OlaiPiotr 13.03.2008 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ten dodatkowy pokój miał byc jako gabinet i pokój gościnny na teraz, a na wyrost myślelismy aby był dla jednego z rodziców gdyby zaszła taka potrzeba.Chociaż moze nie ma co aż tak bardzo wybiegac w przyszłość,najwyzej jak bedzie rzeczywiscie potrzebny w przyszłości to znowu przebudujemy dół Jak zdecydujemy sie na powiekszenie pokoju dziennego z wraz z jadalnia bedzie miał wymiary 4,4m na 9m a to juz chyba całkiem przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 13.03.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ten dodatkowy pokój miał byc jako gabinet i pokój gościnny na teraz, a na wyrost myślelismy aby był dla jednego z rodziców gdyby zaszła taka potrzeba.Chociaż moze nie ma co aż tak bardzo wybiegac w przyszłość,najwyzej jak bedzie rzeczywiscie potrzebny w przyszłości to znowu przebudujemy dół Jak zdecydujemy sie na powiekszenie pokoju dziennego z wraz z jadalnia bedzie miał wymiary 4,4m na 9m a to juz chyba całkiem przyzwoicie. Witam taki wymiar jak piszesz to juz faktycznie przyzwoicie, zrób tak - i masz racje, że za dużo w przyszłość nie ma co wybiegać (jak przyjdzie taka potrzeba to będzie rada, a może nigdy nie przyjdzie - ale przyfilozofowałem ) pozdrawiam TINEK (zwolennik mniejszej ilości większych pokojów, niż dużo małych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 15.03.2008 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Proponuję zostawić nadproże w miejscu tych niezależnych drzwi do pokoju - zgodnie z projektem, a ściankę wymurować z Ytonga (jakby zamurowując ten otwór drzwiowy) - ułatwi bardzo to ewentualną późniejszą przeróbkę. Wystarczy wtedy wybudowac ściankę dzialową i odtworzyć otwór poprzez wycięcie bloczków. Różnica w kosztach na tym etapie jest niewielka. W przyszłości (a czas szybki leci ) unikniecie kucia i wstawiania belki. Zyskacie też komfort psychiczny, że łatwo możecie w każdej chwili zmienić decyzję nie narażając się na większe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.03.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Nie jest to za duży salon... W każdym wypadku nalezy rozwazyć, czy ten pokój na dole będzie potrzebny (a jak ktoś nogę złami? -odpukać..) to co? Ale wiekszy salon jest bardziej reprezentacyjny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 15.03.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Mój pokój dzienny z wykuszem jadalnym ma 28 m. Oczywiście wolałabym większy, ale nie mogę tego zrobić przez likwidację gabinetu - mąż pracuje dużo w domu a i gości się spodziewam często - więc połączony z funkcją gościnnego... Do tego kuchnia półotwarta (ścianka 1,5 m żeby zyskac miejsce na nasze duże akwarium) i duże drzwi na zadaszony taras 25 m.kw. - mam zamiar tam przenosić życie towarzyskie na cały sezon Cały domek - ok 140 pow uż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 18.03.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 46 m2 + 12 jadalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 18.03.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 46 m2 + 12 jadalnia pozazdrościć pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 18.03.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Nasz bedzie miał 26m. Chcemy tam zmieścic wypoczynek (rogówke), kominek, TV i stół z krzesłami. Trochę może byc ciasnawo, ale czy będzie faktycznie za maly napiszę za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 18.03.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 My szukamy domku z salonem ok. 30m2, jadalnią ok. 10m2 i kuchnią 10m2 niestety z projketami gotowymi nie jest łatwo, na razie jesteśmy na etapie domku z salonem 28m2, jadalnią 9m2 i kuchnią 9m2dodatkowego pokoju na dole nie ma, szkoda, ale nie jest to jakiś wymóg, jak by był to dobrze, jak nie ma też nie jest źlejednak ciągle mnie martwi czy salon nie będzie za mały, choć jest otwarty na jadalnię no i ta kuchnia czy nie za mała? na 26m2 salon z jadalnią w życiu bym się nie zgodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 18.03.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Będzie ok. 35m2 salonu z jadalnią w wykuszu i częściowo otwartą kuchnią 11m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 18.03.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Będzie ok. 35m2 salonu z jadalnią w wykuszu i częściowo otwartą kuchnią 11m2. to mniej więcej jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 19.03.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 u mnie 42 salon , 12 kuchnia i 11 jadalnia , wszystko otwarte jako jedno wielkie pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 24.03.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 W naszym projekcie salon ma 38m2 + kuchnia z jadalnią 15m2 wszystko w ramach jednego pomieszczenia oddzielone wyspą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 24.03.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 W naszym projekcie salon ma 38m2 + kuchnia z jadalnią 15m2 wszystko w ramach jednego pomieszczenia oddzielone wyspą. interesuje mnie twoje rozwiązanie , masz może wizualizację lub rzut tego pomieszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 24.03.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 W naszym projekcie salon ma 38m2 + kuchnia z jadalnią 15m2 wszystko w ramach jednego pomieszczenia oddzielone wyspą. interesuje mnie twoje rozwiązanie , masz może wizualizację lub rzut tego pomieszczenia ? rzut podstawowy znajdziesz na stronie http://www.z500.pl nazwa projektu z67 oczywiście będzie trochę zmieniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 25.03.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 U mnie będzie 44m2 z jadalnią (właściwie to jest kąt na stół z sześcioma krzesłami) i do tego kuchnia 11m2 nie otwarta całkowicie ale z dużym 1,5m przejściem. Dom 176m2 wszystkiego w parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 25.03.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 nasz "salon" ma 27 m2, nie wydaje sie maly, bo: po pierwsze primo malo w nim mebli (wiegachna sofa, kredensik i szafka), po drugie primo laczy sie fajnie z czescia przedpokoju i kuchina oddzielona barkiem - i to go optycznie powieksza. Stol z krzeslami mamy w jadalni - niewielka (7m2) ale 8 osob moze spokojnie w niej biedsiadowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.03.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 nStol z krzeslami mamy w jadalni - niewielka (7m2) ale 8 osob moze spokojnie w niej biedsiadowac. nie żartuj... jakie wymiary ma ta jadalnia i stół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 26.03.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Domyslam sie, ze architekt na rysunku zamiescil na tych 7m2 stol dla 8 osob...Wyrazy uznania dla ''architekta''... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 26.03.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Mój salon z jadalnią 33m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts