yoyo 09.03.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 witam wszystkich.w tym temacie poruszymy wszystkie tematy co nas interesuja.pytajcie o co chcecie a napewno ktos odpowie......my ludzie z malych domkow zwiazmy sie......nasze haslo to ...........zbuduj taniej niz myslisz.pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skama 09.03.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Ja buduję takie maleństwo. Pierwszy problem, z którym sie spotkałam -wybór projektu. Jak sie okazało, nie ma wielu gotowych projektów. Ale to mam już za sobą /zrobiłam indywidualny/. Drugi zasadniczy problem to dobór pieca - nie mogę znaleźc nic o odpowiednio niskiej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 09.03.2008 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 witam ciebie.napisz cos o twoim domku.ile metrow opisz ten projekt ile izb i w jakiej wielkosci parterowy czy z poddaszem i na jakim etapie jestes.pzd.dodam ze znajomy buduje domek ok 80m2 i kupil piec na eko 10kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 09.03.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 dodam ze znajomy buduje domek ok 80m2 i kupil piec na eko 10kw. Są takie małe ?Jakie firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbovid 09.03.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 ja buduje Age z Archipelagu 112m i b goraco polecam ten projekt. Nie sadze zeby wyszlo duzo drozej niz 70 m. Bardzo zludne sa takie kalkulacje bo im mniejszy metraz tym bardziej rosnie cena finalna za metr wiec wcale nie jest tak ze dom 70m jest o polowe tanszy od domu 140. Roznica jest niestety znacznie znacznie mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 09.03.2008 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 widzialem ten kociol osobiscie jest on wielkosci tak na oko ok 50-60 cm.jak sie z nim spotkam to sie zapytam o producenta.kogo interesuje to prosze sledzic ten temat.A jezeli chodzi o droga wypowiedz to ja sie zgadzam ze drozszy bedzie maly dom niz wieksz w przeliczeniu na m2.na ale w ogulnym rozrachunku to wiecej kasy pochlonie wikszy dom.a jezeli ktos ma tylko np.200000 tys. to co moze zrobic ,,,,budowac mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 09.03.2008 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 a jeszcze do zbovid.jak tak piszesz to napisz nam na jakim etapie jestes i jakim systemem budujesz gosp.czy firma i ile kasy juz wydales.jak mozesz opisz wydatki etapami np.st zero,mury z konst.dachu,instalacje itd.i bedziemy porownywac koszty domku 70m2.a domku 115m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbovid 10.03.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 stan surowy robila firma potem bylo kombinowanie, znajomy kladl kafelki, sam maluje i szpachluje. itd itd Stan zero 40 tys Stan surowy z dachem i oknami 140 wykonczenie 100 zostaly meble, plot, ogrod, otynkowanie i malowanie na zewnatrz zam-c planuje sie wprowadzac. ale na meble i ogrod nie mam juz kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.03.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 ja buduje Age z Archipelagu 112m i b goraco polecam ten projekt. Nie sadze zeby wyszlo duzo drozej niz 70 m. też to mówię... i buduję dom 180m2+ 50m2garaż w bryle .... i nie sądzę, że będzie dużo droższy od Twojego 112m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 10.03.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 ja buduje Age z Archipelagu 112m i b goraco polecam ten projekt. Nie sadze zeby wyszlo duzo drozej niz 70 m. Bardzo zludne sa takie kalkulacje bo im mniejszy metraz tym bardziej rosnie cena finalna za metr wiec wcale nie jest tak ze dom 70m jest o polowe tanszy od domu 140. Roznica jest niestety znacznie znacznie mniejsza. Cena za m2 dużego domu jest bez wątpienia niższa, niż małego. Ale różnica w kosztach urządzenia i późniejszego utrzymania domu dużego i małego są znaczne... Zresztą było już mnóstwo wątków na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skama 10.03.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Mój domek ma 75m + 25m garaż w bryle. Jest parterowy, przeznaczony dla 2 osób dorosłych. Zaprojektowałam go sama, uzwlędniając wszystkie nasze potrzeby. Te 75m to: kuchnia /9m/ z salonem/23m/, sypialnia /16m/, gabinet/11m, ewentualnie można kogoś przespac/, łazienka/8m/, wiatrołap /2m/ hall /3m/, pomieszczenie gosp. /4m/. Stan surowy otwarty -152.000 zł. Wyszło bardzo drogo, bo kupowaliśmy materiały w zeszłym roku w szczycie cen, a oprócz tego mój mąż miał kilka pomysłów jak zrobic coś lepiej /czytaj drożej/. Mimo wszystko sądzę, że nie da się dużo zejśc z tej sumy. Parterówki są drogie w budowaniu -takie same fundamenty jak pod budynek o 2x większej powierzchni, niewiele mniej ścian, a z dachu też nie da się zrezygnowac). Mam nadzieję, że wykończenie będzie tańsze.PS nie pisze mi c/ci ze znakiem diakratycznym. Ktoś wie co z tym zrobiC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.03.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 ja zapłaciłem ca 200k pln (na pewno nie więcej niż210k pln) pln za SSO (180m2+50m2garaż w bryle) zacząłem w marcu 2007 i sądzę że na szale w materiałowym ubiegłego lata straciłem około 50kpln dziwna ta kwota którą podałaś... no chyba że masz jakiś superfikuśny (czytaj drogi) dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skama 10.03.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Dach raczej prosty. W tych 152.000 dach kosztował 31.800 /materiały 24.300 + robocizna 7.000/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 10.03.2008 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 czytam i czytam i mysle ja sie zgadzam ze im wiekszy dom tym tanszy m2.ALE jak byscie mieli 200000 to co byscie zrobili budowali domek 70 m2 na gotowo czy brac jeszcze wiecej kredytu jakies 60tysia i budowac np 125m2.ALE te 60tesia to jest jakies 10 lat splacania i jednoczesnie 10 lat wyrzeczen a zycie jest krotkie i bawic sie trzeba.pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwil 10.03.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 WitamJa mam 200000 i zdecydowałem sie na http://www.mgprojekt.com.pl/domki/slonecznyp/index.php#. W tej chwili mam postawiony dom, odeskowany i pokryty dach. cementową Euronitu. Wydałem ok 91 tyś. Czy uda mi sie zmieścić w 200 tyś nie wiem, ale zobacze. Oczywiście do tej ceny nie wliczam kosztu działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 10.03.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 hej kolego.opisz nam twoja budowe jak mozesz.kiedy zaczoles,jakim systemem budujesz i jak mozesz opisz etapami jaka kase wydawales po kolei.np stan zero,mury,kostr dachu,,,,itd ,,material plus robota.a i skad jestes w jakim regionie budujesz.niech sie inni ludzie wypowiedza do tego co napiszesz.dzieki pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 23.11.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 hej odnawiam temat po dluzszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 23.11.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 ja buduje Age z Archipelagu 112m i b goraco polecam ten projekt. Nie sadze zeby wyszlo duzo drozej niz 70 m. Bardzo zludne sa takie kalkulacje bo im mniejszy metraz tym bardziej rosnie cena finalna za metr wiec wcale nie jest tak ze dom 70m jest o polowe tanszy od domu 140. Roznica jest niestety znacznie znacznie mniejsza. Tez budujemy Age po małych modyfikacjach i cos mi sie wydaje ze te 112 m to cos nie tak..nasza Aga ma podstawe 9 * 11,5 m to juz na parterze wychodzi ponad m2 a jeszce poddasze... pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkbud 23.11.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 ja buduje GROT CE z domy w stylu, niecale 100m2, po wstepnych kalkulacjach mysle ze calosc do przeprowadzki wyniesie w okolicach 250 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 23.11.2008 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 hej arkbud w jakiej okolicy budujesz i opisz z czego budujesz i ta cena co podales to razem z umeblowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts