odaro 11.03.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Czy możliwy jest taki pomysł wykonanie tymczasowej instalacji alarmowej na czujkach zewnętrznych ale zamontowanych nie na zewnątrz ale w środku pomieszczeń i podłączanie do monitoringu do czasu zamontowania okien. Alarm z monitoringiem miał by chronić instalację elektryczną i CO do czasu wykonania tynków. Otwory okienne nie są zabite nawet deskami. Czy czujki zewnętrzne poradzą sobie i nie będą dawać fałszywych alarmów. Później czujki zewnętrzne chciałbym wykorzystać w finalnej wersji alarmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 12.03.2008 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 No to mnie zmartwiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.03.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Może zabij te okna techami lub chociażby folią, żeby Ci zwierzątka po domu nie ganiały i wtedy masz mniej problemów. Tylko sprawdź, czy czujki potem przez folię nie będą wyłapywać tego co się rusza na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 12.03.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Zabij bezwzględnie okna i drzwi dechami i zamontuj najzwyklejsze czujki PIR - będzie Ci to działać pewnie i bezproblemowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 12.03.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 ale z jakiego powodu czujki PIR by się wzbudzały co 5 sekund - odwiatru ?Mam zablokowane wejścia, a czujka działała by w obszarze korytarza zeschodami i drzwiami do pomieszczeń.Ale nie ma okienCzy też reagowałaby bez powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 12.03.2008 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Zabij bezwzględnie okna i drzwi dechami i zamontuj najzwyklejsze czujki PIR - będzie Ci to działać pewnie i bezproblemowo ... Niestety mam sporo otworów do zabicia czyli znowu koszty na zakup desek bo tych od szalunku stropu pewnie nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 12.03.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Niestety mam sporo otworów do zabicia czyli znowu koszty na zakup desek bo tych od szalunku stropu pewnie nie wystarczy. Ja też miałem mnóstwo otworów okiennych i drzwiowych / 16 okien i 4 duże drzwi balkonowe / - wszystko zabiłem płytami OSB a potem te płyty wykorzystałem do wykonania podłogi na strychu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekp 12.03.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Dawno temu był wątek pt. "Bardzo prosty alarm", gdzie thalex podał schemat prostej instalacji alarmowej opartej na pętli z cienkiego drutu miedzianego. Niestety, obrazek ze schematem został odłączony od strony i nie wiadomo jak wykonać część elektroniczną układu. Z tekstu wynika, że występuje tam tranzystor a zasilanie jest na baterię. Czy ktoś może wie jak powinno to być zbudowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 12.03.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Czy możliwy jest taki pomysł wykonanie tymczasowej instalacji alarmowej na czujkach zewnętrznych ale zamontowanych nie na zewnątrz ale w środku pomieszczeń i podłączanie do monitoringu do czasu zamontowania okien. ... Będziesz miał interwencje - wiatr ptaki. Ja miałem prze kilka mies. alarm już po oknach ale bez ocieplenia dachu i podbitki. Już nawet nie chodzi o kasę za przyjazdy ale o "anonimowe" telefony w środku nocy po kilka razy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts