Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki pies dla "zielonego" czlowieka ?:)

Recommended Posts

Zielonooka napisał:

Tak sie sklada jest to watek o wyborze rasy a nie twoich personalnych wycieczek osobistych do mnie

Moze sobie łaskawie pojdziesz gdzies indziej ze swoimi... spostrzeżeniami ?

bylo by mi bardzo milo zalóz sobie osobny watek albo co jak juz nie możesz się powstrzymać bez komentarza , a tego mi nie śmieć

:wink:

Ja tak ogólnie o Twoim nieprzebieraniu w słowach :wink: ,ale bez urazy, bo widzisz nie wszyscy na wszystkim się znają i czasami cierpliwość wskazana :) . Co do wyboru rasy to sie po prostu nie znam, ale lubię poczytać i wiedzieć co nieco. A po najważniejsze! Nie mogłam się powstrzymać, bo zdjątka psiurów różnej maści, no suuuper tu macie!! Pozdrawiam, czekam na więcej! :lol:

• Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdyby nie te tramwaje wszystko by było jasne 8) .

Niktspecjalny, nasza dyskusja dowodzi, że jestes stuprocentowym mężczyzną a ja stuprocentową kobietą. Przeciez nie od dzis wiadomo, że prawdziwi faceci nie rozumieją kobiet :-)

Zawsze zastanawiało mnie to co zorbie jak pokocham go mocno a w pewnym momencie go zabraknie.Czy będę na tyle silny ,że to wytrzymam.Nigdy nawet na moment nie pomyślałem o tym o czym niżej piszesz:

Lepiej pięć razy pomyslec, niż po roku szukac komu psa oddać, bo nie o to nam chodziło.
.
.

Niktspecjalny, nie będę Ci kadzic, ale nie wszyscy niestety są tak wspaniałymi właścicielami jak Ty. A skąd się biora psy w schroniskach, na ulicach?

Dlatego jak ktos się zastanawia nad kupnem psa, to lapiej postawić pewne sprawy jasno, niż potem zwierzę ma cierpieć. Life is brutal.

Z moich pięciu zwierząt dwa to znajdy. Okazały się największymi cho.lerami w całej gromadce a i tak dla mnie są przewspaniałe. Widać dla poprzednich tfu-właścicieli nie :-(

Od tramwaju do 100% mężczyzny.Podoba mi się za co bardzo dziękuje :D :wink: . Co do wspaniałego właściciela to dopowiem może to ,że powinien charakteryzować się potrzebą obcowania ze zwierzęciem a nie robieniu sobie przyjemności ,która później go bardzo przerośnie.Tak to widzę i mam nadzieje ,że jestem w grupie tych którzy nie wycofują się by psiak znalazł z ulicy swoje następne lokum,fefefe.

Wrócę jeszcze do potencjalnych właścicieli zwierzaka.Zielonooka szuka im odpowiedniej rasy tej najlepsiejszej a może oni pokochają inne stworzenie???.Mówię tak bo mam w domu pająka-ptasznika,dwa szczuriki.Co do pierwszego to miłość ogranicza się niestety do dawania wyszukanej karmy a co do drugich to właśnie łażą po mnie i czekają aż dam im coś pochrupać i łaszą się jak kociaki. :D :wink:

[quote

Co do wspaniałego właściciela to dopowiem może to ,że powinien charakteryzować się potrzebą obcowania ze zwierzęciem a nie robieniu sobie przyjemności ,która później go bardzo przerośnie.

Zielonooka szuka im odpowiedniej rasy tej najlepsiejszej a może oni pokochają inne stworzenie???.Mówię tak bo mam w domu pająka-ptasznika,dwa szczuriki. :wink:

słusznie bardzo. Ja zrezygnowałem na razie z psa, bo muszę odczekać po stracie mojego sznaucerka.

Do szczurków i pająka to muszę jeszcze podrosnąć, za to na razie cieszymy się z rogatego Bruna który mieszka u nas rok już.

No i nie miałem dylematów takich dużych w wyborze rasy, maści i temperamentu.

Kozioł jest kozioł - i już :D

Zielonooka, jakie wieści?

Jest juz short-lista? Może decyzja została podjeta?

I przepraszam za wtręt w psim wątku, ale mam pytanie do Maluszka - jaki jest Twój birmańczyk i mainecoon z charakteru? Bo mój mańkut nietypowy - tchórz nad tchórze!!! A Birmanczyki baaaardzo mi się podobaja :-) Wg opisu rasy są przyjacielskie i towarzyskie.

pozwalam (łaskawie - hehe :)) na "wtręt" bo sama jestem ogromna fanka kotów birmańskich i uwazam je za najpiekniejsze na świecie (na drugim miejscu - maine coony)

:wink: :lol: :wink:

pies jeszcze nie wybrany a ja sie juz tak namolnie nie dopytuje co i jak zeby ich nie stresowac

ale mysle ze juz na finiszu decyzje

Jako, że dostałam przyzwolenie to piszę o kotach :D

Co do main coona to nasz też jest tchórzliwy, ale tylko w stosunku do naszych gości (potrafi się ukrywać przez cały czas ich pobytu u nas). Nas traktuje normalnie, bardzo lubi być cały czas z nami (zwłaszcza jak siedzę przy kompie to rozwala mi się na całym biurku i trzyma głowę na klawiaturze oraz uwielbia łapać kursor). Ma też inne swoje odchyły ale chyba tak to musi być.

Sułek (birmańczyk) charakter ma dokładnie taki jak w opisie czyli jest bardzo towarzyski, przyjacielski (czasami aż do przesady – bo ile można miziać kota). Zachowuje się jak pies – przychodzi na każede zawołanie, mógłby godzinami na nas leżeć (cały czas traktorząc), pięknie się wita jak przychodzimy do domu, gada ze mną. Przyznam się szczerze, że ja nie przepadam za kotami i nigdy nie chciałam żadnego mieć (a teraz mam aż 3 sztuki), ale w Sułku zakochałam się od pierwszego wejrzenia (działa to w obie strony) i musiałam go mieć (wyszliśmy z nim z wystawy – z Gustawem było tak samo). To jest taki kot jak każdy by chciał – taka straszliwa przylepka. A i jako jedyny z naszej gromadki miauczy jak normalny kot. Reszta wydaje zupełnie inne dźwięki. Sułek nie wygląda jak zwykły birman bo ma prążki na paszczy (normalnie paszczę birmany mają czarną) i ma najpiękniejsze niebieskie oczy.

To jest link do fotek z moją trzódką:

Maluszkowy album

pies jeszcze nie wybrany a ja sie juz tak namolnie nie dopytuje co i jak zeby ich nie stresowac

ale mysle ze juz na finiszu decyzje

Daj znać koniecznie na czym stanęło.

No najpierw nas podjarałaś, zielonooka, a teraz cisza :-)

Ciekawa jestem, czy spokojnie wybiorą i będą się tego trzymac, czy jednak będzie jakis sponton :-)

Maluszek, inwentarz prześliczny, a najlepsza "przecięta" mordka Mufki :-)

Mojego mańkuta tez niewielu gości na oczy widziało. No chyba że za fotel się wczołgali :-)

ja też jak ktoś wcześniej zaproponuje Mastifa Tybetańskiego - ten pies nie ma psiego zapachu i w dodatku jest polecany dla alergików

oni nie sa alergikami, a wszedzie gdzie spotkalam sie z opisem rasy mastiff (w tym tybetanski) piszą ze nie jest to rasa dla "poczatkujacego"

ja też jak ktoś wcześniej zaproponuje Mastifa Tybetańskiego - ten pies nie ma psiego zapachu i w dodatku jest polecany dla alergików

oni nie sa alergikami, a wszedzie gdzie spotkalam sie z opisem rasy mastiff (w tym tybetanski) piszą ze nie jest to rasa dla "poczatkujacego"

to jest mój pierwszy pies (suka) i nie miałem żadnych problemów

Tak sobie jednak mysle , ze kazdego uszczeliwilabym dobermanem. :D

Nie ma piekniejszego widoku niz ten , kiedy wolam do mnie :D

Echhhh taki w tyl zwrot w sekundzie ta klata w galopie :D

I ten ryjek slodki i zafafluniony :oops:

rrmi - ja jeszcze nie skomentowałam Pablisia :oops: No on jest po prostu cuuuuuuudny :D Na zdjątkach faktycznie widać, że ryjek ma słodziutki :D Naprawdę piękny pies z niego wyrósł :D