escape 27.01.2009 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam, dzisiaj trafiłam na Twój dziennik - i od razu mam pytanie - jak mieliście robione schody? Natknęłam się na wpis, gdzie mówisz że sami robiliście... Czy możesz napisać kolejność prac - na zdjęciach widać, że pod spodem jest płyta osb. Jak mocowana do betonu? Co dalej? Z góry dziękuję i pozdrawiam. S Witam zgadza się robimy sami to znaczy schody robi mój mąż ja tylko doglądam najpierw były robione "schody z płyty osb",płyta była klejona do schodów betonowych i potem kołkowana(w razie jakby klej puścił) i na tak przygotowane podłoże "pasowaliśmy"deski potem docinaliśmy na kąt 45 stopni i kleilismy,teraz pozostało nam juz tylko przeszlifowac i chyba zaolejowac...ponizej kilka zdjec poglądowych http://images49.fotosik.pl/54/359851541ba88248m.jpghttp://images36.fotosik.pl/54/56b577e6597d349fm.jpghttp://images34.fotosik.pl/446/2f8743abdc028e5cm.jpghttp://images39.fotosik.pl/54/ead2834fdfa84e58m.jpghttp://images44.fotosik.pl/54/e2d2c836a3f5e0a5m.jpg http://images49.fotosik.pl/54/bbc269360441664em.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 28.01.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Escape, a czy "Twoj" stolarz od kuchni pracuje tylko w Twojej okolicy, czy moze w okolicy W-wy tez?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 28.01.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam z tego co wiem to montował kuchnie w Łodzi ,Wrocławiu wiec może i w Warszawie również....moge podpytać mają u nas być na dniach dokończyć blat i szafke nad lodówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 28.01.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Świetnie wyszły Wam te schody... My też się przymierzamy, ale nie ukrywam, że z pewną obawą. Podpowiedź mi jeszcze proszę, jakim klejem były te płyty osb klejone do betonu, i jaka jest grubość samej płyty.Bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam,S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 28.01.2009 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 O klej bede musiała podpytać męża..grubośc płyty to wydaje mi się 2 cm ....ale tez podpytam i dam wam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 28.01.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Spytaj koniecznie z gory wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 29.01.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam,czy możesz mi napisać jakie dałaś fugi na Hariona? Wyczytałam, że do jasnych jaśmin - a do ciemnych?A tak przy okazji: zadowolona jesteś z efektu, bo u mnie narazie jakoś tak szaro-buro wyglądaja te płytki, mam nadzieję, że to dlatego, że nie ma jeszcze fugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 29.01.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witaj ...u nas łazienka z harionem tez jeszcze nieskończona ale fugi juz mam:D i na ciemnym dałam fuge Kerakol kolor antracyt ..mój odcień płytki to harion 2 to ten bardziej szarawy..ten bardziej brazowawy to jest harion1..i moim zdaniem fuga jest idealnie dobrana...chyba jedyna która mi bardzo pasuje zobacz sama...Jeśli chodzi o efekt to podoba mi się ale wiesz jak bedzie skonczona całkowicie włacznie z szafkami,wanna umywalką to nabierze innego wyglądu..a tak przykurzona,niedomyta wygląda fatalnie:D http://images29.fotosik.pl/306/5f0af30d51ef7ed2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 29.01.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 No proszę, a myślałam, że mamy tego samego Hariona, ale ja mam R1 (w końcu jakaś różnica;))W takim razie musze szukać sama ciemnej fugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 29.01.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ha ha no faktycznie wkońcu czymś sie róznimy...pierwotnie miałam kupic ten odcień co ty poniewaz tylko on był w sklepach do zobaczenia na zywo...wiec stwierdziłam ze za dużo juz tych brązów (górna łazienka kolor czekolada- wanilia)niech bedzie coś w innym odcieniu swojego niewidziałam na zywo tylko facet u ktorego zamawiałam z neta płytki zrobił mi zdjecie telefonem i wysłal mmsa w dodatku mało co było na nim widac .... poszłam na żywioł i zamowiłam mówie co bedzie to bedzie i teraz wiem ze dobrze zrobiłam bo bardzo nam się podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.02.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Powoliłam sobie wysłać zapytanie na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 10.02.2009 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 A ja pozwoliłam sobie odpisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 11.02.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 escape obejrzałam sobie Twój dziennik (nie czytałam póki co przyznam, bo z czasem ciągle krucho) i wiele rzeczy baaaaardzo mi się podoba. A najbardziej drzwi właśnie (dla nich mnie tu zaprosiłaś ) i lodówka! Co to dokładnie za smok? Super jest!!! Gratuluję domku, będę zaglądać i kibicować. Pozdrawiam! A i jeszcze zaintrygowała mnie obudowa wanny! Jakie to drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 11.02.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam witam w skromnych progach miło ze podoba ci się u nas nasz lodowaty smok to Daewoo FRS 2011 AL,ten model najbardziej nam sie podobał i wszystki Lg czy Samsungi chowały się z wyglądu według nas oczywiście (tym bardziej ze deawoo a samsung to jedna firma) Wanna bedzie obłożona merbau ....najpierw chcieliśmy teak ale w naszej okolicy nie do dostania a do Poznania narazie sie niewybieramy,a ze merbau tez jest bardzo stabilne w łazienkach wiec bedzie własnie ono,narazie tylko przystawilismy je do wanny zeby zobaczyc jak to bedzie wyglądac i przepadłam wygląda super...mam nadzieje ze na dniach bede mogła pochwalic sie już zabudowaną wanną Za kibicowanie bardzo dziękuje i prosze o jeszcze przyda się Pozdrawiam ,a co do drzwi to ja nadal jestem nimi zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 12.02.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 jestem na etapie projektowania łazienki, właśnie część ma być w merbau, dlatego tak mnie ta Twoja wanna zainteresowała. A co do drzwi, wiem, że Porta ma takie, ale przyznam, że cena mnie trochę odstrasza. Musiałabym ich kupić sporo - minimum 11 par... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 23.02.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam, dzisiaj trafiłam na Twój dziennik - i od razu mam pytanie - jak mieliście robione schody? Natknęłam się na wpis, gdzie mówisz że sami robiliście... Czy możesz napisać kolejność prac - na zdjęciach widać, że pod spodem jest płyta osb. Jak mocowana do betonu? Co dalej? Z góry dziękuję i pozdrawiam. S Witam zgadza się robimy sami to znaczy schody robi mój mąż ja tylko doglądam najpierw były robione "schody z płyty osb",płyta była klejona do schodów betonowych i potem kołkowana(w razie jakby klej puścił) i na tak przygotowane podłoże "pasowaliśmy"deski potem docinaliśmy na kąt 45 stopni i kleilismy,teraz pozostało nam juz tylko przeszlifowac i chyba zaolejowac...ponizej kilka zdjec poglądowych Proszę Cię pwoiedz mi co dalje bo nie rozumiem: jakie deski kładliście na tą płytę? jaki klej do tgeo? Powiedz proszę wszystko po kolei jak to zrobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 23.02.2009 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witaj pisząc słowo "deski"miałam na myśli parkiet,dletego ze parkiet wystepuje tez w takich plastrach np30x30 u nas zastosowalismy parkiet o długosci 120 cm stad moja nazwa deski w wypowiedzi ... pokolei robilismy to tak : -najpierw robilismy taka konstrukcje "schody"z płyty osb i te płyty kleiliśmy na klej chyba do płytek generalnie chodziło aby wypoziomowac płyty osb, płyte osb dodatkowo kołkowalismy do schodów betonowych... na nich dopiero docinalismy juz na gotowo parkiet całe schody były najpierw złozone na sucho ,poniewaz dwuskladnikowy klej szybko wiaze i mogl by zwiazac juz we wiaderku i dopiero potem klejone na ta płyte osb klejem dwuskładnikowym,szlifowane i pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 24.02.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 schody pięknie wyszły - planujecie jakąś barierkę?, łazienka też zapowiada się ciekawie..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 24.02.2009 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witaj Kiniu i dziekuje za miłe słowo oczywiscie barierki są w planach.....a ze bedziemy je robic sami to troszkę jeszcze trzeba będzie poczekać zanim się zrobią .... mamy juz wstępną wizje co do ich wyglądu musimy tylko zdobyć materiał na nie....a niewiem czy w naszej okolicy takowy dostaniemy...jesli nie to wycieczka do poznania nas czeka mam cichą nadzieje ze bedą już zrobione kiedy sie wprowadzimy(liczymy na swieta wielkanocne juz mieszkac...ale jak zwykle czas pokaze) Pozdrawiam cie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 24.02.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witaj,widzę, że łazienka harionowa nabiera kształtu:) Widzę też, że zastosowałaś przy wannie podobne drewno jak ja na szafce:) Podejrzewam, że tak jak u mnie w rzeczywistości kolor drewna lepiej się zgrał z kolorem płytek niż na zdjęciu.Pozdrawiam i obserwuję dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts