NINKAR 11.03.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 rozpoczynamy budowe lubczyka z domów na piątke czy ktoś budował ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_1989 15.04.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witaj NINKARJa własnie niedawno oddałem swój projekt do architekta, a dzisiaj dostałem telefon że jest w nim błąd i nie może zrobić zmianJest on zrobiony wg starych norm To poprostu jakiś stary projekt i architekt nie chce sie podpisywac pod tymi zmianami:/Nie wiem co mam teraz zrobic.... jak zareklamuje to bede czekal nie wiadomo ile az poprawia albo oddadza mi pieniadze:/ Może ktoś mógłby pomóc i doradzić co w takiej sytuacji mam zrobic? :/Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NINKAR 18.04.2008 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 to ciekawe bo my jestesmy na etapie murowania fundamentów i architekt bez problemu zrobił nam wszystkie adaptacje mógłbym wiedziec co to za błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_1989 18.04.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 No więc chodzi o o to że projekt powinien byc wg nowej normy śniegowej z października 2005 oddzialywania na konstrukcje część 1-3 oddziaływania ogólne - obciążenie śniegiem. I teraz nie wiem co robic: - isc do innego architekta - reklamowac i żądać wykonania zmian w ramach rekompensaty - składać o PnB tak jak jest a zmiany robić później????????? (tak mi poradził ten architekt - żeby zmiany zrobił kierownik budowy juz po otrzymaniu PnB) Nie wiem co mam zrobic? a mialem zaczac budowe w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts