Bożena030100 27.04.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 czas leci jak opętany. Dzisiaj montują mi okna i drzwi zewnętrze tak,że mam już SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maguss 19.05.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam wszystkich właśnie zaczęliśmy budować Topazik, jesteśmy na etapie parteru za jakis tydzień bedziemy wylewać strop. Dom wydaje sie naprawdę fajny. Mam pytanie odnośnie okien, z jakiej firmy zamawiacie i jakie koszty całej stolarki ? Mile widziane zdjęcia okien chciałabym zobaczyc jak to wygląda. Pozdrawiam serdecznie Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helmer 12.06.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam. Czy ktoś buduje Topaz w okolicach Wrocławia? Zaczynam budowę we Wrocławiu w technologi Praefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 13.06.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 My się przymierzamy. Chcemy budować Topaza na Zlotnikach. Ale budowa ruszy dopiero w okolicach przyszłego roku. Chętnie skorzystamy z doświadczeń i podzielimy się spostrzeżeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helmer 13.06.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Ja mam już pozwolenie i chcę zacząć jak najszybciej, szukam ekipy i kierownika budowy. Dom będzie stał na Ołtaszynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 30.06.2009 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Czy ktoś z Was kupił pakiet ,,Wentylacja i Kominek'' dla projektu Topaz? Jeśli tak, to czy opracowanie jest warte zakupu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 30.06.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Czy ktoś z Was kupił pakiet ,,Wentylacja i Kominek'' dla projektu Topaz? Jeśli tak, to czy opracowanie jest warte zakupu? Pozdrawiam. ja nie kupowałam, więc nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAUNUS73 22.07.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam Wszystkich , właśnie zamówiliśmy projekt Topaza I , oczywiście chcemy go troche zmodyfikowac tj. - dodatkowe okno w kuchni - przesunąc słup w salonie i dostawic ścianke delikatnie oddzielającą holl od salonu - powiększyc mniejszą łazienke na piętrze kosztem pomniejszenia łazienki w sypialni - powiększyc gabinet do obrysu domu a i zastanawiamy się nad powiększeniem balkonu na piętrze. Może ktoś ma ciekawe spostrzeżenia informacje,materiały to proszę o kontakt. A może mamy kogoś w okolicach Wawy kto buduje lub już wybudował Topazika ?! my planujemy budowe w okolicach Grodziska Maz. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 01.09.2009 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Jakie zmiany wprowadziliście przy instalacji elektrycznej Topaza. Na pierwszy rzut oka jest trochę mało gniazdek w pokojach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 01.09.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Jakie zmiany wprowadziliście przy instalacji elektrycznej Topaza. Na pierwszy rzut oka jest trochę mało gniazdek w pokojach. Pozdrawiam. akapap, ja jeszcze nie na tym etapie, zresztą jak widzę to większość tutaj piszących. Ci co się wybudowali, już nie zaglądają, a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 03.09.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 jak to nie zaglądają Ja jeszcze co prawda nie skończyłam ale już prawie... Jeśli chodzi o elektrykę to nie dokonałam zbyt wielu zmian. Jedyne zmiany dotyczyły oświetlenia i kuchni. Poza tym własciwie to zostało mi niewiele do ukończenia - parkiet, schody, kuchnia, garderoby, malowanie i na zewnątrz: kostka i taras. Podobno Duch ma zacząć u mnie w przyszłym tygodniu kłaść parkiet więc mam nadzieję, że w listopadzie już będzie wszystko gotowe (kuchnia i garderoby zamówione) Pozdrawiam i życzę samych dobrych fachowców!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 03.09.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 jak to nie zaglądają Ja jeszcze co prawda nie skończyłam ale już prawie... Jeśli chodzi o elektrykę to nie dokonałam zbyt wielu zmian. Jedyne zmiany dotyczyły oświetlenia i kuchni. Poza tym własciwie to zostało mi niewiele do ukończenia - parkiet, schody, kuchnia, garderoby, malowanie i na zewnątrz: kostka i taras. Podobno Duch ma zacząć u mnie w przyszłym tygodniu kłaść parkiet więc mam nadzieję, że w listopadzie już będzie wszystko gotowe (kuchnia i garderoby zamówione) Pozdrawiam i życzę samych dobrych fachowców!!! no widzisz, zostałaś wywołana do odpowiedzi Bożena, czy będziesz w weekend w domu, bo może w końcu bym się wybrała na oblukanie ? Oczywiście jeśli mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 04.09.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 możesz, możesz ale w weekend jestem nad morzem na weselu Od wtorku (mam nadzieję) ekipa Ducha bedzie układała podłogę więc możesz wpadać kiedy chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia112 18.10.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witam wszystkich,ja rowniez jestem zainteresowana budową domu Topaz. Czy mozecie mi podac z jakimi kosztami nalezy sie liczyc? Podobno szacunki MG Projekt nie odzwierciedlają faktycznych kosztów. Po drugie, czy ktos z Was doprojektowal do domu podpiwniczenie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.10.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam wszystkich, ja rowniez jestem zainteresowana budową domu Topaz. Czy mozecie mi podac z jakimi kosztami nalezy sie liczyc? Podobno szacunki MG Projekt nie odzwierciedlają faktycznych kosztów. Po drugie, czy ktos z Was doprojektowal do domu podpiwniczenie? Pozdrawiam A dokładnie o jakie koszty ci chodzi ? Koszty materiałów ? Myślę, że możesz sobie spokojnie doliczyć do kwoty przedstawionej przez MGProjekt co najmniej 20%. Ja np. wydać więcej kasy na fundamenty, bo musiałam je podnieść o 2 bloczki w stosunku do zakładanych w projekcie. Co do podpiwniczenia, to nie wiem, czy ktoś się na takie zdecydował. Ja nie mam bo mam wysoko wody gruntowe, więc nawet nie mogłam sobie zrobić małej piwniczki na wino, o której marzył mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia112 20.10.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witaj,chodzi mi o koszty +/- stanu surowego zamknietego i otwartego. Moja dzialka jest na szczescie sucha, domki obok mają podpiwniczenie więc z tym nie powinnam miec problemu, kwestia tylko czy da sie to rozsądnie doprojektowac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.10.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witaj, chodzi mi o koszty +/- stanu surowego zamknietego i otwartego. Moja dzialka jest na szczescie sucha, domki obok mają podpiwniczenie więc z tym nie powinnam miec problemu, kwestia tylko czy da sie to rozsądnie doprojektowac. Pozdrawiam Wiesz trudno mówić o kosztach SSO, bądź SSZ, ponieważ w każdym rejonie Polski ceny materiałów się różnią. Koszt stanu SSZ też trudno określić, bo to zależy od tego jakie okna i drzwi wybierzesz. da się doprojektować piwnicę na pewno. Rozmawiałaś już w MGProjekt ? Oni są bardzo elastyczni. Nie wiem, czy się przypadkiem nie mylę, ale jessi z forum chciała kiedyś budować Topaza podpiwniczonego i chyba nie było z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riplejj 03.11.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 WITAM WSZYSTKICH !!! JESTEM ZAINTERESOWANA KUPNEM PROJEKTU TOPAZ, ALE WCZESNIEJ CHCIALABYM ZOBACZYC GO NA ZYWO... CZY ISTNIEJE TAKA MOZLIWOSC,ZEBY KTOS Z WAS MI GO UDOSTEPNIL ?!... NIE WAZNE CZY W STANIE SUROWYM,CZY WYKONCZONY. BYLABYM BARDZO WDZIECZNA ! POZDRAWIAM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaja Korczyńska 04.11.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam, proszę Was o analizę projektu ,,Topaz'' z pracowni Mgprojekt: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/topaz/index.php Po długich dyskusjach wybrałem projekt piętrowy (duża działka 100x50m). Ustawność pokoi i komfort mieszkania na poddaszu użytkowym dawał mi wiele do myślenia. Również koszt budowy domu w przypadku piętrusa wydawał się przekonywujący w porównaniu z podobną powierzchnią zabudowy domu parterowego czy z poddaszem użytkowym. Zmiany, które chcę wprowadzić do projektu to przedłużenie łazienki na parterze, usunięcie drzwi z salonu do pomieszczenia gospodarczego. W tym miejscu zastanawiam się czy 9 m2 pomieszczenia gospodarczego+kotłownia to wystarczająca wartość? Co o tym sądzicie? +dodanie okna w kuchni, +przesunięcie balkonu +instalacja kominka na piętrze Co sądzicie o tym projekcie? Czy ktoś również zamierza rozpocząć budowę pod dyktando ,,Topaz-u''? Pozdrawiam! Mi się podoba, chociaż ma trochę zbitą bryłę, wolę coś co bardziej daje nam poczucie przestrzeni, mój znajomy realizował ten projekt: http://www.mtmstyl.pl/projekt-aga/widoki/ I jest bardzo zadowolony, z użytecznym poddaszem, przestrzenny i nowoczesny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.11.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 WITAM WSZYSTKICH !!! JESTEM ZAINTERESOWANA KUPNEM PROJEKTU TOPAZ, ALE WCZESNIEJ CHCIALABYM ZOBACZYC GO NA ZYWO... CZY ISTNIEJE TAKA MOZLIWOSC,ZEBY KTOS Z WAS MI GO UDOSTEPNIL ?!... NIE WAZNE CZY W STANIE SUROWYM,CZY WYKONCZONY. BYLABYM BARDZO WDZIECZNA ! POZDRAWIAM ! a co masz na myśli udostępnił ja ci mogę udostępnić, ale nie wiem, czy ci się będzie chciało te kilkaset kilosów jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts