Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płyta indukcyjna a smażenie

MarWy

Recommended Posts

Pytanie do użytkowników płyt indukcyjnych!

W reklamach chociażby Siemensa tak eksponuje się dodanie sensora smażenia że muszę zadać pytanie.

Czy na płycie, która nie ma takiego dodatku smażenie naleśników, jajek, podsmażanie cebuli jest niemożliwe?

Czy jest to tylko bardziej czasochłonne?

Pytanie do użytkowników płyt indukcyjnych!

W reklamach chociażby Siemensa tak eksponuje się dodanie sensora smażenia że muszę zadać pytanie.

Czy na płycie, która nie ma takiego dodatku smażenie naleśników, jajek, podsmażanie cebuli jest niemożliwe?

Czy jest to tylko bardziej czasochłonne?

:o :o :o :o :o :o :o :o :o

Cebuli nie smażyłam, bo nie jadam, ale naleśniki i jajka wychodzą bez zarzutu.

Nawet omlet dał się usmażyć i kotlety też ;)

Przed zakupem kuchenki indukcyjnej tez zadawalam pytania pelne nieufnosci i zabieralam sie do tego jak do jeża. PO zamontowaniu jej normalnie postawiłam patelnie na pole grzejnie i właczyłam. Wszystko robi sie tak samo - uzytkuje od niedawna ale nie ma problemów z usmazeniem, stopniujesz moc i albo smazy sie wolniej albo mocniej. Reaguje szybko ak jak przy egulacji na kuchence gazowej.

Na tym forum byly juz pytania co do buczenia i innych dźwięków wydawanych przez płyte ale chyba jest to dozwolone- moja płyta wydaje takie dźwięki . Chicałam wyszukac posty na ten temat ale wyszukiwarka cos szwankuje bo nie może znaleźc wyników. :)