Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tam, gdzie śpiewa wiatr - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na pocieszenie - my mamy cementowa Bendersa.

A garazu nie macie? My zrobilismy piwniczke w garazu zaslonieta belkami jak kanal. Faktycznie sporo tej ziemi i fundament wysoki. szkoda ze adaptujacy nie przewidzial Wam tego, bo mozna bylo zaprojektowac piwnice pod czescia domu, na pewno taniej, a przydatne.

Gdzie macie dzialke?

:lol: wiem nawet gdzie to jest ponieważ mój kolega z roku tam mieszka :D

w kwestii dachówek.. nie brałam od początku pod uwagę ceramiki.. a te ciemnoszare euronitu bardzo mi się podobają :wink: no i mam nadzieję, ze długo takie pozostaną 8)

co do piwnicy.. no mówi się już trudno.. mój tato dzis zadzwonił, ze ma 20 ciężarówek ziemi jakby co.. zapłacimy "tylko" za paliwo do tych "wanienek".. :roll: :wink:

mojemu P. marzy się taka ziemna piwniczka ze sklepieniem z cegły.. :lol: jak go znam to na 100% będziemy taką mieć :D

garaż mamy wolnostojący dwustanowiskowy.. a to dlatego, że wjazd na działkę mamy 5-metrowy.. :p :roll: :wink: i zeby nie wozić sie przez całą działkę taki wybór.. zresztą mój ślubny to mechanik amator (tato również) więc nie wyobrażam sobie słuchać w domu hałasu jak znów jakiś "antyk" będą restaurować :lol:

Dzięki za wizytację :D

Powiem szczerze, że podziwiam pomysł z bliźniakiem. Zwykle ludzie starają się wyprowadzić dalej od rodziców choćby o te 200 m :lol:

Co do cierpliwości to potwierdzam - słuchaj męża -przyda Ci się. Masakra ile już musiałam czekać na kolejne etapy, a tak naprawdę to przecież dopiero zaczynamy. Dlatego tak pewnie dziwi mnie szybka i bezponagleniowa praca dekarzy :o Takich ekip życzę Tobie i sobie!

Pozdrawiam.

wiem :D uważnie czytam Wasz dziennik.. bardzo podoba mi się tabliczka .. a nazwa super.. u nas tylko numery domów :-?

on mieszka tam od urodzenia i działa w OSP :wink:

macie fajną stronę wsi.. mi się bardzo podoba :D http://www.niestepowo.pl/index.php

Aaskanie jesteś pierwszą osobą od której to słyszę :-? :D myślę, że nie będzie tak źle.. na początku myśleliśmy o dom dwurodzinnym - stanęło na bliźniaku ze względu na większą odrębność.. jestem zadowolona z tego .. napiszę za rok-dwa czy nadal :D

heloooo!!! :D ... hehe Sopot wczoraj oglądałam i tak mi się to przyczepiło

świetne te kafelki do kuchni ... bardzo mi się podobają!

z budową idziemy "łeb w łeb" ... bo u nas też beton na fundamenty zamówiony na poniedziałek :D ...

... i widze że piwniczke też będziemy mieć taką jak Wy :lol: ... mojemu mężowi też marzy się taka w ziemi, wybetonowana, zasypana i na tym oczywiście skalniak :lol: :lol:

• 2 weeks później...

Jeśli układa Ci się świetnie z rodzicami to tylko pozazdrościć (niewielu się może tym pochwalić)

Ja jakoś bałabym się budować i mieszkać z rodzicami. Z moimi byłoby trudno bo rozwiedzeni i rozsiani po kraju a teściowie (teść) raczej żyć by nam nie dał i tak uprzykrzył budowę że pewnie bym z niej zrezygnowała i skończyła z ostrą nerwicą :p

Życzę miłej zabawy na urlopie i żebyś zebrała dużo sił do budowy ;)

Pozdrawiam

hehe.. ale moja naprawdę mała... dopiero niedwano do mnie dotarło, ze zafundowałam sobie "blokową" kuchnię.. całe 6,5 m2 :o nie wiem o czym myślałam wybierając projekt..chyba o tym 32 metrowym salonie :roll: :oops: :wink:

Może jest jeszcze szansa powiększyć ewentualnie zrobić kuchnię otwartą?

ps. U mnie w firmie było 6 Marcinów (w tym jeden to mój Mąż - pracujemy w tej samej firmie :p )

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Hej!!!

No proszę! A wydawało mi się, że przeszukałem całego Muratora w poszukiwaniu jakiegoś sąsiada... i nikogo nie znalazłem! A tu proszę - sąsiad! Bardzo mi miło!

Przy waszych akualnych problemach moje nieco zmalały... trzymam kciuki!

U mnie też "malutki skos" na działce okazał się kłopotliwy... jednak ja zdecydowałem się na ścięcie górki a nie podnoszenie stanu zero. I tak piasku poszło dużo... W razie czego pospółkę kupuję po 150zł a piasek do murowania ostatnio mi zaoferowali po 200zł za furę. Służę kontaktami - chyba, że macie lepsze ceny! :D

Pozdrawiam serdecznie!

Jutro jadę na spięcie z murarzem - jak już odechce mi się z nim gadać, to pojadę poszukać Waszej budowy! :D

Witaj. ja też trafiłam do Ciebie przypadkiem. Nie przeczytałam pod avatarkiem skąd ale domek wyglądał znajomo..i się zdzwiłam :wink:

tanio masz pospółkę :o my płaciliśmy 190 za "Tatrę"..jak coś to się odezwę..będziemy zasypywać 3/4 działki (równać do sąsiada :roll: ) co prawda tato nam obiecał czarnoziemu sporo..ale to rzucimy na wierzch..

Poszukałem... i znalazłem :-) Zdziwiłem się, że nikogo nie ma - ale w dzienniku widzę, że mieliście turnee po specjalistach. Dwa psy mnie obszczekały i założę się, że już sąsiedzi donieśli, że jakiś "obcy" kręcił się w okolicy budowy! :lol:

Ja po równo godzinie krzyków, próźb i gróźb rozwiązałem swój problem... mam nadzieję, że wam też pójdzie dobrze! Oddaję głos za opcją nr 2. Zdecydowanie :D

:lol: byliśmy, byliśmy w okolicach 12.30 i później około 16.30 8)

ano jak na razie nie donieśli..a byliśmy z wiśnióweczką się gościć..na naszą trafileś?? :wink: .. czworonogi to chyba sołtysowe były :wink:

pokazywałam ślubnemu waszą budowę i chciał skęcić..ale nie miałam jakoś śmiałości..tym bardziej, ze ekipa się kręciła po obejściu.. :wink: