Piterek 01.09.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Gdzie mogę znaleźć przepisy określające w jakiej odległości od jeziora mogę się budować.Czy jest to 50 m?Proszę o informacjęPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 02.09.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Nie podam Ci przepisów ale sama miałam swego czasu ten dylemat. W gminie uzyskałam info że minimalna odległość to 100m. Kiedyś był podział na rzeki (50m) i jeziora (100m) , teraz wsio równo: 100m. I nie do obejścia. Ja z tego powodu musiałam zrezygnować z pięknej działki......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek 02.09.2003 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Chce kupic działke nad jeziorem jednak wg mnie do brzegu jeziora nie ma 100m (ok.90) sprzedający jednak zobowiązał się, że dostarczy dokumenty plan zagospodarowania oraz mapkę z wrysowaną linią zabudowy a to się kłóci z tym co napisałaś. Gdzie mogę znaleźć jakieś przepisy, podstawę prawną. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Nie podam Ci przepisów ale sama miałam swego czasu ten dylemat. W gminie uzyskałam info że minimalna odległość to 100m. Kiedyś był podział na rzeki (50m) i jeziora (100m) , teraz wsio równo: 100m. I nie do obejścia. Ja z tego powodu musiałam zrezygnować z pięknej działki......... a to była dz. budowlana czy niekoniecznie takowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 03.09.2003 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Nie ma znaczenie czy działka jest budowlana czy rekreacyjna czy jeszcze inna jakaś. Prawo budowlane obowiązuje wszystkich, niezależnie od tego co i gdzie chcą zbudować. Proponję przejść się do gminy i tam sprawdzić papiery dotyczące tej działeczki. Na ogół bez problemów takie informacje uzyskasz. Mnie pokazano wszystkie mapy z wyrysowaną linią zabudowy i nie było zmiłuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jm 12.09.2003 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 u nas gmina zmieniła w planie zagospodarowania działkę z rolnej na mieszkaniowo-usługowo-turystyczną z możliwością zabudowy w odległości ok. 40 m od jeziora ( na mapce jest linia zabudowy)- czyli jak widać można obejść prawo wodne. Jest jeden problem- gminie musi na tym zależeć. W naszym przypadku chodziło im o uzyskanie wyższej ceny za sprzedaż działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts