patusia 21.06.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 My remontujemy stary dom, i wlasnie rozwalilismy sciane zeby z 2 pokoi po 17,5 m zrobic salon na 35m ( jadalnia osobno) i szczerze mowiac, jeszcze nie ma mebli, a salon wcale nie wydaje mi sie taki duzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.07.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 ...Poza tym, na papierze to nie wydawało się takie małe. Teraz, jak to widzę na żywo, jestem załamana ... Na papierze dużo rzeczy może wyglądać inaczej. Potrzeba jest na prawdę dobra wyobraźnia. Powiem tak. Wielkość salonu widać pierwszy tar jak wyleją chudziak, później jak zaleją strop i .. zdejmą stemple. Ewentualnie po wylewkach i tynkach trzymaj przez jakiś czas dużo rzeczy w salonie np. kartony z płytkami. To potem jak to wyrzucisz to dopiero salon wyda Ci się duży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 14.07.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 oryginalnie nasz salon miał mieć 25 m^2 (6,7 m długości i tylko 3,4 szerokości więc raczej tramwajowy). Dostaliśmy zgodę na przesunięie ściany domu o 2 metry bo chcielibyśmy miec w domu salon a nie duzy pokój ale to wszysto kwestia potrzeb. Osobiście tez wole większą kuchnię i jeżeli miałbym ją ciąć kosztem salonu, pewnie by tego nie zrobił. Rzut naszego parteru wyglada tak: http://img144.imageshack.us/img144/8167/kolibaw1bk4.jpg Moim zdaniem przesunięcie tylnej ściany o 2 m, uratuje salon jako salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikson 19.07.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 w jakim programie jest ta ładna wizualizacja rzutu?? u mnie będzie domek prosty 135m2 plus pom gosp 12m2 i wiata na dwa auta na dole będzie kuchnia otwarta 10m2 i salon 45m2 w prostokącie, myślę że powinno wystarczyć bo obecnie moje mieszkanie ma tylko 42m2 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.07.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Wielkość salonu powinna zależeć od programu funkcjonalnego dumu. Jeśli macie dużo gości to powinien być oczywiście jak najwiekszy. Jeśli tych gości bedziecie mieć mniej, bo np nie prowadzicie otwartego domu, to salon może być mniejszy. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikson 21.07.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 lub jeżeli ktoś lubi przestrzeń nie musi nikogo zapraszać ale żeby nie miał uczucia że siedzi w mieszkaniu w bloku dlatego robię maksymalny salon jaki mogę umieścić w mojej bryle budynku o wysokości sufitu 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.07.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Jest też mały problem... Im większy salon tym większa powierzchnia uzytkowa i całkowita budowanego domu. A to oznacza znacznie większe środki przeznaczone na budowę. Koszty budowy są bardzo wysokie więc ich zwiększanie jest zazwyczaj niepotrzebne. Chyba że ktoś chciałby powiększyć salon kosztem kuchni, łazienki, kotłowni czy innych powierzchni. W tym przypadku trzeba uważać na proporcje. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikson 22.07.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 ja zrobiłem kosztem dodatkowego "gabinetu" na dole i mam piękny prostokąt 10x4.5 + otwarta kuchnia 10m2 , będą przesuwne ściany więc zawsze kącik można będzie wydzielić dla gości czy innej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.07.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 w jakim programie jest ta ładna wizualizacja rzutu?? Zabij nie wiem - ukradłem go ze strony z moim projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.07.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 ja zrobiłem kosztem dodatkowego "gabinetu" na dole i mam piękny prostokąt 10x4.5 + otwarta kuchnia 12m2 , Możesz to pokazac na rzucie albo zdjęciach? Ciekwi mnie jak to zrobiłeś. Tez planuję przesuwane ściany ale lepiej uczyc sie na błędach innych niz własnych o ile to oczywiście błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikson 22.07.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 zrobiłem w sensie projektu który będę realizował od następnego roku http://img141.imageshack.us/img141/3372/d2ym5.jpg to jest jeszcze starszy układ, bryła uległa skróceniu w celu powiększenia wiaty na dwa auta, okna nie będą narożne, i bez kolumn na środku salonu obecnie wychodzi 45m2 po tych zmianach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.07.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 zrobiłem w sensie projektu który będę realizował od następnego roku A można rzucic okiem na projekt? lub chociaż rzut tej kondygnacji na której masz zmiany o których piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikson 22.07.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 generalnie rozkład jest taki sam tylko bryła domu jest krótsza nie 12 tylko 10.5m pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 23.07.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 U mnie 28,4m2. Z holem, który jest częścią pokoju dziennego 32m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika cieślak 25.07.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Mój salon ma 31 m2 i uważam ,że jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts