze według projektu bez podwyższania ścianki kolankowej jest funkcjonalne? Czy garaż nie wydaje się przymały ? Czy dobrym pomysłem jest poszerzenie domu tak aby garaż był szerszy? Osobiście nic bym nie zmieniał w projekcie bo wydaje mi się że jest on dobrze zaprojektowanym małym domkiem a każda zmiana to dodatkowy problem. Moją żonę jednak nurtuje te kilka pytań więc zwracamy się do Ciebie. Jeśli możesz odpowiedzieć będziemy bardzo wdzięczni. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 25.05.2009 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam,Nasz codzienniak ma tylko kilka zmian, najlepiej jak jest ich najmniej. - zamiast okna w salonie, okno tarasowe- taras z dwóch stron budynku- schody drewniane- wejście do garderoby z korytarza- brak ścianki odzielającej kuchnię od schodów (ale planujemy tu ściankę z luksferów.Nie zmienialiśmy wymiarów domu, a ścianka kolankowa jest podniesiona o kilka centymetrów, tylko do pełnej wysokości pustaka.Poddasze jest funkcjonalne, ale oczywiście zależy kto co lubi. Domek jest śliczny, ale nie jest zbyt duży, trzeba się z tym liczyć.Mamy już tynki, więc wnętrza wyglądają inaczej. W wolnej chwili postaram się wrzucić zdjęcia.Zapraszam do oglądania.PozdrawiamKaterina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pluto 25.05.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Czyli rozumiem że ścianka kolankowa jest wyższa niż te 70cm w projekcie ponieważ wysokość cegły była np: 238mm co daje jakieś 72cm wliczając spoinę. Czy dobrze rozumiem? Pytam o tą ściankę ponieważ wyczytałem że niektórzy inwestorzy decydują się na jej podwyższenie np: o 1 bloczek co da np ściankę kolankową o wysokości ponad 90cm. Ja uważam że taka ingerencja zmieni wygląd zewnętrzny domu - zmieni jego proporcje. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 26.05.2009 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 My jesteśmy przeciwnikami zmian, nie zamierzaliśmy podnosić ścianki kolankowej, tak wyszło ze względu na .wysokość pustaka. Nie wiem dokładnie o ile, ale możemy zmierzyć.Polecam lekturę innych dzienników i zobaczenie zdjęć. Od razu widać różnicę pomiędzy domkami z wymiarami projektowymi, a tymi z podniesioną ścianką.Sam oceń.Pozdrawiam Katerina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts