escape 08.12.2008 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Witam tak mamy ten model zamowilismy 2 szt po rozpakowaniu okazało sie ze jedna misa jest uszkodzona (duza rysa)odesłalismy sprzedawcy i po odesłaniu niedało rady się do niego dodzwonić ponad miesiac czekalismy na zwrot kasy,dzieki Allegro mojej upierdliwości i 1000 emailach ,telefonach udało się dodzwonić do goscia,allegro go postraszyło i oddał kase .....ogólnie kibelek niejest zły ale niespodziewaj się super jakości np.Roca...ten ktory mamy niema widocznych skaz,(choć do ideału mu daleko)drugi ten pekniety miał tez sporo niedolanego szkliwa ...... kibelek do górnej łazienki zamowiłam z duzym upustem roca dama senso i wygląd duzo ładniejszy,ładniej wykonany,deska wolnoopadająca to dzien do nocy torro jest plastikowa(działa jak najbardziej)roca jest ciężka masywna...powiem tak ze jakbym widziała na zywo te torro to wziełabym dwa damy senso roca,róznica w cenie jest do przełknięcia moim zdaniem(tylko trzeba poszukac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 08.12.2008 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 jeszcze jedno pytanko: gdzie i za ile kupiliście te drzwi ogniowe - też poszukuję... Kupiliśmy w Pile w Swiecie drzwi i okien czy jakos tak kosztowały nas ok 2tys moze troche ponad niepamietam musiałabym na fakture zerknąc...firma to Porta w naturalnym fornirze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.12.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Jakby co to nie ma obowiazku stosowania drzwi ogniowych, musza byc tylko szczelne oddzielajace od garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 08.12.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 tak myślałam że z tym kibelkiem tak jest... no i właśnie o roca w zastępstwie myślała.. zawsze to jakaś renoma a faktycznie cenowo podobnie stoją.. a te drzwi ogniowe to trochę drogie jak dla nas. kurde ta porta to się ceni - my raczej będziemy musieli coś takiego mieć - mamy w pomieszczeniu gospodarczym w domu piec na ekogroszek.. a wy też na ekogroszek palicie? jak wam się to podoba? my dopiero w trakcie testów...ale idzie coraz lepiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 08.12.2008 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Zgadza sie ze niema musu .... my chcielismy zamontowac zawsze to troche bezpieczniej ...licho nieśpi czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 08.12.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 tak myślałam że z tym kibelkiem tak jest... no i właśnie o roca w zastępstwie myślała.. zawsze to jakaś renoma a faktycznie cenowo podobnie stoją.. a te drzwi ogniowe to trochę drogie jak dla nas. kurde ta porta to się ceni - my raczej będziemy musieli coś takiego mieć - mamy w pomieszczeniu gospodarczym w domu piec na ekogroszek.. a wy też na ekogroszek palicie? jak wam się to podoba? my dopiero w trakcie testów...ale idzie coraz lepiej.. Dokładnie tak dobre musi kosztować ,cenowo podobne choć dolicząc deske z roca wolnoopadającoą to już jakaś róznica jest ,e torro jest w komplecie..... takie rzeczy kupuje się na kilka lat i niewarto oszczedzać zawsze się tego trzymałam niewiem co mnie podkusiło ...narazie tej włoskiej chinszczyzny zmieniac niebede bo i po co jak jest cała ,ładna i biała U nas cena za drzwi ogniowe była wyższa bo w naturalnym fornirze..."normalne "były tańsze..a porta się ceni to prawda ale wykonanie tych drzwi jest bardzo dobre...u nas jest piec na wegiel miał drewno testujemy go juz jakiś czas i jest rewelacyjny nawet ostatnie kila dni palilismy na próbe ekogroszkiem jednak najdłuzej trzyma węgiel "orzech" tygodniowo idzie nam ok 80 -100 kg palimy 24 h i jest troche gorąco..ale co tam niech się wszystko dobrze wygrzewa.... Czytałam u ciebie ze wanny nadal brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakti 11.12.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 WitamWykończenie domu bardzo przemyślane, ja jestem też na tym etapie.Właśnie wybieram płytki do górnej łazienki a Wasze są inspirujące. Mam pytanie odnośnie kamienia na ściance w łazience -co to jest i gdzie można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 11.12.2008 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witam i dziekuje za miłe słowa.....okładzina na ścianie w łazience to sztuczny kamień gipsowy my kupiliśmy go w Leroy Marlin ,poczatkowo miało być w naturalnej łupance z piaskowca ale stwierdziliśmy ze niebedzie narażony na uszkodzenia i jest dużo lżejszy od piaskowaca ze niewspomne ze i tańszy wiec staneło na gipsowej imitacji ..na marginesie płytki w łazience nadal mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 11.12.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 łojejuuuuu jak wy szybko pędzicie! jestem pod wrażeniem! też wpadło mi w oko Alabastrino, ale co wybiorę to nieodgadnione.. na razie oglądam.. oglądam i oglądam.. malutko już zostało! trzymam kciuki za rychłą przeprowadzkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 12.12.2008 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Robimy co możemy aby jeszcze to przyspieszyć a tu ciągle końća niewidac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 22.12.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Spokojnych, zdrowych i bardzo rodzinnych Świąt Bozego Narodzenia!Niech wszystko co nie rozwiązane znajdzie szczęśliwy koniec, a to co ma nas spotkać niech będzie na miarę naszych sił i możliwości! z całego serca życzą skaba z rodzinką! http://i44.tinypic.com/1y50sw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.12.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 http://kartki.onet.pl/_i/d/stroik2_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.12.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.majhost.com/gallery/aneczka/sdf/dom/zyczenia2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 29.12.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 piękne i gustowne wnętrza, widać, że wszystko dobrze przemyslane, ja jestem już tak zneczona budową, że chciałam większośc ścian w białym kolorze - o zgrozo ale po oglądnięciu Waszej galerii nabrałam ochoty na jakieś "szalone" kolory i może tapetę mam pytanie o stiuk wenecki, sama go robiłaś? szkoliłas się gdzieś wcześniej na jakiejś ścianie? czy może na opakowaniach jest dokładna instrukcja jak go wykonywać? bo mam ochote na klatce schodowej zrobić w pomarańczowym kolorze, ale nie wiem czy mam na tyle odwagi żeby zrobić to samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 29.12.2008 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 piękne i gustowne wnętrza, widać, że wszystko dobrze przemyslane, ja jestem już tak zneczona budową, że chciałam większośc ścian w białym kolorze - o zgrozo ale po oglądnięciu Waszej galerii nabrałam ochoty na jakieś "szalone" kolory i może tapetę mam pytanie o stiuk wenecki, sama go robiłaś? szkoliłas się gdzieś wcześniej na jakiejś ścianie? czy może na opakowaniach jest dokładna instrukcja jak go wykonywać? bo mam ochote na klatce schodowej zrobić w pomarańczowym kolorze, ale nie wiem czy mam na tyle odwagi żeby zrobić to samodzielnie Dziekuje za miłe słowa mnie powoli również dopada zmęczenie materiału ale jakoś daje rade....stiuki robiłam sama, wczesniej wyprubowałam na kawałeczku płyty gipsowej jaki wyjdzie kolor i "z czym to się je"instrukcja jest na opakowaniu ale ja wczesniej znalazłam na necie i powiem tak mało się jej trzymałam robiłam według swojego uznania jedyne co zmiescioło się w normie godzinowej to "wyswiecanie stiuka" a etapy nakładania było naprawde rózne.Początkowo bałam się jak mi wyjdzie i po położeniu kilku stiuków(znajomi juz sobie zamowili u mnie kładzenie stiuka wiec chyba dobrze wyszedł)niema się czego bać w samodzielnych kładzeniu trzeba tylko obrać sobie jakiś "wzór"i systematycznie go powielac .....najprosciej kładzie się werniks wystarczy jedna warstwa.Ze stiukiem troche zabawy jest ale i efekt całkowicie inny. W domu zrobiłam srebrny werniks(foto nizej)a złoty na podkładzie bezowym zrobiłam w domu w ktorym jeszcze mieszkamy wygląda bardzo oryginalnie i jest zmywalny a przy psiaku to zmywalność była moim priorytetem. Ponizej stiuk obok werniks zdjecie nie oddaje uroku na zywo wygląda o niebo lepiej i wygląda jak perłowa ściana i mieni sie w zlezności od kąta padania swiatła http://images29.fotosik.pl/296/d3dcddfe28f48de2m.jpghttp://images47.fotosik.pl/41/728b7687d1c477f5m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 30.12.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 ten srebrny albo raczej perłowy jest prześliczny siedzę i czytam w necie wszystkie info o stiukach i werniksach juz mi się pomieszało co jest co jeszcze sa do tego jakies przecierki też wyglądają ok kupiłam na allegro płyty z nauką nakładania studiu może się czegoś nauczę jeszcze muszę zgłębić temat gipsu czy tynku i farb jakich sie do tego używa, ale pewnie to można wszystko kupić w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 31.12.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2009 http://i42.tinypic.com/21buasp.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 05.01.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witaj escape, no no jestem pod wrażeniem. Dawno nie zaglądałąm, a tu tyle pracy. Jestem pod wrażeniem baterii - rewelacja, kominek - super, ale oświetlenie w salonie mnie po prostu powalło. Fajnie się prezentuje czerwony sufit nad zlewem. Widzę też że wybrałaś fajny okap. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 08.01.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Escape, co to za dekor paneli?? Fajny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 08.01.2009 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam panele wieksza klepka "kolor" Afzelia Malay KronoOryginal podobne do parkietu merbau i co najlepsze w nich niewidac złączen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts