adanielak1 15.04.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Zielonooka napisał: Tak sie sklada jest to watek o wyborze rasy a nie twoich personalnych wycieczek osobistych do mnie Moze sobie łaskawie pojdziesz gdzies indziej ze swoimi... spostrzeżeniami ? bylo by mi bardzo milo zalóz sobie osobny watek albo co jak juz nie możesz się powstrzymać bez komentarza , a tego mi nie śmieć Ja tak ogólnie o Twoim nieprzebieraniu w słowach ,ale bez urazy, bo widzisz nie wszyscy na wszystkim się znają i czasami cierpliwość wskazana . Co do wyboru rasy to sie po prostu nie znam, ale lubię poczytać i wiedzieć co nieco. A po najważniejsze! Nie mogłam się powstrzymać, bo zdjątka psiurów różnej maści, no suuuper tu macie!! Pozdrawiam, czekam na więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.04.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Gdyby nie te tramwaje wszystko by było jasne . Niktspecjalny, nasza dyskusja dowodzi, że jestes stuprocentowym mężczyzną a ja stuprocentową kobietą. Przeciez nie od dzis wiadomo, że prawdziwi faceci nie rozumieją kobiet Zawsze zastanawiało mnie to co zorbie jak pokocham go mocno a w pewnym momencie go zabraknie.Czy będę na tyle silny ,że to wytrzymam.Nigdy nawet na moment nie pomyślałem o tym o czym niżej piszesz: Lepiej pięć razy pomyslec, niż po roku szukac komu psa oddać, bo nie o to nam chodziło. .. Niktspecjalny, nie będę Ci kadzic, ale nie wszyscy niestety są tak wspaniałymi właścicielami jak Ty. A skąd się biora psy w schroniskach, na ulicach? Dlatego jak ktos się zastanawia nad kupnem psa, to lapiej postawić pewne sprawy jasno, niż potem zwierzę ma cierpieć. Life is brutal. Z moich pięciu zwierząt dwa to znajdy. Okazały się największymi cho.lerami w całej gromadce a i tak dla mnie są przewspaniałe. Widać dla poprzednich tfu-właścicieli nie Od tramwaju do 100% mężczyzny.Podoba mi się za co bardzo dziękuje . Co do wspaniałego właściciela to dopowiem może to ,że powinien charakteryzować się potrzebą obcowania ze zwierzęciem a nie robieniu sobie przyjemności ,która później go bardzo przerośnie.Tak to widzę i mam nadzieje ,że jestem w grupie tych którzy nie wycofują się by psiak znalazł z ulicy swoje następne lokum,fefefe. Wrócę jeszcze do potencjalnych właścicieli zwierzaka.Zielonooka szuka im odpowiedniej rasy tej najlepsiejszej a może oni pokochają inne stworzenie???.Mówię tak bo mam w domu pająka-ptasznika,dwa szczuriki.Co do pierwszego to miłość ogranicza się niestety do dawania wyszukanej karmy a co do drugich to właśnie łażą po mnie i czekają aż dam im coś pochrupać i łaszą się jak kociaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.04.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 [quote Co do wspaniałego właściciela to dopowiem może to ,że powinien charakteryzować się potrzebą obcowania ze zwierzęciem a nie robieniu sobie przyjemności ,która później go bardzo przerośnie. Zielonooka szuka im odpowiedniej rasy tej najlepsiejszej a może oni pokochają inne stworzenie???.Mówię tak bo mam w domu pająka-ptasznika,dwa szczuriki. słusznie bardzo. Ja zrezygnowałem na razie z psa, bo muszę odczekać po stracie mojego sznaucerka. Do szczurków i pająka to muszę jeszcze podrosnąć, za to na razie cieszymy się z rogatego Bruna który mieszka u nas rok już. No i nie miałem dylematów takich dużych w wyborze rasy, maści i temperamentu. Kozioł jest kozioł - i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.04.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 17.04.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Zielonooka, jakie wieści? Jest juz short-lista? Może decyzja została podjeta? I przepraszam za wtręt w psim wątku, ale mam pytanie do Maluszka - jaki jest Twój birmańczyk i mainecoon z charakteru? Bo mój mańkut nietypowy - tchórz nad tchórze!!! A Birmanczyki baaaardzo mi się podobaja Wg opisu rasy są przyjacielskie i towarzyskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.04.2008 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 pozwalam (łaskawie - hehe ) na "wtręt" bo sama jestem ogromna fanka kotów birmańskich i uwazam je za najpiekniejsze na świecie (na drugim miejscu - maine coony) pies jeszcze nie wybrany a ja sie juz tak namolnie nie dopytuje co i jak zeby ich nie stresowac ale mysle ze juz na finiszu decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.04.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Jako, że dostałam przyzwolenie to piszę o kotach Co do main coona to nasz też jest tchórzliwy, ale tylko w stosunku do naszych gości (potrafi się ukrywać przez cały czas ich pobytu u nas). Nas traktuje normalnie, bardzo lubi być cały czas z nami (zwłaszcza jak siedzę przy kompie to rozwala mi się na całym biurku i trzyma głowę na klawiaturze oraz uwielbia łapać kursor). Ma też inne swoje odchyły ale chyba tak to musi być. Sułek (birmańczyk) charakter ma dokładnie taki jak w opisie czyli jest bardzo towarzyski, przyjacielski (czasami aż do przesady – bo ile można miziać kota). Zachowuje się jak pies – przychodzi na każede zawołanie, mógłby godzinami na nas leżeć (cały czas traktorząc), pięknie się wita jak przychodzimy do domu, gada ze mną. Przyznam się szczerze, że ja nie przepadam za kotami i nigdy nie chciałam żadnego mieć (a teraz mam aż 3 sztuki), ale w Sułku zakochałam się od pierwszego wejrzenia (działa to w obie strony) i musiałam go mieć (wyszliśmy z nim z wystawy – z Gustawem było tak samo). To jest taki kot jak każdy by chciał – taka straszliwa przylepka. A i jako jedyny z naszej gromadki miauczy jak normalny kot. Reszta wydaje zupełnie inne dźwięki. Sułek nie wygląda jak zwykły birman bo ma prążki na paszczy (normalnie paszczę birmany mają czarną) i ma najpiękniejsze niebieskie oczy. To jest link do fotek z moją trzódką: Maluszkowy album Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 18.04.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 pies jeszcze nie wybrany a ja sie juz tak namolnie nie dopytuje co i jak zeby ich nie stresowac ale mysle ze juz na finiszu decyzje Daj znać koniecznie na czym stanęło. No najpierw nas podjarałaś, zielonooka, a teraz cisza Ciekawa jestem, czy spokojnie wybiorą i będą się tego trzymac, czy jednak będzie jakis sponton Maluszek, inwentarz prześliczny, a najlepsza "przecięta" mordka Mufki Mojego mańkuta tez niewielu gości na oczy widziało. No chyba że za fotel się wczołgali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 20.04.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Dziewczyny, tak w oczekiwaniu na psa...Czy to jest birmańczyk?http://www.filmomania.pl/filmy/5691/Moj-kot-ukradl-kurczaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 20.04.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Maluszek !SUŁEK jest przepiekny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 21.04.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Dziewczyny, Bardzo mi miło, że zwierzyniec Wam się podoba Listku - wygląda na birmańczyka. Super kot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 21.04.2008 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 kicius z filmiku - bardzo dzielny! z takim samozaparciem polowac na miecho 2 x wieksze od niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 21.04.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 ja też jak ktoś wcześniej zaproponuje Mastifa Tybetańskiego - ten pies nie ma psiego zapachu i w dodatku jest polecany dla alergików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 21.04.2008 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 ja też jak ktoś wcześniej zaproponuje Mastifa Tybetańskiego - ten pies nie ma psiego zapachu i w dodatku jest polecany dla alergików oni nie sa alergikami, a wszedzie gdzie spotkalam sie z opisem rasy mastiff (w tym tybetanski) piszą ze nie jest to rasa dla "poczatkujacego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.04.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Tak sobie jednak mysle , ze kazdego uszczeliwilabym dobermanem. Nie ma piekniejszego widoku niz ten , kiedy wolam do mnie Echhhh taki w tyl zwrot w sekundzie ta klata w galopie I ten ryjek slodki i zafafluniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 21.04.2008 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 rrmi - a ty chcialas miec wlasnie dobermana czy akurat tak sie przytrafilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.04.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 rrmi - a ty chcialas miec wlasnie dobermana czy akurat tak sie przytrafilo?Chcialam i mialam juz kiedys . Kazdy Ci powie ze jak juz raz mial dobermana to pozniej wybor jest oczywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 21.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 ja też jak ktoś wcześniej zaproponuje Mastifa Tybetańskiego - ten pies nie ma psiego zapachu i w dodatku jest polecany dla alergików oni nie sa alergikami, a wszedzie gdzie spotkalam sie z opisem rasy mastiff (w tym tybetanski) piszą ze nie jest to rasa dla "poczatkujacego" to jest mój pierwszy pies (suka) i nie miałem żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.04.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Tak sobie jednak mysle , ze kazdego uszczeliwilabym dobermanem. Nie ma piekniejszego widoku niz ten , kiedy wolam do mnie Echhhh taki w tyl zwrot w sekundzie ta klata w galopie I ten ryjek slodki i zafafluniony rrmi - ja jeszcze nie skomentowałam Pablisia No on jest po prostu cuuuuuuudny Na zdjątkach faktycznie widać, że ryjek ma słodziutki Naprawdę piękny pies z niego wyrósł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irviers 22.04.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 . Kazdy Ci powie ze jak juz raz mial dobermana to pozniej wybor jest oczywisty. haha no a ja mowie ze kazdy kto mial juz raz sznaucera- nigdy z nich nie zrezygnuje ale w koncu to ta sama grupa w FCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts