Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyjątkowe zaręczyny

Ew-ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

najlepiej w restauracji.

To takie romantyczne...

My byliśmy w naszej ulubionej, klimatycznej knajpce, na antresoli. Świeczki, kwiaty, drinki, a potem on pada na kolana, wyjmuje pierścionek i ... Potem poszliśmy nad Wisłę posłuchać muzyki, bo to Wianki wtedy były... i moje 23-urodziny :D

Mojej koleżance facet oświadczył się w samolocie z Anglii do Polski... Tak sobie wtedy pomyślałam, ale super - też bym tak chciała... A teraz to nie ma czego żałować - ja jestem szczęśliwą mężatką od ponad 1,5 roku, a oni zerwali zaręczyny... i do ślubu nie doszło :roll:

U nas było raczej tradycyjnie - po 6 czy 7-miu latach "chodzenia" ze sobą, Jego rodzice umówili się z moim na wpsólne świętowanie I-ego dnia Świat Bożego Narodzenia. Wszyscy odstawieni na świątecznie, wiec w sumie nie domyśliłam się na poczatku, że coś sie szykuje...dopiero przedłużajaca się niezręczna cisza i stres wymalowany na twarzy Mojego Daniela otworzył mi oczy...nooo nastresowałam się strasznie zanim zebrał się na odwagę i przy wszystkich poprosił mnie o rękę :D

• 2 weeks później...

wyjątkowe zareczyny już były :lol:

.......były na podłodze płatki róż i 100 zapalonych świec ....był piękny bukiet kwiatow ...szampan i pierscionek z diamentem ....było Jej zaskoczenie i.....łzy szczęścia i ..... wyszeptane Tak :D

a w sierpniu ślub :lol:

wyjątkowe zareczyny już były :lol:

.......były na podłodze płatki róż i 100 zapalonych świec ....był piękny bukiet kwiatow ...szampan i pierscionek z diamentem ....było Jej zaskoczenie i.....łzy szczęścia i ..... wyszeptane Tak :D

a w sierpniu ślub :lol:

:o szczesciara :o

:evil: :evil: :evil:

:wink: :wink: :lol:

GRATULACJE DLA D.!!!!!

(a obiecywalas, ze na moja corke poczeka :evil: )

coz , milosc gorsza od..... niech mu sie szczesci :D :D :D

Myśmy się zaręczyli na swojej budowie siedząc na palecie po porothermie.

Piękne i zawsze będzie co wspominać.

No i każde dotknięcie ściany w obojetnie jakim pomieszczeniu - przypomina.

Powiedz tylko że rękawice robocze mieliście na rękach i mojej wyobraźni dopełni obraz. :D

Pozdrawiam Was obojga

Powiem Wam jak było u mnie.

Pierścionek schowany w bombce choinkowej światecznej. Wszyscy coś pod choinką znaleźli a ona nic.

Dobrą minę robi, ale widzę że lekko zestresowana.

Mówię - zobacz jakie fajne bombki":

"no fajne"

ale ta jakaś inna nie?

zero odzewu

przymusiłem do oglądania - w końcu mówi -faktycznie ta jakaś inna nie z kompletu

Wzięła do ręki, otwarła, a tam pierścionek.

Reszta standard-kwiaty, teściowie, rodzice.

Ale to było fajne i dłuuuuuuuuuuugie :D

PS:

te bombki to standardowe opakowanie u jubilera

U nas było, można powiedzieć, standardowo, co nie znaczy, że nie było cudownie, niezpomnianie, wspaniale...była nasza 3 rocznica "chodzenia czy bycia razem", była wspólnie przygotowana kolacja, świece, odświętne stroje (i sexowna bielizna ;-) ). Nagle mój połówek mówi - OJEJ zapomniałem o winku i kwiatach - zaraz wracam...no i zniknął...minęło chyba ze 30 minut - to już było dla mnie podejrzane, no ale wrócił z pięknym bukietem róż - oczywiście czerwonych, czerwonym winkiem, zasiedliśmy do kolacyjki. jemy, gadamy, śmiejemy się, wspominamy, snujemy plany na przyszłość - nagle on wyciąga zza pazuchy pudełeczko - czerwone serduszko ;-) - no i bach na kolanko :-D, nawet nie pamiętam co wtedy mówił - bo już płakałam jak bóbr, w głowie mi huczało, milion myśli na minutę - nagle cisza.....on pyta - no to jak??? :o w sumie nie wiedziałam o co konkretnie pytał ale mówię NO PEWNIE !!!! no i on tez uronił łezkę (nie jedną ;-) )...no a co było potem to już tylko dla dorosłych ;-) :-D

ach...piękna chwila to była - a z opisu taka "banalna"... w tym roku będzie 5 rocznica ...zaręczyn !!! :-D :-D

• 1 month później...
A ja po jakims czasie mieszkania razem z moim chlopem uslyszalam najbardziej romantyczne oswiadczyny

- Trzeba by bylo sie moze hajtnac, co?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja zaręczłam sie 3 razy...

Zawsze z tym samym mężczyzną

1. Łono natury, piękne okoliczności przyrody.las jakiś. My 16 i 19 lat

Z młodzieńczym zapałem i gwałtownym uniesieniem i taką żarliwą miłością jaką płoną tylko zakochane dzieciaki. ze zwykłym srebrnym pierścionkem. najlepiej je wspominam :D

2.kilka lat później, kiedy dowiedzieliśmy sie o "elemencie ciąży" zaplanowano zaręczyny z rodzicami itd. Standardzik.

3. Dzień przed nr 2 Małżonek zaprosił mnie do siebie na kolację i totalnie zaskoczył "osobistymi" zaręczynami bez świadków (wiedział, że takei przy rodzicach to dla mnie szopka).

Za to totalnie romantyczne oświadczyny miała moja siostra.

Mieszkała juz wtedy z chłopakiem, obcokrajowcem -w jego kraju. Miała problem bo kończył jej sie legalny pobyt i zastanawiała sie co robic dalej. gdybala nad tym leząc w wannie, podczas gdy jej ukochany siedział na...hmmm...kiblu

W którymś momecie zapytał "No to może weźmy i sie pobierzmy"

:lol: