Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bezsensowna budowa zapory. Ratuj Dunajec!

bigbas

Recommended Posts

Mam jeszcze jedną prośbę do osób które pomogły składając podpis akceptujący petycję o potwierdzenie tego w tym wątku podobnie jak uczynili to przeciwnicy.

Pozwoli mi to na ocenę danego środowiska pod kątem ewentualnych podobnych działań z mojej strony w przyszłości.

Bardzo dziękuję i pozdrawiam Paweł Zontek

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jakie ryby przestaną wędrować ??

jakie zmiany nastąpią w ichtiofałnie ??

jakie zmiany będą w termice wody ??

o ile zwiększy się ograniczenie spławności ??

o ile zwiększy sie niebezpieczeństwo tworzenia zatorów lodowych ??

ile walorów krajobrazowych się straci ??

Brednie i nic więcej,

nie zaśmiecaj wątku.

Wszystkie odpowiedzi znajdziemy pod tym linkiem. Miłej lektury. Pozdrawiam Paweł Zontek

http://www.rzekaleba.pl/news.php?readmore=56

pod tym linkiem jest ekokupa i żadnych odpowiedzi

gdzie jakieś konkrety, oprócz dotychczasowego ekobełkotu

no i z tą nieświadomością ludzi to trochę ostrożniej, jak i pseudo przydatnymi inwestycjami

Mam propozycje.

Przyjedź w moje strony i popatrz sobie jak poczynają sobie Twoi ziomkowie z inwestycjami, jak sie zachowują, i ile czynią zła.

Jak "liźniesz " powyższy problem, to wywołaj mnie do dyskusji.

Krzysztofik, proszę nie uogólniaj. Mam chałupe na Mazurach, przeprowadzam się jeszcze w tym roku z Warszawy, ale nie to jest ważne. Śmieci w okolicznych lasa, przy polnych drogach tony. Puszki po piwie, plastikowe butelki po "orężadach", worki po nawozach, butelki po oleju do smarowania łańcuchów pił spalinowych, butelki po wódce, butelki po "mózgojebach", stare telewizory, odkurzacze, lodówki, kanapy itp. To według Ciebie wszystko wyrzucili warszawiacy? Zastanów się. Szambiarz z gminnej firmy, który opróżnił moje szambo zawartość wylał dwa kilometry dalej do rowu melioracyjnego. Moja wina, ja i moja rodzina napełniliśmy to szambo.

Mam propozycje.

Przyjedź w moje strony i popatrz sobie jak poczynają sobie Twoi ziomkowie z inwestycjami, jak sie zachowują, i ile czynią zła.

Jak "liźniesz " powyższy problem, to wywołaj mnie do dyskusji.

To zdecyduj się wreszcie czy jesteś za czy przeciw durnym inwestycjom?

Czy to też musisz ustalić kolektywnie :lol:

Nie uogólniam, tylko zwracam uwage na p e w n e zachowania.

Jeśli interesują Cie zachowania "przyjezdnych" to zapytaj w najbliższej chałupie.

Jeśli oddałeś swoje szambo gminie i tylko Twoje znalazło sie w rowie ...jest bardzo wymowne.

Uważam Cie za najmniej szkodliwego przybysza z WARSZAWY :wink: :D

Wracając do puszek i innych śmieci w lesie. Sami zbieramy i wasze i nasze puszki co widać jak jedziesz na wiosne w nasze strony.

Dziękuję za opinię. :D

Własne śmieci, jak narazie zabieram w niebieskim worku do Warszawy i wrzucam do pojemnika na moim osiedlu. Płacę za ten pojemnik. Przy okazji spacerów po lesie, nie tylko okazjonalnie na wiosnę, wynosimy dziesiatki puszek i butelek. One też lądują w warszawskim kontenerze. A jeśli chodzi o szambowóz, to odbierał zawartość z kilku gospodarstw, w większości (3:2) zamieszkałych czasowo przez warszawiaków. O tym przypadku powiadomił mnie sąsiad (warszawiak) bo rów był niedaleko jego chałupy.

Pozdrawiam

Zapory. prostowanie koryta rzekom, wysuszanie bagien - to jest polityka z lat 50yvh i 60ych. Przyniosla ona ogromne szkody nie tylko srodowisku naturalnemu - wyginiecie pewnych gatunkow zwierzat, ptakow, ryb i itp , ale i przyczynila sie do zmian mikro klimatycznych , braku wody w pewnych rejonach, itp .......ale jak mawiali starozytni Rzymianie ' Polak nowe przyslowie zawsze sobie kupi, ze i przed szkoda i po szkodzie glupi....." i bedzie malpowal wszystko z piecdziesiecioletnim opoznieniem.

Ja to zadnym wladzom nie ufam , ani tu, ani tam- czego sie tkna to spier...... ,a dbaja tylko o wlasne du...., kosekwencje na dluzsza mete g...... ich obchodza.

Przykladem Everglades na Florydzie.