Gość Madzia00000 01.09.2003 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 W tym roku bedziemy mieli zakonczony stan zerowy ale w zwiazku ze spadkami cen Porothermu zastanawiam sie czy nie zakupic cegiel juz na zapas. Mozemy skladowac je u sasiada - nikt nie gwizdnie, ale za to jedynie pod chmurka. Tak wiec jak zawsze mam watpliwosci - moj maz nie chce sie zgodzic bo mowi ze cegla wchlonie wode i straci wytrzymalosc jak te wode mroz potraktuje... Powiedzcie, jak to jest??? Poradzcie mi, prosze! Budujace pozdrowienia dla wszystkich!!!Madzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 01.09.2003 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Witam,Rozumiem, że porotherm na paletach- zapakowany ?Jak myślisz, składy budowlane w jaki sposób składują materiały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdek 01.09.2003 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Ja bym nie przesadzał....... nic im nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Madzia00000 02.09.2003 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Tak - porotherm jest na zapakowanych paletach. Mozna go jedynie czyms (jakas plandeka lub folia) nakryc z gory.Czyli nie bedzie im nic przez zime??Gdzies tu na forum czytalam zeby nie kupowac wiosna porothermu (czy innych cegiel) z zeszlorocznych zapasow tylko ze swiezej produkcji.Dlatego tak mnie to zmartwilo. Madzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 02.09.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Dzięki za budujące pozdrowienia ) zostaw na paletach, przykryj dodatkowo folią lub plandeką tak jak pisałaś, nic mu nie będzie najważniejsze by woda nie dostała sie w strzeliny i nie zamarzła bo rozsadzi pustaki no i by nie stały w wodzie od dołu ... Pozdrowionka i wytrwałości na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 02.09.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Należy mieć jeszcze miejsce na bezpieczne przechowanie. Mogą ukraść wraz z paletami. Jeśli teren budowy nie jest bezpieczny to doszedł by jeszcze koszt przewiezienia na wiosnę z miejsca bezpiecznego składowania na budowę.Może więc kupując umówić się z hurtownią na zimowe przechowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts