Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PORZECZKACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

Witam poszukuje osób które zbudowały,budują lub planują budowę tego domku.Chodzi mi o wymiane doświadczeń,dyskusje,opinie etc.

Zakładam ten temat bo przymierzam się do tego domku,a nie moge znaleźć na forum czegoś na jego temat.

Oto link tego domku:

http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m41e3a76e3136f&intra=98424319c0f91899f3721449189df079&crc=7906c822679052450de7fdac28cb061d&lang=pl

Co nie oznacza, że nie można po nim przejechać. 8)

Parter

1) Pomiesczenie gospodarcze 9 zamieniłbym na gabinecik z wejściem za pomikiem.

2) Okno w garażu bym zmurował, po co mają patrzeć co masz w garażu. Zeby ci włam zrobili, ponadto jak zamurujesz to możesz metr do granicy przysunąć.

Piętro

Raczej zapomnij o kulturalnej wannie w tym miejscu.

Ogólnie fajny projekt i jakieś takie deja vu mam albo co. Chyba powinieneś sprawdzić czy nie był na forum oceniany podobny projekt tego biura. :lol:

Ja wlasnie zaczalem budowe. W tym roku tylko fundamenty. Powiekszylem pokoj dzienny o 60 cm,przesuwajac sciane zewnetrzna. w miejsce spizarki bedzie toaleta, a male wz zostalo zlikwidowane. Okno na taras z pokoju dziennego zostalo zlikwidowane (pokoj bedzie bardziej ustawny). W garazu zamiast okna luksfery. Poddasze na razie bez zmian.

• 5 months później...
  • 1 year później...

Witam wszystkich ! Myślę o budowie domu z archonu "dom w porzeczkach" . Chciałem zapytać czy już ktoś z forum wybudował taki dom, interesują mnie zmiany w projekcie , opinie , materiały budowlane może ktoś się podzieli doświadczeniem z budowy z góry dziękuje i pozdrawiam. Mój e-mail: [email protected]

:)

Projetk wygląda dość ciekawie.

Kuchnia ma swoją spiżarnię.

Kotłownia za garażem - tutaj rozważ wejście do tej kotłowni od strony ogrodu

Ten wykusz w jadalni standardowo Ci trochę podniesie koszt wykonania.

Na górze można zrezygnować z tych balkonow. Uzyteczność znikoma a problemów więcej.

Lazienka na górze trochę mała - można by ją zrobić w pomieszczeniu 8 a to co jest teraz 2-3-4 zrobić jednym pokojem - na przykład Wasza sypialnią z dużą garderobą.

Witam wszystkich ! Myślę o budowie domu z archonu "dom w porzeczkach" . Chciałem zapytać czy już ktoś z forum wybudował taki dom, interesują mnie zmiany w projekcie , opinie , materiały budowlane może ktoś się podzieli doświadczeniem z budowy z góry dziękuje i pozdrawiam. Mój e-mail: [email protected]

:)

Witam wszystkich chciałem zapytać czy ktoś buduje "dom w porzeczkach" z archonu i czy posiada zdjęcia z budowy tego domu.

Ja zamierzam startować z budową na początku maja (fundamenty) i chciałem przeanalizować wasze zdjęcia, komentarze z budowy..

z góry dziękuje i czekam...

pozdrawiam :)

Witam wszystkich chciałem zapytać czy ktoś buduje "dom w porzeczkach" z archonu i czy posiada zdjęcia z budowy tego domu.

Ja zamierzam startować z budową na początku maja (fundamenty) i chciałem przeanalizować wasze zdjęcia, komentarze z budowy..

z góry dziękuje i czekam...

pozdrawiam :)

• 8 months później...
  • 3 months później...

Witam!

Zamierzam kupić projekt z firmy Archon

http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_porzeczkach/m41e3a76e3136f

Proszę o cenne uwagi na temat tego projektu.

A może już ktoś wybudował ten domek? To jeśli można proszę o zdjęcia.Podaję mój emeil:[email protected].

Pozdrawiam serdecznie

Ewa :lol: