justyna 01.09.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 poszukuję w okolicach warszawy firmy do kompleksowej budowy domu - od fundamentow do wykonczenia. Nie mam pojęcia o rynku więc chętnie wysłucham porad - chcę budować tanio ale solidnie. pomóżcie!justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 01.09.2003 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Może w pierwszym etapie poszukaj do stanu surowego.Zwykle wszechstronne firmy które robią wszystko są 2x droższe, alboniczego nie robią porządnie .Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mimi 02.09.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 musisz się zastanowić dobrze czy tanio? Co to znaczy dobrze? Dla niektórych dobrze to znaczy bez ingerencji inwestora, a dla mnie dobrze to znaczy solidnie. Aby tak było musisz być często na miejscu nie tylko po to aby kogoś pilnować tylko dla tego, że sama obecność "szefa" zobowiązuje do tego żeby prace wykonać solidnie a przy okazji ustalić jakieś niejasności. A jest takich co niemiara.ad. wykonawcy.nistety proponuję specjalistów, czyli murarzy do murowania, cieśli do więźby dachu, a dekarzy do pokrycia dachu itd..Jest niezła zabawa żeby wszystko dopilnować i zgrać poszczegulne etapy ale..... to jest budowa. Jeśli chodzi o koszty to nie wyjdzie to drożej po warunkiem że wybierzesz rozsądnie. Najlepsze są ekipy sprawdzone.Podaj miejscowość może podsunę Ci kilka namiarów. Ja już kończę budowę.Powodzeniamimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts