Anna-1997 09.03.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witajcie. Mam pytanie odnosnie gresu - ktory jest lepszy.Gres szkliwiony - moze sie zetrzec szkliwo i przestaje byc ladny... Jak szybko to nastapi? Czy szkliwo moze sie uszkodzic, gdy spadnie na niego cos ciezkiego?Gres polerowany - trzeba impregnowac. Jak czesto? Czy jest bardzo sliski?Gres techniczny - na jego temat nic nie wiem. Co polecacie?Bede wdzieczna za informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtini 09.03.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witajcie. Mam pytanie odnosnie gresu - ktory jest lepszy. Gres szkliwiony - moze sie zetrzec szkliwo i przestaje byc ladny... Jak szybko to nastapi? Czy szkliwo moze sie uszkodzic, gdy spadnie na niego cos ciezkiego? Gres polerowany - trzeba impregnowac. Jak czesto? Czy jest bardzo sliski? Gres techniczny - na jego temat nic nie wiem. Co polecacie? Bede wdzieczna za informacje... szkliwiony - wg mnie nie ma szans na zdarcie tego szkliwa - mam na myśli normalne użytkowanie podłóg - bez cyklinowania takich płytek polerowany - ja mam od 5 lat (zero impregnacji) - ciągle jak nowy techniczny - idealny na taras, balkon - lubi odbarwić się od fugi - cena dość jasno definiuje jakość i zastosowanie tych płytek pytasz co polecacie - ale gdzie/ jakie pomieszczenie? sugeruj się własnym gustem i zasobnością portfela - reszta jest drugorzędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna-1997 09.03.2008 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Jak w temacie. Szukam gresu do polozenia w wejsciu do mieszkania. Drugie miejsce to kuchnia, ale tu chyba zdecyduje sie na szkliwiony.Natomiast w przedpokoju - piasek na butach przyniesiony z zewnatrz moze rysowac... A plytki klinkierowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 09.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 daj gres szkliwiony lub porcelanowy, powloki nie zniszczysz - a i tak dasz na wejsciu jakis dywanik lub mate, bo piasek bedzie ci sie nosic do chalupy, ciagla walka z nim cie zmeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 11.04.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam U nas bedzie taki jak ponizej, plus szare fugi. (52,5x52,5) Moim zdaniem bedzie baaardzo praktyczny ....polozylismy "na sucho" pare plytek i chodzilismy w brudnych butach....i nic....nie widac zadnych zabrudzen. http://img408.imageshack.us/img408/8408/dsc00077hf2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna-1997 11.04.2008 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ojej, jaki ładny.Jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 11.04.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Na fakturze mam napisane: Portofino - płytka podlogowa (wlochy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 11.04.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 W wiatrołapie ( sieni) mam gres szkliwiony- wydaje się wręcz idealny dla tego typu pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 11.04.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 m@rtini, co to za gres polerowany, o którym piszesz? szukam czegoś sprawdzonego do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 11.04.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 ja też jestem na etapie wyboru gresu polerowanego i również z zapytaniem jaki to gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 12.04.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Damro, widziałąm piękne gresy na Wodzisławskiej, ale cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 12.04.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Damro, widziałąm piękne gresy na Wodzisławskiej, ale cena... No właśnie...cena,szukam czegoś w miarę taniego bo mam dosyć dużo do położenia,słyszałam że ten gres chiński Jadidi jest ładny i nie drogi,Sonika go ma i bardzo sobie go chwali,tylko we Wrocku go ponoć nigdzie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtini 12.04.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ja u siebie mam od 5 lat gres polerowany firmy Cersanit. Rozmiar 30x60.Wtedy (5 lat) temu kosztował ok 95.m2.Dobra jakość (wymiary, kalibracja) co potem widać na podłodze (równe fugi)Seria Calabria. Teraz kupiłem Nova Gala - Ornitelle, niestety jakość daleko od tego Cersanitu.Pozdrawiam, Ogólnie mam takie wrażenie że wszystko co kupowałem 5 lat temu do wykończenia mieszkania było dużo lepsze od aktulanej oferty (te same ramy cenowe). Nie wspomnę już o AGD, RTV itp, albo takie stare Mercedesy - nie do zdarcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 13.04.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Wiecie co już mam dość Szukam gresu do salonu.Niby już znalazłam płytki Paradyż -SUGAR,ale podobno,na powierzchnię 45m2 powinno się wybierać duże płytki o wym.co najmniej 60x60 Co o tym myślicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 13.04.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 I jeszcze jak by ktoś znalazł takowe płyteczki w odcieniach szarości ,betonu itp.Proszę o namiary(uratujecie mnie przed zbzikowaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.04.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Ja mam takie betony, są też większe formaty http://images33.fotosik.pl/215/545760eb00911d5fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 13.04.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 OK Daj namiary...proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.04.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Cersanit Wega grigio. A jeśli chodzi o to, żeby się nie narobić - to zdecydowanie polecam wersję satynowaną. Taką mam w kuchni i już żałuję, że do łazienki wzięłam poler. Na satynie nic nie widać - żadnych plam, zacieków po myciu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 13.04.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Dzięki za rady Czekam na dalsze propozycje może ktoś ma coś jeszcze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elka62 13.04.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Wiecie co już mam dość Szukam gresu do salonu.Niby już znalazłam płytki Paradyż -SUGAR,ale podobno,na powierzchnię 45m2 powinno się wybierać duże płytki o wym.co najmniej 60x60 Co o tym myślicie??? Nie wariuj Mam od 14 lat na powierzchni 52 m2 - prawie bez ścian - położone "w karo" płytki 30x30 i wygląda to bardzo dobrze. Teraz czeka mnie wymiana i być może kupię taki sam rozmiar. Krótko: zależy co się nam podoba - nie przyjmuję do wiadomości zwrotu "należy", "powinno się" itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts