Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tam, gdzie śpiewa wiatr - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

**___**

_**___**_________****

_**___**_______**___****

_**__**_______*___**___**

__**__*______*__**__***__**

___**__*____*__**_____**__*

____**_**__**_**________**

____**___**__**

___*___________*

__*_____________*

_*____0_____0____*

_*_______@_______*

_*_______________*

___*_____v_____*

_____**_____**

_______*****_______

Wesołego królika co po stole bryka,

Spokoju świętego i czasu wolnego,

Życia zabawnego w jaja bogatego

I w ogóle kurcze, wszystkiego najlepszego !

Witaj

Super, super wyleweczki pierwsza liga. :D Tempo macie niezłe. Zazdroszczę - też już bym chciała tynki mieć i kotłownię w płytkach. Jak pomyślę sobie ile jeszcze roboty przed nami to mi się słabo robi.

Mam wisterię na działce, to już jest jej trzeci rok u nas. Rośnie jak głupia i wcale nie kwitnie :-?

Życzę powodzenia i pozdrawiam serdecznie :)

Witam!

Wasz domek zapowiada sie ciekawie, koza pokazana bardzo mi sie podoba.

Mam taki sam stol w kuchni jak kupilas (ja kubilam tymczasowo, bo docelowo ma byc okragly ale nie wiem kiedy :roll: ), ciezko do moich mebli bylo cos dobrac kolorystycznie.

pojemniki na przyprawy tez mam z tej samej seri :p , zbieralam je ponad rok, bo tanie nie sa, a troche tego mam.

Napisz mi prosze gdzie kupilas obrus szydelkowy, bo twoj mi sie bardzo podoba, ja ostatnio pokupilam duzo takich serwet szydelkowych (fotki sa w dzienniku) :p .

Mam pytanie odnosnie zlewu w kuchni, baterie bedziesz miala wycinana w blacie, bo na zlewie nie widze miejsca na otwor? I z czego bedziesz miec blaty?

Pozdrawiam Magda :p

Witaj :D

obrus kupiłam tutaj, jest wykonany metodą kołkową i naprawdę śliczny

http://www.allegro.pl/sklep/2810785_cepeliada

"byłam" w Twoim domu i śliczne są te pojemniczki w komplecie..ja na razie mam 3 i nie wiem czy kupię więcej bo moja kuchnia jest chyba z 3 razy mniejsza :oops:

a tym samym 3 razy mniej blatu.. ten będzie zwykły, płyta wiórowa w laminacie melaminowym

http://img228.imageshack.us/img228/7949/73031pe189316s4.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/73031pe189316s4.jpg/1/w320.png

będę wycinać otwór na baterię w blacie.

Pitu-pitu fajna ta akcja z drzewkami imakulaturą. :)

Też mieliśmy tam byc , bo męża brat był jednym z leśniczych , którzy w zielonych uniformach działali na Długim Targu :wink: Taka impreza jest corocznie na Monciaku i tam za darmo rozdają drzewka przez cały dzień :wink: To taki festyn Lasów Państwowych , gdzie promują się okoliczne nadleśnictwa. Jak potrzebujesz drzewka- pamiętaj o czerwcowym festynie na Monciaku :wink:

Witajcie :)

Inez akcja super..obleciałam pół rodziny i bloku i uzbierałam trochę towaru .. jaki świat mały..to może Twój szwagier wybił skutecznie mojemu ślubnemu lipę z głowy (brudzi)..a tak mi się marzyła..taka pachnąca na wiosnę :wink: .. całą akcję nadzorował z ramienia DB mój kuzyn :lol:

z czerwcowego zaproszenia skorzystam..chocią znie wiem, czy będę miała miejsce jeszcze na jakieś drzewka..

Matysiu :oops: ja nie mam pojęcia... dużo ich stoi po marketach.. i tu też sprzedają.. i wszędzie je inaczej nazywają :lol:

http://www.allegro.pl/item616084077_drzwi_zewnetrzne_antywlamaniowe_alarm_gratis.html

http://www.allegro.pl/item616966080_promocja_drzwi_mahon_opaska_ozdobna_witraz.html#gallery

• 2 weeks później...

Wrk :lol: ano.. marzy mi się taki angielski trawnik, po którym dzieć będzie biegać i nic mu nie będzie.. podobno świetnie sprawdza się trawa o wdzięcznej nazwie stadionowa, ale kuzynka radzi mi kupić taką zwykła w gs :wink:

a co do przeprowadzki.. nie mamy wyboru - mieszkanie musi być wolne z końcem maja :wink:

pitu-pitu, ja też myślę o trawie "sportowej".

Jako , ze wychowałam sie w domu jednorodzinnym z ogrodem, wiem ile zachodu wymaga trawa zwykła i ,że gdy ma sie dzieci (a nie daj Boże jeszcze jakiegoś psa), to mozna sie pozegnac z piękna murawą :wink:

Mój tato dbający o trawę ciągle marudzi- nie grac w piłkę na podwórzu! Nie kręcic kołami przy zawracaniu samochodem! Nie grac w badmintona! itd :lol: Bo Mu trawę tratujemy, a on tak sie stara by choc troche wygladała jak trawnik, a nie zaorany ugór :lol:

Żeby sobie zaoszczędzic nerwów przy trzech synach i psie, ja stawiam na murawę boiskową :wink:

Tym bardziej ,że wszyscy panowie (w tym tata) planują , już "boisko" do siatkówki urządzic na podwórzu, a ja juz widzę oczyma wyobraźni paliki wbitę w ziemie i imitujące bramki i rozgrywki badmintonowe.... Normalna trawa tego nie zniesie :lol:

O cegłach...

>niestety rezultat mojej pracy mnie załamał

Jak przez mgłę pamiętam jak dyskutowałem z moim budowlańcem o takim wykończeniu starej cegły we wnętrzu domu jak macie Wy - i jeżeli dobrze pamiętam, to mój fachman opowiadał, że "u Niemca" to się taką cegłę na koniec SZLIFUJE a nie czyści...

Weź trzy cegły i wpadnij w odwiedziny - mam szlifierkę za 39,99 :lol: (chociaż może to się powinno szlifować czymś innym - nie mam pojęcia!)

Inez zakupiona stadionowa..w końcu to ma być zielony taras i będzie z pewnością mocno eksploatowany..zważywszy, ze dziecię moje mogłoby żyć na podwórku cały czas..

uu.. a boisko na siatkówkę zazdraszczam :oops: :lol: u nas miejsca niet na to.. ale czasem może uda się rozwiesić nad trawnikiem siatkę ;)

Wrk :lol: mój brat mnie uświadomił w tym temacie.. ba.. wyszlifował mi wszystko ładnie i założył już grafitowe fugi.. podobno komin prezentuje się elegancko :D