marpus 09.03.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witam,mój fachowiec zaśpiewał sobie ułożenie podłogi z gresu z wylewką (żeby wyrównać poziom z podłogą drewnianą) na 90 zł/m2. Wydaje mi się, że to drogo. Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 09.03.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 cos drogo a wysoka ta wylewka (material w cenie ?) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpus 10.03.2008 00:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 cos drogo a wysoka ta wylewka (material w cenie ?) ? Dzięki za odpowiedź. Też mi się wydaje drogo, choć materiał w cenie. Wylewka ok. 10 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 10.03.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Wbrew pozorom wcale nie musi to być cena wygórowana. Zalezy co uzyje fachowiec do wyrównania poziomu. Jeśli będzie to zrobione prawidłowo, czyli za pomocą wylewki samopoziomującej cienkowarstwowej, to koszt samego materiału może wynieść około 30zł/m2. Do tego należy doliczyć klej (10zł/m2), fugę (10zł/m2), płynną folię do izolacji (10zł/m2) i robociznę. W takim przypadku za robociznę wychodzi około 30zł/m2, co jest stawką niską.Oczywiście podane ceny są orientacyjne, bo takie materiały można kupić nieco taniej, lub znacznie drożej, a zużycie zależy od warunków miejscowych i stopnia fachowości wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 10.03.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Jezeli wylewka ma miec 10mm , to nie wiem po co ja wylewac . Wbrew pozorom , poziom to ona bedzie miala taki mniej wiecej . Zastosuj klej grubowarstwowy do gresu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts