Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HELIKE 2 pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Dziś ponownie kontaktowałem się z biurem F&A miła Pani architekt, obiecała, że zrobi co w jej mocy by przesłać mi projekt w przyszłą środę lub piątek, tak więc nadal czekam.

Zastanawiam się czy nie wprowadzić piwnicy do projektu domu, podniesie to koszta, ale nieduża piwniczka może być bardzo praktyczna.

Będę musiał przeanalizować koszta.

Dziś ponownie kontaktowałem się z biurem F&A miła Pani architekt, obiecała, że zrobi co w jej mocy by przesłać mi projekt w przyszłą środę lub piątek, tak więc nadal czekam.

Zastanawiam się czy nie wprowadzić piwnicy do projektu domu, podniesie to koszta, ale nieduża piwniczka może być bardzo praktyczna.

Będę musiał przeanalizować koszta.

mówisz caly czas o helike III ?

• 1 month później...

projekt otrzymałem już jakiś czas temu, teraz występuje o pozwolenie na budowę, na chwilee obecna zmieniłem w projekcie jedynie okno balkonowe w pokoju biurowym, zamienilem na zwykłe oczywiście zlikwidowałem zejście do ogrodu.

Pozostałe zmiany zrobię w trakcie budowy, może troche nieoficjalnie ale w granicach prawa. :)

• 6 months później...

Ja również jestem zainteresowana projektem HELIKE II.. narazie jestem na etapie wyboru projektu.. Bardzo chciałabym zobaczyć ten projekt od środka..dlatego mam prośbe do tych którzy już wybudowali ten dom.. bardzo bym prosiła o przesłanie kilku zdjęć na maila [email protected]

Z góry serdecznie dziękuję!!

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Witam!!! Długo szukaliśmy projektu i zdecydowaliśmy się właśnie na HELIKE II. Jesteśmy bardzo zadowoleni, aczkolwiek mój brat (budowlaniec) śmiał się, że w naszym helike to tylko nazwa została. :lol: Właśnie dzisiaj założyli nam stolarkę okienną i drzwi zewnętrzne :lol: :lol: :lol: jeszcze nie mamy bramy garażowej ale jakoś przeżyjemy. Jeśli chodzi o materiał to na budowe złużyłem ok 1050 suporeksów 24x24x59 (ścianka kolankowa podniesiona do dwóch warstw + wieniec). na ścianki działowe nie wiem ile złużyłem bo się pogłubiłem w liczeniu i musiałbym odszukać w fakturach. Niedługo wrzucę zdjęcia na forum i Wam się pochwalę moim domkiem :lol: Pozdrawiam

Nooo w końcu ktoś się odezwał :) Już nie mogę sie doczekać na te zdjęcia.. A z jakiego jesteś województwa???

województwo kujawsko-pomorskie

zdjęcia wrzucę w tym tygodniu

My wprowadzileśmy bardzo dużo zmian, mi.in.:

-likwidacja wykuszu

-likwidacja tarasu na korzyść salonu (pomysł okazał się bardzo dobrym)

-kuchnia w miejscu pokoiku na dole

-przestawienie kominka

-zmiany wielkości kilku okien

-likwidacja łuków w oknach (za duże koszty)

itd. :lol:

góry nie zmienialiśmy jakoś szczególnie

z zewnątrz naszczęście jest bardzo podobny do oryginału :lol: :lol:

Jak założę galerię to na pewno napiszę, a już teraz zapraszam :lol: :lol: :lol:

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 7 months później...