Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bezsensowna budowa zapory. Ratuj Dunajec!

bigbas

Recommended Posts

Wszystkie odpowiedzi znajdziemy pod tym linkiem. Miłej lektury. Pozdrawiam Paweł Zontek

http://www.rzekaleba.pl/news.php?readmore=56

pod tym linkiem jest ekokupa i żadnych odpowiedzi

gdzie jakieś konkrety, oprócz dotychczasowego ekobełkotu

no i z tą nieświadomością ludzi to trochę ostrożniej, jak i pseudo przydatnymi inwestycjami

Ponoć to ty jesteś hehe ta "druga głowa"??? Pierwsza już się zmyła.

Nie znałem tego forum ale widzę że niektórzy, na których uczestnictwo w konstruktywnej dyskusji (sądząc po tytułach tfuu) myślałem że mogę liczyć, mają jedynie do powiedzenia tyle co ten reprezentant - barba cośtam

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie znałem tego forum ale widzę że niektórzy, na których uczestnictwo w konstruktywnej dyskusji (sądząc po tytułach tfuu) myślałem że mogę liczyć, mają jedynie do powiedzenia tyle co ten reprezentant - barba cośtam

ja też myślałem ze w twoim linku będzie coś konkretnego, a tymczasem są tam same eko-bzdury np:

- budowa zbiornika ma zatrzymywać fale powodziową według opracowań ma zmniejszyć wodę powodziową z wody 100 letniej do wody bezpiecznej 50 letniej i to jest według ekoterrorystów złe

......

.....

w związku z tym moje pytanie brzmi jak można produkować zieloną energię bez zapór wodnych ?? czyżbyś namawiał nas do budowy elektrowni jądrowej ??

Brednie wciskane przez lobbujący układ, który wyklada potężną kasę i jest w stanie zawładnąć umysłami wielu,

widać po Twoim przykładzie.

Wyluzujcie, oderwijcie się trochę od tej wszechobecnej władzy kapitału,

oderwijcie się od tej gonitwy za inwestycjami, które w większości są nieprzemyślane i nikomu niepotrzebne,

zacznijcie myśleć, a nie powtarzać slogany wciskane przez układ mafijny zbudowany na sieci powiązań kapitałowych.

Czystość umysłu - tego wszystkim w tym świecie potrzeba.

Na jaką cholerę potrzebna jest ludziom kolejna mini-tama wzbogacająca kabzę jakiegoś szacher macher mafioza siedzącego w kieszeni burmistrzów i wójtów?

Ponoć to ty jesteś hehe ta "druga głowa"??? Pierwsza już się zmyła.

widzisz ekopajacu, próbujesz obrazić za mocne słowa, w czym wtóruje Ci jakaś tam łajza z warszafki, czepiając się olsztyńskiego prezia

mpoplaw przybliżył Ci to o czym mi się nawet nie chciało pisać

swoją drogą na której stronie tego przejmującego "dokumentu" jest info o tej zaporze?

chcesz konstruktywnej dyskusji?,to odp... się od tytułów i napisz coś z sensem, wyjdzie Ci to na zdrowie

Brednie wciskane przez lobbujący układ?

z ust mi to wyjąłeś, te wszystkie eko-brednie to tylko lobbowanie przez zwolenników wysokich cen prądu węgla i gazu, a dzięki temu próbuje się tłumaczyć ciągle rosnące ceny prądu

dla przypomnienia Francja produkuje 80% prądu w elektrowniach atomowych i prąd ma najtańszy w europie, tam nie ogrzewa się węglem, starymi kapciami, oponami, zużytym olejem silnikowym zadymiając atmosferę, tylko prądem, statystycznie na jednego mieszkańca Francji przypada 9MWh/rocznie Polska 4MWh/rocznie USA 14MWh/rok

Nie wiem, czy ironizujesz, czy nie rozumiesz, ale układem określam biznes lobbujący przeciwko ekologom.

Popieram ekologów, popieram ich działania i rozumiem ich żądania.

A co do energii elektrycznej to się grubo mylisz - doktryna UE w tym zakresie jest jasna: żadnych nowych elektrowni atomowych. W Niemczech plany na najbliższe 50 lat zakładają wyłącznie elektrownie węglowe.

Biznes mafijny zakręcił wszystkim za bardzo w głowach.

Wyluzować, odpocząć, przemyśleć i nie gonić za światem, który ma się ku upadkowi - zobaczcie do czego prowadzi konsumpcyjny do bólu styl życia na przykładzie ameryki, która jest na krawędzi upadku.

Wyluzować, odpocząć, przemyśleć i nie gonić za światem, który ma się ku upadkowi - zobaczcie do czego prowadzi konsumpcyjny do bólu styl życia na przykładzie ameryki, która jest na krawędzi upadku.

masz rację, pewnie dlatego budujesz ekologicznie, z krowich placków, nie zamierzasz używać prądu, żadnej formy kanalizy, ciuchy nosisz z lnu, do roboty (i na budowę) jeździsz konno, lub pojazdem Flinstonów

widzę w Tobie ciszę drzew, szum fal, z przyrodą tworzysz jedność

tak trzymać!

masz rację, pewnie dlatego budujesz ekologicznie, z krowich placków, nie zamierzasz używać prądu, żadnej formy kanalizy, ciuchy nosisz z lnu, do roboty (i na budowę) jeździsz konno, lub pojazdem Flinstonów

widzę w Tobie ciszę drzew, szum fal, z przyrodą tworzysz jedność

tak trzymać!

Bingo. Zgadłeś. :D

Człowiek dużo więcej konsumuje niż potrzebuje,

wizja konsumpcji jako celu samego w sobie już niestety upadła, a upadek ameryki dobitnie to potwierdzi.

Podobnie jak upadły teorie liberalizmu jako jedynego środka do szczęśliwości świata tego.

Nie chodzi o rezygnację z podstawowych potrzeb bo one są niewielkie, ale o zrównoważony rozwój człowieka i świata.

Naprawdę można wszystkie potrzeby ludzi zaspokoić niskim, nienapastliwym i nieagresywnym kosztem.

Warto tylko o tym czasami pomyśleć.

Jedno jest pocieszające, że ogólnoświatowe tendencje zdają się skręcać z tych zgubnych liberalno-kapitalistycznych ścieżek na nową drogę, o którą teraz trzeba walczyć, by była to droga w odpowiednim kierunku.

Przypowiesc o Zlotej Rybce. ( bajka rosyjsko-amerykanska)

Byla se taka rybka, zlota ci ona byla bo ikre skladala i potem ta ikra ladowala do zakasek w Towarzystwie i tu i tam ( a szczegolnie przydawala sie tym ktorym woda sodowa do lba uderzala z nadmiaru wladzy i pieniedzy tak jak np bylemu od wczoraj gubernatorowi stanu Nowy Jork Eliottowi Spitzerowi - taki troche bardziej bogaty burmistrz Olsztyna).

Ale na skutek postepujacej czystosci wod rybka cos zdychac zaczela i z ikra zaczelo byc krucho.

Niedobrze !

Z zakaskami do wodki, znaczy sie.

Podrapali sie w glowe amerykanscy amatorowie mrozonego kawioru raz, podrapali drugi..........niechetnie, bo niechetnie ale kase wyslupali z oszczednosci i udali sie z problemem na Uniwersytet. Problem wyluszczyli.

Tak i tak, problem zaistnial, rybka zdycha, ratujmy Srodowisko !

Pieniadze sa coby rybke ratowac, udala sie ekspedycja amerykanska na ziemie rosyjska problem badac.

Niedobrze !

Czystosc wod taka, ze lepiej gorzale pic non - stop niz wode ze zrodelka.....niz dziwnego, ze rybka zdycha. I jak to w tamtych rejonach - nic sie zrobic nie da.

Wrocila amerykanska ekspedycja z niczym.

Miny sie amatorom zabawy wydluzyly.....bibki bez kawioru ???????

Ratujcie, radzcie, robcie cos !

Radzili, radzili az uradzili.

Rybka nie moze juz tam ( postepujaca czystosc wod i tak dalej), ale moze tu !

Dawac rybke !

Zlapali, zapakowali ,troskliwie przez Atlantyk przetaszczyli, w oczka zagladneli i ucieszeni do wody wpuscili.

Nie minelo pare chwil - rybka kaput.

Niedobrze !

Radzili, radzili, w glowe sie drapali az uradzili - musi jej sie krajobraz nie podobac - znow kontener sprowadzili , w oczka rybce zagladneli, do wody wpuscili w innym miejscu. Nie minelo pare chwil - rybka kaput.

Amatorzy mrozonego kawioru nerwowi zaczeli byc - tyle kasy poszlo a tu nic !

Robcie cos, ratujcie Srodowisko !

No to uradzili, ze rybka wybredna taka, jakby jedzowata troche - ona chce taka warunki t u jak t a m. Ale toczka w toczke ma byc !

Kase z oszczednosci znow amatorzy kawioru wyslupali.

Dawaj stwarzac rybce warunki !

No, ale to juz na full bylo, nawet pasterze na balalajkach przygrywali jak rybke znow sprowadzili, w oczka zagladneli, do wody wpuscili........

Wszystko sie zgadzalo - warunki takie jak t am tylko t u......rece zatarto, wodke sprowadzono i do Empire Club zadzwoniono........

Rybka kaput.

Ze smetnymi minami Towarzystwo sie rozeszlo ( ale wodke wypito)

I ja tam bylam, miod i wodke pilam i dobrze sie bawilam..........

Zegnaj Zlota Rybko !

Eeeee tam. J ak barylka ropy bedzie po $ 200 to zobaczysz jak wszyscy a najwiecej ci tutaj przedmowcy beda pro ekologicznie nastawieni ! ! ! !

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A kto kazał światu uzależnić się od szejka?

A kto kazał światu tak pompować cenę ropy, żeby szejkowie stratni na dalarach nie byli?

A komu zależy na takim kursie dolara?

Co zrobić, żeby wilk syty i owca cała, czyli dolar niski i szejk syty? Pompować cenę ropy ile się da.

Głupi świat i tak kupi, bo trzymają go w szachu.

A dlaczego trzymają świat w szachu? A bo potężne lobby wojenno-wydobowczo-rafineryjne skutecznie zablokowało na wiele lat rozwój technologii pozwalających na masową produkcję pojazdów niebenzynowych.

Do tego dołączyły się rządy, pobierające niezły haracz w postaci podatków od ropy i cała układanka jest złożona.

To z tym ludzkość powinna walczyć, a nie rozwiązywać problem poprzez jakieś bzdurne betonowe sarkofagi, które niczego nie rozwiązują.

Rozbić lobby, uniezależnić świat - to może tylko ktoś nowy, świeży. Indie plus Obama - to naprawdę może być nowy kierunek, ale potężne macki ogólnoświatowego układu mafijnego łatwo się nie poddadzą.

Ludzkosc jest najbardziej skora do walki i ekologicznych rozwiazan jak ja cos mocno uderza po kieszeni...np ceny ropy.......

wtedy jest bardzo waleczna ! jak lew albo tygrys nawet - na wymarciu nota bene.

Nie tylko szejkowie niezle na tym wychodza, ale i sasiad - no i sasiad sobie nie odmowi zeby podniesc ceny gazu a szczegolnie jak przyszla zima bedzie w Polsce mrozna i sniezna.......Miller Leszek sie klania i gaz z Norwegii.

Polak zawsze nowe przyslowie sobie kupi - ze i przed szkoda i po szkodzie glupi.....

W kosmos sie lata na paliwie hydro jakims tam jakims, czyli technologia jest, i dawno jest, ale jej sie nie upowszechnia bo po co jak mozna sobie kase nabic - rodzina Busha przeciez na handlu ropa sie dorobila ( dziadek to do ostatniej chwili z Hitlerem handlowal )i - jak wszyscy przypuszczaja - nadal dorabia.....Wszystkie pociotki, krewni i znajomi krolika w firmie Haliburton, ktora ma najwieksze kontrakty w Iraku.....dobra, zobaczymy co bedzie dalej.