Noel 01.09.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Jaki jest obecnie (najbardziej polecany) sposób izolowania przeciwwilgociowego fundamentów ? Pytam, gdyż mam wysoki poziom wód gruntowych - swoją drogą wynoszę też dom na fundamentach o 70 cm nad poziom gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 przeciwwilgociowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 01.09.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 J też mam ten problem , ale nie mam wody.Martwi mie jednak grunt - glina.Kierownik chciał pape ale chyba teraz się smaruje ...?.. potem ociepleniei jakaś folia. Też byłbym wdzięczny za jakieś szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 02.09.2003 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Widzę Noel, że masz ten sam problem co ja. Wodę też mam wysoko, coś tak jak Ty (ale to ten sam rejon i dlatego). Również mam zamiar wynieść dom, tzn. będę stawiać fundamenty tuż po zdjęciu humusu (a humusu mam dużo ok. 40-50 cm). Planuję, zastosować typową izolację mam nadzieję, że aż tak wysoko woda nie podejdzie.Ale rónież przyłączam się do pytania, co zastosować? Folię, czy izolację w płynie? Co jest bardziej trwałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 02.09.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Jesli sa trudne warunki wodne to stosuje sie izolacje typu sredniego lub ciezkiego. 2 lub 3 x papa na lepiku docisnieta warstwa cegly do fundamentu. Rownie popularna jest papa babelkowa na polistyrenie ekstrudowanym.Ściany fundamentowe zabezpiecza sie dysperbitem (ew. folia w plynie), polistyren, folia ekstrudowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 02.09.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 przeciwwilgociowa Trochę bzdura, jeśli woda gruntowa będzie dochodzić do poziomu fundamentów (przynajmniej ściany fundamentowej) trzeba szukać izolacji przeciwwodnej. WAŻNE to, gdy czyta się karty produktów czy informacje o nich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 02.09.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 W sprawie pytania polecam Murator 4/2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noel 02.09.2003 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Tak wiem, że w tym numerze muratora jest obszerny artykuł na ten temat - niestety nie posiadam tego numeru (a z archiwum konkretnie tego artykułu nie można ściągnąć - bez abonamentu. Pozostaje więc mi szukanie numeru archiwalnego.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 02.09.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Spróbuję ci wysłać ten artykuł.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noel 02.09.2003 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Spróbuję ci wysłać ten artykuł. Pozdrawiam. Dzięki Bratnia duszo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 02.09.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Jak dolazło to nie dziękuj, tylko zasuwaj do kawiarni klubowej i postaw jakie piwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts