orchidea81 29.01.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Kuj-pom mapka 450zl do celow projektowych.projekt 1800zl adaptacja z przylaczami 1200zl(NIE MA ZADNYCH ZMIAN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamaz 03.02.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 jestem geodetą normalna cena mdcp za geodezyjna prace nie żadna fuszerkę typu ksero mapy z ośrodka to około 1000 netto pln wytyczenie 400-700. geodeta ponosi koszty osrodka , paliwo razem około 200-300 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamaz 03.02.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Jestem geodeta moi drodzy państwo mapa mapie nierówna, geodeta ocenia ile pracy mósi wykonac wazny jest zakres pomiaru i gęstość zagospodarowania terenu oraz co trzeba aktalizować j, a co jest juz pomierzone i istneije w zasobie.Geodeta mósi odbyc conajmniej dwie wizyty w urzedzie, i przyjechac na działke co najmniej 2 razy, nastepnie stworzyc dokumentacjie, przekazac ja do osrodka czekać na klauzule + ewentualne poprawki wszysko nie mniej niz 3 tygodnie. Liczy sie jakośc wykonanie dokładność czy wszystko jest naniesione bo potem mogą byc problemy dla inwestor niektórzy geodeci odwalaja fuszerke stąd te ceny ponizej 500 zł i te terminy ponizej 2 tgodni, poprostu omijaja pewnie procedury co później moze się zemscić np okaze sie ze jest gaz 150 na działce taki przypadek juz miałem na mapie do celów projektowych nie było naniesionego gazu który w terenie był jak byk, i inwestorm miał problem geodeta tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna1111 05.02.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 12 szt - 500 zł, Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geodezjusz 07.02.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Z tego co czytam to dochodzę do wniosku że geodeci powinni wykonywać mapy za darmo. PAMIĘTAJCIE !!! że każda mapa wymaga innego nakładu pracy[/b] Cena jest także zależna od obszaru jaki ma mapa obejmować. Geodeta wykonując mapę ponosi odpowiedzialność za to co się na niej znajduje. A jak ktoś uważa że to taki fajny "kawałek chleba" to zapraszam do nauki:5 lat technikum5 lat studiówco najmniej 3 lata praktyki, aby zdobyć uprawnienia i wieczna praca od poniedziałku do niedzieli w każdych warunkach pogodowych Zapraszam też do zapoznania się z cenami sprzętu geodezyjnego i wtedy proszę się wypowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 08.02.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Powiem tak Nakłady pracy i jakość mapy są adekwatne do ceny. Za 500 zł to przykro mi ale nie można wymagać niczego poza kopią mapy zasadniczej obrysowanej zielonym flamastrem. Za takie pieniądze nie można poświęcić więcej czasu niż tylko na 2 wizyty w ośrodku i przygotowanie operatu. Faktem też jest że budujecie sięw szczerym polu zazwyczaj więc co jest treściątakiej mapy? kilka pikiet wysokościowych i granice działki więc co tu aktualizować. Są geodeci co się tym zajmują i z tego żyją i innych zleceń nie szukają. Są geodeci co nawet na te wasze 500 zł by nie wzruszyli ramionami bo ich godzina pracy więcej jest warta niż 50 zł . Ja np geodecie płacę za opracowanie od 25 000 do 30 000 a nie jest to nic nadzwyczajnego wcale. Ale za te pieniądze geodeci pracują nad mapą. Więc naprawde tanio macie te mapy jakie by one nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jane Says 08.02.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Rzeszów, 1100PLN, obszar obejmujący ok. 2ha - tyle mi potrzeba do wykazania przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TrumanBB 15.02.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Bielsko-Biała: działka 9arów: 4 mapki: 600zł: Styczeń 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.ryk 22.02.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Okolice Wa-wy ceny z stycznia. Wszędzie pytałem się o 5 egzemplarzy. 1. Geodeta z Wawy, który robił podział działek - 1200zł 2. Geodeta z sąsiedniego bloku, też z Wawy - 900zł 3. Polecony przez sąsiada 650zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mburczynski 03.03.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 okolice warszawy; 5 szt. 1:500 - 850 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 05.03.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 350 zł Lublin,cena sprzed roku.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kykus 10.03.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 mnie będzie kosztowało 800 pln, jeszcze nie wiem ile mapek, elektroniczną wersję już mam tydzień. Dokładnie 2 tyg. Okolice Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uroczanka 11.03.2010 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Jesienią 2009 zapłaciłam 770 zł miłym i sprawnym panom z firmy Andal w Tarczynie pod Warszawą (polecam). W grę wchodziła tez cena 650 zł, ale ostatecznie niestety adekwatna okazała się ta wyższa. Jak mi napisał pan geodeta: "... cena uzależniona jest od ewentualnie zaistniałych zmian w terenie, które nie uwzględnione są na mapach w PODGiK w Piasecznie" Dowiedziałam się także, że znaczną część tej kwoty pobiera Starostwo, a więc to wcale nie jest tak, że geodeci każą sobie tak słono płacić. Starostwo ponoć nie zgadza sie tez na aktualizowanie map, które utraciły ważność, poprzez proste podstemplowanie ich ponownie przez geodetę i poświadczenie w ten sposób, że nic się nie zmieniło. Złośliwi mówią, że to dlatego, że wtedy przepada Starostwu zarobek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 11.03.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Z tego co czytam to dochodzę do wniosku że geodeci powinni wykonywać mapy za darmo. Nikt tego nie mówi. PAMIĘTAJCIE !!! że każda mapa wymaga innego nakładu pracy[/b] Pewnie tak, co nie zmienia faktu, że dla 80-90% map nakład pracy jest maciupeńki. Geodeta wykonując mapę ponosi odpowiedzialność za to co się na niej znajduje. Bzdura. i wieczna praca od poniedziałku do niedzieli w każdych warunkach pogodowych Bzdura do sześcianu, czegoś takiego już dawno nie czytałem. Po pierwsze - pracujesz dokładnie tyle, ile chcesz. Po drugie, nie spotkałem się jeszcze z geodetą, który by palcem kiwnął w niedzielę, nawet trudno jest znaleźć takiego, który coś zrobi w sobotę. Zapraszam też do zapoznania się z cenami sprzętu geodezyjnego i wtedy proszę się wypowiadać. Ale co masz na myśli, komputer, ksero, ołówki, linijki, cyrkle, poziomice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 16.03.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 my ostatnio zapłaciliśmy 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 16.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Mapki 4szt-400zł,wytyczenie budynku350zł.Ceny z 2009r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 16.03.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 To już drugie mapki do celów projektowych. Tym razem do przyłączy. Inny geodeta - 450zł - stówę drożej. Poprzedni niestety bardzo zajęty w tym miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 17.03.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Za mapki zapłaciłam 350zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilo 19.03.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam, szukam dobrego i nie za drogiego geodety do wykonania mapki 1:500 do celow projektowych, dzialka znajduje sie w okolicach Krakowa, 15 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geodezjusz 22.03.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Z tego co czytam to dochodzę do wniosku że geodeci powinni wykonywać mapy za darmo. Nikt tego nie mówi. PAMIĘTAJCIE !!! że każda mapa wymaga innego nakładu pracy[/b] Pewnie tak, co nie zmienia faktu, że dla 80-90% map nakład pracy jest maciupeńki. Geodeta wykonując mapę ponosi odpowiedzialność za to co się na niej znajduje. Bzdura. i wieczna praca od poniedziałku do niedzieli w każdych warunkach pogodowych Bzdura do sześcianu, czegoś takiego już dawno nie czytałem. Po pierwsze - pracujesz dokładnie tyle, ile chcesz. Po drugie, nie spotkałem się jeszcze z geodetą, który by palcem kiwnął w niedzielę, nawet trudno jest znaleźć takiego, który coś zrobi w sobotę. Zapraszam też do zapoznania się z cenami sprzętu geodezyjnego i wtedy proszę się wypowiadać. Ale co masz na myśli, komputer, ksero, ołówki, linijki, cyrkle, poziomice? "poziomice" - nie jesteśmy murarzami (nie obrażając murarzy) "cyrkiel" - to chyba w szkole podstawowej się używało ostatnio dobrze że nie wymieniłeś kredek świecowych popłakałem się ze śmiechu czytając Twoje odpowiedzi na moje argumenty ceny sprzętu dobry tachimetr elektroniczny to około 50 000 zł (są też takie za 150 000) AutoCad -20 000zł komp około - 5000 zł plus inne widać że nie wiesz o tym że mapa to tylko jeden kawałeczek papieru dla klienta i spory operat pomiarowy do Ośrodka Dokumentacji Geodezyjnej czas praca geodety nie kończy się na pomiarze w terenie odpowiedzialność zanim geodeta zacznie "robić mapki" musi zdać egzamin państwowy i może je szybko stracić jeśli będzie "odwalać fuchy" wkwb czytając inne posty, których jesteś autorem, widać że wielki cwaniak jesteś a w rzeczywistości nic nie wiesz tylko narzekasz że drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts