Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NATURALNY KAMIEŃ we wnetrzach - opinie, inspiracje, realizacja, montaż

Ew-ka

W moim domu kamień naturalny znajduję w formie:  

73 użytkowników zagłosowało

1. 1. W moim domu kamień naturalny znajduję w formie:

Recommended Posts

Witam,

Chciałbym zastosować kamień ścienny w przedpokoju jako dekoracje wnętrza. Ciekawy jestem jak sprawa wygląda z praktycznością tego kamienia. Dokładnie chodzi mi o jego czyszczenie bo zapewne nie jest to chyba łatwe. Mam psa i jak będzie mi się pokładał w przedpokoju jak zwykle przy ścianie to po 2 latach ściana będzie czarna. Jak jest goła to wystarczy pomalować, a jak to się ma z takim właśnie kamieniem?

Jeżeli ktoś ten kamień zastosowany lub wie coś na ten temat to bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 201
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Chciałbym zastosować kamień ścienny w przedpokoju jako dekoracje wnętrza. Ciekawy jestem jak sprawa wygląda z praktycznością tego kamienia. Dokładnie chodzi mi o jego czyszczenie bo zapewne nie jest to chyba łatwe. Mam psa i jak będzie mi się pokładał w przedpokoju jak zwykle przy ścianie to po 2 latach ściana będzie czarna. Jak jest goła to wystarczy pomalować, a jak to się ma z takim właśnie kamieniem?

Jeżeli ktoś ten kamień zastosowany lub wie coś na ten temat to bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

prawdziwy kamień ? czy imitacja z betonu ?

Sa specjalne impregnaty do kamienia naturalnego. Ja uzywalem preparatu sopro. Nie ma zadnej roznicy kolorystycznej na kamieniu. Kamien wyglada tak jak przed malowaniem tylko nic sie go nie chwyta.tego samego preparatu uzywalem do fliz na scianie w kuchni.

Co do czyszczenia to uzywan odkurzacza z taka koncowka z dlugim wlosiem.

W sumie to tylko kurz zbieram.

U siebie mam oblozony caly komin pomiedzy kuchnia i salonem i jedna sciane w korytarzu.

• 5 months później...

Witam.

Jestem Przedstawicielem Handlowym pewnej hurtowni kamienia naturalnego. Nie będę pisał jakie,j aby nie robić kryptoreklamy, której raczej sam nie lubię u innych :)

Założyłem ten temat aby informować wszystkich, którzy kochają, lubią lub dopiero skłaniają się ku naturze.

Zawsze też możemy ubić targu, ale to oczywiście już inna sprawa i tylko na PRIV.

Zapraszam wiec, czekam na pytania i także wiadomości. Zawsze może się czegoś jeszcze nauczę :)

na razie płytki trawertynu żywicowanego 30x60 (ściany i podłoga) ,ale dopiero się zakochałam w kamieniu, więc napewno nie ostatni mój wybór - właśnie szukam swojej największej miłości :) ( szkoda, że nie mozna wybrac kilu opcji)

Witam.

Musisz tylko nasączyć kamień preparatem, który da Ci efekt mokrego kamieni :)

Dokładnie tak jak napisała marlena.

Ja stosuję AGER firmy TENAX też nie pozostawia warstewki a dodatkowo zabezpiecza kamień :)

Pozdrawiam

to sie załapię, a co na łuek? kafelkarz, króry go układa zalecił jakis impregnat aby wydowbyć kolor z łupka, ale jaki ma być ten impregnat???

Kup zwykły lakier bezbarwny wodorozcieńczalny do drewna. Zrób próbę na jednym kamieniu. Z doświadczenia wiem,że ten temat bardzo dobrze się sprawdza. Może być również poliuretan ale mocno śmierdzi.

Noooo brawo, co za mądra podpowiedz :D

A za parę lat jak zacznie lakier Ci się łuszczyć to sobie wymienisz kamień albo prze piaskujesz :D

Kamień jak wiemy oddychać musi a jeśli zamkniesz mu pory lakierem nie przepuszczalnym to zmieniające się warunki mikroklimatyczne w mieszkaniu zrobią swoje i lakier zacznie się łuszczyć.

Co do kamienia to do kamienia a co do drewna to do drewna takie jest moje zdanie.

Ja z doświadczenia wiem, że co TANIE to DROGIE.

Pozdrawiam