martinus83 10.03.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 mam do wyszlifowania 200m2 ścian i sufitów, ale ręcznie to mi się nie uśmiecha zbytnio. Więc chciałbym kupić jakąś szlifierke tanią z odsysaniem pyłu, ze słyszenia wiem że ludzie stosuja jakieś i są zadowoleni. więc jakie byście doradzili mi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbovid 10.03.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Znajomy glazurnik mowil mi ze jak szlifowac to tylko recznie. Ja przeszlifowalem 1/3 domu i mam juz serdecznie dosc tej meczarni, kurzu i szarych wlosow.Jezeli zna ktos jakas fajna niedroga maszynke do szlifowania to bardzo prosze o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 10.03.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 tu macie coś co was interesuje tylko cena nie jest mała i do tego jeszcze trzeba odpowiedni odkurzacz http://allegro.pl/item324168596_szlifierka_flex_zyrafa_do_gladzi_gipsowych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbovid 10.03.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 To ja juz wole recznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plulka 10.03.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam, prawda jest ze nie zaleca sie szlifowac gladzi mechanicznie - szlifierka oscylacyjna. Tyle ze wydaje mi sie ze problem dotyczy miekkich gladzi. Ja 2x polozylem zwykly gips szpachlowy (intergrąd jest ok) i teraz to szlifuje. Jest twardy i nie ma obaw mocniejszym dociskiem do podloza je uszkodze. Co do urzadzenia to mam Bosh (180W) z filtrem, ale daje niewiele, kurz jak diabli. Maseczka nieodzowna. Mozna probowac by takie wyjscie ze szlifierki polaczyc rura z odkurzaczem, ale nie zastanawialem sie nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.03.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Jak u mnie robili gladzie i pytalem dlaczego nie szlifuja maszynowo, to tlumaczyli, ze recznie robi sie to dokladniej i trudniej o blad. Jesli omsknie ci sie szlifierka, to bedzie trzeba nalozyc nowa warstwe gladzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 11.03.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Szlifierka oscylacyjna z OBI za 30 zł podłączona do odkurzacza.Można szlifować w garniturze nie pyli.Odkurzacz przysysa ją do ściany,nie ma prawa się omsknąć.Papier drobniejszy jak przy ręcznym tarciu np150.Wszystko jest ok tylko ciężko idzie przez ten odkurzacz(sprawdziłem osobiście na własnym poddaszu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 11.03.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 mam do wyszlifowania 200m2 ścian i sufitów, ale ręcznie to mi się nie uśmiecha zbytnio. Więc chciałbym kupić jakąś szlifierke tanią z odsysaniem pyłu, ze słyszenia wiem że ludzie stosuja jakieś i są zadowoleni. więc jakie byście doradzili mi? Są takie specjalne długie. Widziałem w marketach budowlanych. Takie coś jak tu ktoś podał link do allegro. Nie wiem jak to się spisuje bo szlifowałem ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 17.03.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Proponuję poszukać wypożyczalni sprzętu budowlanego - spokojnie powinni mieć. Właśnie takie długie (waga ~3kg) i do tego odkurzacz przemysłowy. Miodzio. Jeśli zdecyduje się samemu szpachlować ściany to się raczej nie będę zastanawiał.Wszystko jest tylko kwestią ceny (ja znalazłem komplet za ~100 zł za dobę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 17.03.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam Mój małż kupił w obi szlifierkę za 70zł i niestety z sufitem o powierzchni 55m2 męczył się tydzień. Jaka to paskudna robota Nie zapomnijcie o maskach bo dostaniecie pylicy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts