Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prowizorka elektryczna

turcin

Recommended Posts

U mnie za przyłączenie prądu od skrzynki, jakieś 15 m zapłaciliśmy 4000tys. :o :o :o Skrzynkę przy działce mieliśmy tylko dostawili drugą na licznik + ich kabel, skrzynka w domu. Wydawało mi się, że to strasznie dużo ale prąd mieliśmy już po dwóch dniach. Co do Twojej prowizorki to sam już musisz ocenić.

Witam,

Czy ktoś może z Was podłączał prowizorkę elektryczną? Mi gość z energetyki z okolic Warszawy powiedział 3200zł za podłączenie 40m kabla i 1400 zł za słup.

Chciałbym się zorientować czy to uczciwa cena.

Właśnie popłynał prąd na mojej działce. Za podłączenie od skrzynki w linii ogrodzenia do RB facet skasował 600 PLN po wielkich kłótniach bo chciał 800 PLN. RB-etka była moja. Z RB-tką chciał wcześniej 1200.

Witam,

Czy ktoś może z Was podłączał prowizorkę elektryczną? Mi gość z energetyki z okolic Warszawy powiedział 3200zł za podłączenie 40m kabla i 1400 zł za słup.

Chciałbym się zorientować czy to uczciwa cena.

Nie wiem czy uczciwa czy nie ale my za słup + 15m kaba + robocizna z podpięcieml daliśmy 3000 pln.

Jeśli chcesz zaoszczędzić na słupie to mam do sprzedania Swój. Słup jakies 8m + to co w ziemi + 15m plecionki + trzy skrzynki na słupie (mam foty tego co w skrzynce siedzi). Jedyne czego nie ma w skrzynce to licznik, który zabrał ZE po odcięciu prowizorki. Po zakupie licznika wszystko gotowe do podpięcia. Za słup + skrzynki + wszystko co w skrzynkach chcemy 400 pln.

A ja się martwiłem, że mnie chce elektryk naciągnąć: 2200zł słup+skrzynka (2xsiła, 3x220, oddzielne zasilanie 220 do pompy, różnicówki, bezpieczniki)... bo sąsiedzi w zeszłym roku po równe 2tys. płacili, znaczy chyba nie jest źle... fakt słup z prowizorką jakieś 7-8m od słupa z NN stanie, więc żadne to wyzwanie (bez sensu jest to, że ZE nie pozwala na swoim słupie NN powiesić :-( a stoi w mojej granicy).

• 1 month później...
  • 1 year później...

Proponuje wystawic zlecenie na http://www.getup.pl

Do mnie ,

w ciagu tygodnia zglosilo sie kilka firm .

Jezeli ja zglaszalem sie do elektryka to bylo 3000PLN

Jezeli firma sie zglaszala do mnie to bylo 1500PLN (kilka ofert)

Usluga byla ta sama :

25 m kabla, wykop, RBetka + pomiary itd

Wniosek jest jeden - Pan "Janek" z polecenia nie wie ile brac - np: 1000PLN za RBetke!!!!!! itd...

Konkurencja urelania wartosc usługi a echo komuny gdzie niegdzie jeszcze dudni (pan fachowiec =Pan Bog)

• 1 month później...