Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skladowanie Porothermu przez zime

Gość Madzia00000

Recommended Posts

Gość Madzia00000

W tym roku bedziemy mieli zakonczony stan zerowy ale w zwiazku ze spadkami cen Porothermu zastanawiam sie czy nie zakupic cegiel juz na zapas. Mozemy skladowac je u sasiada - nikt nie gwizdnie, ale za to jedynie pod chmurka.

Tak wiec jak zawsze mam watpliwosci - moj maz nie chce sie zgodzic bo mowi ze cegla wchlonie wode i straci wytrzymalosc jak te wode mroz potraktuje...

Powiedzcie, jak to jest???

Poradzcie mi, prosze!

Budujace pozdrowienia dla wszystkich!!!

Madzia

Gość Madzia00000

Tak - porotherm jest na zapakowanych paletach. Mozna go jedynie czyms (jakas plandeka lub folia) nakryc z gory.

Czyli nie bedzie im nic przez zime??

Gdzies tu na forum czytalam zeby nie kupowac wiosna porothermu (czy innych cegiel) z zeszlorocznych zapasow tylko ze swiezej produkcji.

Dlatego tak mnie to zmartwilo.

Madzia

Dzięki za budujące pozdrowienia :-))

zostaw na paletach, przykryj dodatkowo folią lub plandeką tak jak pisałaś, nic mu nie będzie najważniejsze by woda nie dostała sie w strzeliny i nie zamarzła bo rozsadzi pustaki no i by nie stały w wodzie od dołu ...

Pozdrowionka i wytrwałości na placu budowy

Należy mieć jeszcze miejsce na bezpieczne przechowanie.

Mogą ukraść wraz z paletami.

Jeśli teren budowy nie jest bezpieczny to doszedł by jeszcze koszt przewiezienia na wiosnę z miejsca bezpiecznego składowania na budowę.

Może więc kupując umówić się z hurtownią na zimowe przechowanie ?