marcing1 09.03.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 zastanawiamy sie z żoną jaką dlugośc powinna mieć firanka w salonie, dokładniej ile od podłogi powinna sie kończyc, aby to fajnie wygladało? myslimy o 2cm. firanka będzie wisiała na agrafkach więc chyba nie bedzie potem za duzo regulacji. aha, szerokość to 2 razy po 3,2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 11.03.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Mnie sie podobają firanki opierające się o podłogę, a nawet lekko się na niej kładące. Moja w salonie właśnie tak się opiera. W sypialni przesadziłam i chyba skrócę, ba na podłodze leży chyba ze 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 11.03.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 mnie się podobają takie, które się lekki opierają końcem o podłogę. leżące na niej już nie. za dużo od podłogi też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 11.03.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 zmierz firankę taką wyciąganą taśmą żadnym centymetrem krawieckim... zależy jaka ta firanka ...do lekkich cienkich woalowych lub innych np kreszowych musisz z centymetr przypuscic bo mają tendęcje do podnoszenia się inaczej jest z ciężkimi ...one wiadomo czasem obciągają się i do 2cm firanki mają najczęsciej ok2.8m wysokosci więc zawsze trzeba skrócić najlepiej jest odedrzeć wredy mamy pewnosc że jest prosto istotne też jest czy na dole jest haft czy obciąznik .... ...no tak...a tak wogóle to ide szyć ...służę radami jesli chodzi o wykonanie a dokąd mają sięgać to już zależy od prawidłowego mierzenia gatunku firanki i gustu...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts