Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za map? do celów projektowych ?

Gość misiek72

Recommended Posts

• Odpowiedzi 329
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ceny sprzed 5-ciu minut - TARNOWSKIE GÓRY

Właśnie obdzwoniłam geodetów z Tarnowskich Gór :) pytając o ceny map. W sumie pierwszy mój telefon okazał się sukcesem - bardzo miły Pan :) najniższa cena i w dodatku okazało się , że wyznaczał wcześniej naszą działkę oraz robił mapy dla domów na przeciwko jeeeeeeeeeee :D

tak oto geodeta nr:

1. 700-800 PLN / 10 egzemplarzy / oczekiwanie ok. 2,5 tygodnia (bardzo miły Pan :) )

2. 1500 PLN / egzemplarzy ile potrzeba - stand. 7/ oczekiwanie ok 1 m-ca ze wzgl. na bardzo dużą ilość zleceń

3. 1000 PLN / 6 egzemplarzy / ??? zapomniałam zapytać :p

4. 1200-1500 PLN / 7 egzemplarzy / oczekiwanie max. 1,5 miesiąca - Pan bardzo szczegółowy i konkretny

5. 600-800zł / egzemplarzy ile potrzeba / oczekiwanie ok. 1 m-ca

6. 1000zł / egzemplarzy ile potrzeba + CD / oczekiwanie ok 1, m-ca ze względu na bardzo dużą ilość zleceń - bardzo miły Pan :)

Mam nadzieję, że trochę to pomoże komuś.

Jeśli chcecie nr tel i adres do w/w geodetów - proszę o maila i podam bez problemu :) W końcu trzeba sobie pomagać :D

Ceny sprzed 5-ciu minut - TARNOWSKIE GÓRY

Właśnie obdzwoniłam geodetów z Tarnowskich Gór :) pytając o ceny map. W sumie pierwszy mój telefon okazał się sukcesem - bardzo miły Pan :) najniższa cena i w dodatku okazało się , że wyznaczał wcześniej naszą działkę oraz robił mapy dla domów na przeciwko jeeeeeeeeeee :D

tak oto geodeta nr:

1. 700-800 PLN / 10 egzemplarzy / oczekiwanie ok. 2,5 tygodnia (bardzo miły Pan :) )

2. 1500 PLN / egzemplarzy ile potrzeba - stand. 7/ oczekiwanie ok 1 m-ca ze wzgl. na bardzo dużą ilość zleceń

3. 1000 PLN / 6 egzemplarzy / ??? zapomniałam zapytać :p

4. 1200-1500 PLN / 7 egzemplarzy / oczekiwanie max. 1,5 miesiąca - Pan bardzo szczegółowy i konkretny

5. 600-800zł / egzemplarzy ile potrzeba / oczekiwanie ok. 1 m-ca

6. 1000zł / egzemplarzy ile potrzeba + CD / oczekiwanie ok 1, m-ca ze względu na bardzo dużą ilość zleceń - bardzo miły Pan :)

Mam nadzieję, że trochę to pomoże komuś.

Jeśli chcecie nr tel i adres do w/w geodetów - proszę o maila i podam bez problemu :) W końcu trzeba sobie pomagać :D

Ilość egzemplarzy nie ma wpływu na cenę ( koszt ksero) pieczątki na ksero nic nie kosztują. W Gdańsku zapłaciłem 700 za mapkę na folii + mapa cyfrowa z pieczątką, więc można drukować i drukować. Czekałem tydzień. Pozdrawiam

okolice Oleśnicy - 400 zł za 3 sztuki + wersja elektroniczna robocza (bez pieczątek). Okres realizacji ok. 2 tygodnie. Z perspektywy czasu nie wiem po co mi były te trzy mapki, bo do warunków przyłącza wody i gazu wystarczyły kserokopie, projektantka pracowała na wersji elektronicznej i do pozwolenia wzięła tylko jedną sztukę. Ten sam geodeta za wytyczenie domu bierze 400 - 500 zł.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Ile zapłaciliście za mapę do celów projektowych? Gość, który robił dla mnie mapę własnościową z wypisem właścicieli z rejestru gruntów (300 PLN bez rachunku) twierdzi, że musi aktualizować i uzgadniać mapy z DIEWIĘCIOMA różnymi instytucjami, więc cena (bez rachunku) wynosi 1.500,- PLN. Czas trwania ok. 2-miesięcy !!!

Jest to średnia cena i czas, "czy szuka frajera" ? :-?

jabędę miałza darmo projektant i geodeta sie znają za projekt zapłąciłe m5200 wiec mam w cenie