tacek2006 09.03.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witam Wszyskich, zauważyłam w jednym miejscu na Moim parapecie wewnętrzym zachlapanie zaprawą . Wyczyściałam , ale została Mi plama , której nie mogę domyć. Prosze o porade jakim specyfikiem mozna to usunąć?Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 13.01.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 podciągam temat...jest jakiś specyfik do wywabienia plamy z zaprawy na marmurze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dj80 13.01.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam Wszyskich, zauważyłam w jednym miejscu na Moim parapecie wewnętrzym zachlapanie zaprawą . Wyczyściałam , ale została Mi plama , której nie mogę domyć. Prosze o porade jakim specyfikiem mozna to usunąć? Dziękuję Wywabienie plam z kamienia może być niemożliwe. Ja popamiłem czymś granitowy blat. Przetestowałem kilka środków do usuwania plam z kamienia (eksperymenty kosztowały mnie kilka stówek) i dałem sobie spokój. Plamy jak były, tak są. Wlazło jakieś cholerstwo w kamień i już się tego nie wyciągnie. U Ciebie może być podobnie. Pozdr DJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 13.01.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Plamy, które wniknęły w marmur można wyczyścić... Sam miałem taki problem, trochę się pomęczyłęm i się udało... Pierwszy krok - proszę spróbować uzyć Ultrament Dry It Środek głębokoczyszczący do marmuru. Do kupienia w marketach, jak nie w Praktikerze to w Leroyu... U mnie dało to słaby efekt, ale jednak jakiś był.... Jesli sie nie uda proszę wypróbować Sann Profi Środek do czyszczenia gresu... Nie powinien on być włąściwie uzywany do marmuru zawiera mocne zasady, ale jest skuteczny.... U mnie plamę "wyciągnął" pozostał tylko problem, że kompletnie zmatowił on marmur w miejscu czyszczenia... Ale i na to jest sposób... W sklepach kamieniarskich są potem srodki do polerowania marmuru... Kupić taki, do tego tarcza filcowa, szlifierka kątowa z regulacją obrotów i po sprawie... cała procedura jest trochę żmudna i trzeba wydać trochę pieniędzy - każdy środek to jakieś 30-50 zł - ale u mnie dało to skutek... Kazdorazowo robić próbę jak środek działa na marmur, są przecież różne marmury... najlepiej od kamieniarza wziąć jakiś odpad i wypróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 13.01.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Mi udało się usunąć plamę po pisaku (wpiło na ok. 2cm) odplamiaczem do ubrań (Acze -nie wiem jak to sie pisze ), można też spróbować fosolem (za kilka złotych w drogeriach). Po zaprawie może wystarczy Szop Atlasu. Sprawdz działanie bo np. fosol może wybielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 14.01.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Fosol to slicznie zacznie rozpuszczac marmur, zrobia sie wżery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 14.01.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Parapet zasłonic firanką i sie nie przejmowac.Mało kto zagląda za firanki. Jak zaczniesz czyścic to może gorzej wygłądac jak jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 14.01.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Poczytaj na tej stronce może coś dobierzesz:http://www.klenir.pl/czysczenie-srodki-do-kamienia-i-marmuru.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts